Юни 04, 2018
За 38 години, Computex се развива в съответствие с глобалните ICT тенденции във ...
Юни 03, 2018
Базирани върху най-новите процесори Xeon Scalable, обновената гама PowerEdge ...
Април 25, 2018
ASBIS ще вземе участие във второто по големина IT изложение Computex в Taipei, ...
Април 02, 2018
Новият каталог на Canyon за 2018 година отразява последните тенденции в света ...
Март 01, 2018
Кипър, 27 февруари 2018 г.
Февруари 23, 2018
CANYON отбелязва 15 години на пазара с нови опаковки и ярка визуална идентичност
Февруари 14, 2018
CloudFest 2018 е събитие за облачни решения в Руст, Германия
Февруари 09, 2018
Какво се случва когато комбинираш някои от най-модерните процесори с ...
Януари 29, 2018
ASBIS подписа договор за дистрибуция на сторидж решенията на AccelStor за ...
Асбис подписа договор с Microsoft за ОЕМ дистрибутор

Май 13, 2009

Асбис подписа договор с Microsoft за ОЕМ дистрибутор

Асбис България, водещ дистрибутор на компютърни компоненти и продукти в EMEA, подписа договор с Mайкрософт за OEM дистрибутор. Новото споразумение лицензира Асбис България като дистрибутор на Майкрософт софтуерни продукти на партньорите в България.

Съгласно споразумението, Асбис получава лиценз да снабдява с Microsoft® софтуер, включително операционните системи Windows, Office пакети и Windows Server, както и Microsoft хардуер към  асемблатори в България и в Европейския съюз.  Споразумението разширява портфолиото на Асбис България, като добавя продуктите на Майкрософт в качеството на оторизиран дистрибутор и предлага на партньорите възможност да поръчват целия спектър от продукти на Майкрософт,включително OEM-продукти от един доставчик.

“Ние сме изключително доволни от нашия нов статут на Майкрософт OEM дистрибутор,” коментира Митко Топалов, регионален директор на Асбис за България, Сърбия, Румъния и Македония. “Ние мислим, че това споразумение ще донесе още повече ползи на нашите клиенти. Това означава, че когато нашите клиенти поръчат Майкрософт софтуер, те ще бъдат сигурни, че получават легално дистрибутиран продукт и техническа поддръжка на високо ниво. Те ще могат да спестят време като купуват всички необходими компютърни компоненти от едно място.”

"Новото партньорство, което обявяваме днес, е още един пример за интереса и ангажиментите на Майкрософт към българските асемблатори на компютри и системни интегратори" сподели Огнян Данчев, директор на ОЕМ сегмента в Майкрософт България. "Ние ще направим всичко възможно различните Windows, Office и Windows Server продукти да са лесно достъпни за българските ИТ фирми и техните клиенти.”

Съгласно условията на новото споразумение Асбис България става оторизиран дистрибутор на  products for Original Equipment Manufacturers (OEMs), включващи Windows, Office, хардуер и сървърните продукти на Microsoft.

Това споразумение допълва сегашните партньорски отношения между Майкрософт и Асбис, което вече покрива Русия, Украйна, Беларус, Румъния, Словакия и Хърватия.

Подписвайки ОЕМ-договорът и получавайки Official/Authorized ОЕМ Distributor статус  е доказателство за високия професионализъм на Асбис в сферата на софтуерната дистрибуция в България.