Декември 04, 2018
Управлявай производителността на дисковите устройства с Infortrend GSa 5000 ...
Ноември 29, 2018
ASBIS предоставя възможност на своите клиенти да спечелят 400 000 Intel® ...
Ноември 16, 2018
Intel представи Intel Neural Compute Stick 2
Ноември 15, 2018
Новата видео карта Radeon™ RX 590 създадена за игри
Ноември 08, 2018
Подходящ за изпълнение на задачи, проектиране, редактиране, композиране, ...
Ноември 08, 2018
НОВИ ПРОДУКТИ СЪС СВЕЖ И ИНОВАТИВЕН ДИЗАЙН ЩЕ ОТКРИЕТЕ В КАТАЛОГА ЕСЕН/ЗИМА ...
Октомври 16, 2018
ASBISC Enterprises PLC (WSE: ASB), водещ IT дистрибутор в развиващите се пазари ...
Октомври 08, 2018
Intel представи пълната гама от продукти за настолни компютри за гeйминг и ...
Асбис подписа договор с Microsoft за ОЕМ дистрибутор

Май 13, 2009

Асбис подписа договор с Microsoft за ОЕМ дистрибутор

Асбис България, водещ дистрибутор на компютърни компоненти и продукти в EMEA, подписа договор с Mайкрософт за OEM дистрибутор. Новото споразумение лицензира Асбис България като дистрибутор на Майкрософт софтуерни продукти на партньорите в България.

Съгласно споразумението, Асбис получава лиценз да снабдява с Microsoft® софтуер, включително операционните системи Windows, Office пакети и Windows Server, както и Microsoft хардуер към  асемблатори в България и в Европейския съюз.  Споразумението разширява портфолиото на Асбис България, като добавя продуктите на Майкрософт в качеството на оторизиран дистрибутор и предлага на партньорите възможност да поръчват целия спектър от продукти на Майкрософт,включително OEM-продукти от един доставчик.

“Ние сме изключително доволни от нашия нов статут на Майкрософт OEM дистрибутор,” коментира Митко Топалов, регионален директор на Асбис за България, Сърбия, Румъния и Македония. “Ние мислим, че това споразумение ще донесе още повече ползи на нашите клиенти. Това означава, че когато нашите клиенти поръчат Майкрософт софтуер, те ще бъдат сигурни, че получават легално дистрибутиран продукт и техническа поддръжка на високо ниво. Те ще могат да спестят време като купуват всички необходими компютърни компоненти от едно място.”

"Новото партньорство, което обявяваме днес, е още един пример за интереса и ангажиментите на Майкрософт към българските асемблатори на компютри и системни интегратори" сподели Огнян Данчев, директор на ОЕМ сегмента в Майкрософт България. "Ние ще направим всичко възможно различните Windows, Office и Windows Server продукти да са лесно достъпни за българските ИТ фирми и техните клиенти.”

Съгласно условията на новото споразумение Асбис България става оторизиран дистрибутор на  products for Original Equipment Manufacturers (OEMs), включващи Windows, Office, хардуер и сървърните продукти на Microsoft.

Това споразумение допълва сегашните партньорски отношения между Майкрософт и Асбис, което вече покрива Русия, Украйна, Беларус, Румъния, Словакия и Хърватия.

Подписвайки ОЕМ-договорът и получавайки Official/Authorized ОЕМ Distributor статус  е доказателство за високия професионализъм на Асбис в сферата на софтуерната дистрибуция в България.