Октомври 12, 2017
От 6-ти до 8-ми октомври в хотел Лъки Банско АСБИС България бе домакин на над ...
Септември 29, 2017
Най-новите попълнения към 2-ро поколение Intel® 3D NAND SSD - Intel® SSD DC ...
Септември 25, 2017
ASBIS подписва договор за дистрибуция на INFINIDAT solutions в Русия, Беларус, ...
Август 22, 2017
Вратите към бъдещето се отварят!
Юли 27, 2017
Изживей The Elder Scrolls Online: Morrowind на новия Ryzen™ 3 процесор.
Юли 03, 2017
Анонсиране на първото устройство с 64 слоя, TLC, Intel 3D NAND технология
Юни 22, 2017
Каталогът съдържа инфирмация за основните продукти и решения, от които се ...
Юни 21, 2017
Dual и Single Socket решения подобряват производителността и TCO ...
Юни 19, 2017
Intel и ASBIS отбелязват 20 години от подписване на дистрибуторски договор ...
Май 30, 2017
Сега вече лесно можете да зарадвате вашите клиенти с идеалния баланс от ...
Асбис подписа договор с Microsoft за ОЕМ дистрибутор

Май 13, 2009

Асбис подписа договор с Microsoft за ОЕМ дистрибутор

Асбис България, водещ дистрибутор на компютърни компоненти и продукти в EMEA, подписа договор с Mайкрософт за OEM дистрибутор. Новото споразумение лицензира Асбис България като дистрибутор на Майкрософт софтуерни продукти на партньорите в България.

Съгласно споразумението, Асбис получава лиценз да снабдява с Microsoft® софтуер, включително операционните системи Windows, Office пакети и Windows Server, както и Microsoft хардуер към  асемблатори в България и в Европейския съюз.  Споразумението разширява портфолиото на Асбис България, като добавя продуктите на Майкрософт в качеството на оторизиран дистрибутор и предлага на партньорите възможност да поръчват целия спектър от продукти на Майкрософт,включително OEM-продукти от един доставчик.

“Ние сме изключително доволни от нашия нов статут на Майкрософт OEM дистрибутор,” коментира Митко Топалов, регионален директор на Асбис за България, Сърбия, Румъния и Македония. “Ние мислим, че това споразумение ще донесе още повече ползи на нашите клиенти. Това означава, че когато нашите клиенти поръчат Майкрософт софтуер, те ще бъдат сигурни, че получават легално дистрибутиран продукт и техническа поддръжка на високо ниво. Те ще могат да спестят време като купуват всички необходими компютърни компоненти от едно място.”

"Новото партньорство, което обявяваме днес, е още един пример за интереса и ангажиментите на Майкрософт към българските асемблатори на компютри и системни интегратори" сподели Огнян Данчев, директор на ОЕМ сегмента в Майкрософт България. "Ние ще направим всичко възможно различните Windows, Office и Windows Server продукти да са лесно достъпни за българските ИТ фирми и техните клиенти.”

Съгласно условията на новото споразумение Асбис България става оторизиран дистрибутор на  products for Original Equipment Manufacturers (OEMs), включващи Windows, Office, хардуер и сървърните продукти на Microsoft.

Това споразумение допълва сегашните партньорски отношения между Майкрософт и Асбис, което вече покрива Русия, Украйна, Беларус, Румъния, Словакия и Хърватия.

Подписвайки ОЕМ-договорът и получавайки Official/Authorized ОЕМ Distributor статус  е доказателство за високия професионализъм на Асбис в сферата на софтуерната дистрибуция в България.