Октомври 12, 2017
От 6-ти до 8-ми октомври в хотел Лъки Банско АСБИС България бе домакин на над ...
Септември 29, 2017
Най-новите попълнения към 2-ро поколение Intel® 3D NAND SSD - Intel® SSD DC ...
Септември 25, 2017
ASBIS подписва договор за дистрибуция на INFINIDAT solutions в Русия, Беларус, ...
Август 22, 2017
Вратите към бъдещето се отварят!
Юли 27, 2017
Изживей The Elder Scrolls Online: Morrowind на новия Ryzen™ 3 процесор.
Юли 03, 2017
Анонсиране на първото устройство с 64 слоя, TLC, Intel 3D NAND технология
Юни 22, 2017
Каталогът съдържа инфирмация за основните продукти и решения, от които се ...
Юни 21, 2017
Dual и Single Socket решения подобряват производителността и TCO ...
Юни 19, 2017
Intel и ASBIS отбелязват 20 години от подписване на дистрибуторски договор ...
Май 30, 2017
Сега вече лесно можете да зарадвате вашите клиенти с идеалния баланс от ...
Асбис отчита 23.7% ръст на продажбите за третото тримесечие

Ноември 10, 2010

Асбис отчита 23.7% ръст на продажбите за третото тримесечие

Асбис, водещ дистрибутор в областта на информационните технологии за развиващите се пазари, отчете сериозен ръст в резултатите си за третото тримесечие, благодарение на нарастващото търсене и разширеното портфолио на компанията. Продажбите са стигнали $357 милиона за третото тримесечие на 2010г., което представлява ръст от 23.7% спрямо същото тримесечие на миналата година. Оперативната печалба е скочила почти двойно на годишна база, достигайки $4.12 милиона, а нетната печалба достига $1.3 милиона – ръст от 18%.

„Използвахме времето на криза, като спечелихме допълнителен пазарен дял от по-слаби конкуренти, а сега можем да се възползваме от растящото търсене,” коментира Сергей Костевич, Изпълнителен директор на Asbis Enterprises. „Разширихме портфолиото си, като вече предлагаме повече лаптопи, софтуер и продукти на нашите собствени марки, но запазваме силната си позиция в сегмента на компонентите.”

Той добави: „През последното тримесечие имахме приходи от промяната във валутните курсове. Ръстът от 18% в нетната печалба се дължи основно на добрата оперативна ефективност на компанията. Очакваме положителният тренд в продажбите да се задържи и през настоящото тримесечие, което ще ни позволи да повишим общите си резултати за 2010 година.”

Възстановяването на пазара в държавите от бившия СССР, в това число и големите пазари като Русия и Украйна, допринесе значително за позитивните резултати на Асбис. Продажбите в този регион са се повишили с 68.8% спрямо същото тримесечие на 2009, достигайки $152.95 милиона. “Пазарните тенденции са стабилни и добрата позиция на нашата компания е база за динамично развитие. Проникването на информационните технологии в развиващите се пазари все още е под нивата за Западна Европа и САЩ, а това осигурява много място за растеж,” допълни Костевич.

Русия е най-силният регионален пазар на компанията, с продажби в размер на $87 милиона за третото тримесечие, постигайки ръст от 85.4% спрямо същия период на миналата година. На второ място е Украйна, чийто продажби се равняват на $40 милиона с ръст от 30% на годишна база.

Словакия бе вторият по продажби пазар за Асбис, но в момента страната минава на трето място, тъй като продажбите са намалели с 13% до $37.1 милиона за третото тримесечие. ОАЕ остава четвъртият национален пазар за Асбис, като продажбите са се повишили с 10.2% до $19.3 милиона. Чехия затваря първите пет пазара с ръст на продажбите в размер на 21.2%