Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Август 16, 2018
Intel въвежда нови NUC модели и NUC мини компютри в семейството Intel NUC, ...
Август 13, 2018
Изпълнявай, проектирай, смесвай, редактирай, моделирай и играй. Всичко това ...
Август 13, 2018
Intel очертава визията за създаване на памет и съхранение с Optane + QLC.
Асбис отчита 23.7% ръст на продажбите за третото тримесечие

Ноември 10, 2010

Асбис отчита 23.7% ръст на продажбите за третото тримесечие

 

Асбис отчита 23.7% ръст на продажбите за третото тримесечие

Асбис, водещ дистрибутор в областта на информационните технологии за развиващите се пазари, отчете сериозен ръст в резултатите си за третото тримесечие, благодарение на нарастващото търсене и разширеното портфолио на компанията. Продажбите са стигнали $357 милиона за третото тримесечие на 2010г., което представлява ръст от 23.7% спрямо същото тримесечие на миналата година. Оперативната печалба е скочила почти двойно на годишна база, достигайки $4.12 милиона, а нетната печалба достига $1.3 милиона – ръст от 18%.

„Използвахме времето на криза, като спечелихме допълнителен пазарен дял от по-слаби конкуренти, а сега можем да се възползваме от растящото търсене,” коментира Сергей Костевич, Изпълнителен директор на Asbis Enterprises. „Разширихме портфолиото си, като вече предлагаме повече лаптопи, софтуер и продукти на нашите собствени марки, но запазваме силната си позиция в сегмента на компонентите.”

Той добави: „През последното тримесечие имахме приходи от промяната във валутните курсове. Ръстът от 18% в нетната печалба се дължи основно на добрата оперативна ефективност на компанията. Очакваме положителният тренд в продажбите да се задържи и през настоящото тримесечие, което ще ни позволи да повишим общите си резултати за 2010 година.”

Възстановяването на пазара в държавите от бившия СССР, в това число и големите пазари като Русия и Украйна, допринесе значително за позитивните резултати на Асбис. Продажбите в този регион са се повишили с 68.8% спрямо същото тримесечие на 2009, достигайки $152.95 милиона. “Пазарните тенденции са стабилни и добрата позиция на нашата компания е база за динамично развитие. Проникването на информационните технологии в развиващите се пазари все още е под нивата за Западна Европа и САЩ, а това осигурява много място за растеж,” допълни Костевич.

Русия е най-силният регионален пазар на компанията, с продажби в размер на $87 милиона за третото тримесечие, постигайки ръст от 85.4% спрямо същия период на миналата година. На второ място е Украйна, чийто продажби се равняват на $40 милиона с ръст от 30% на годишна база.

Словакия бе вторият по продажби пазар за Асбис, но в момента страната минава на трето място, тъй като продажбите са намалели с 13% до $37.1 милиона за третото тримесечие. ОАЕ остава четвъртият национален пазар за Асбис, като продажбите са се повишили с 10.2% до $19.3 милиона. Чехия затваря първите пет пазара с ръст на продажбите в размер на 21.2%

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.