Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Януари 16, 2019
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ - 16 януари 2019 г., Лимасол, Кипър
Декември 04, 2018
Управлявай производителността на дисковите устройства с Infortrend GSa 5000 ...
Ноември 29, 2018
ASBIS предоставя възможност на своите клиенти да спечелят 400 000 Intel® ...
Ноември 16, 2018
Intel представи Intel Neural Compute Stick 2
Ноември 15, 2018
Новата видео карта Radeon™ RX 590 създадена за игри
Ноември 08, 2018
Подходящ за изпълнение на задачи, проектиране, редактиране, композиране, ...
Ноември 08, 2018
НОВИ ПРОДУКТИ СЪС СВЕЖ И ИНОВАТИВЕН ДИЗАЙН ЩЕ ОТКРИЕТЕ В КАТАЛОГА ЕСЕН/ЗИМА ...
Октомври 16, 2018
ASBISC Enterprises PLC (WSE: ASB), водещ IT дистрибутор в развиващите се пазари ...
Какво наистина искат специалистите по съхранение на данни

Октомври 22, 2018

Какво наистина искат специалистите по съхранение на данни

Вижте резултатите тук!

Клиентите се вълнуват от собствените си проблеми, а не от онова, което им предлагат доставчиците. В края на краищата, клиентите купуват продукти, които наистина могат да решат проблемите им към пътя на успеха в бизнеса. Следвайки тази цел, клиентите често се оказват в незавидно положение, когато са принудени да пожертват една или няколко от характеристиките – производителност, достъпност или цена – при реализацията на своя бизнес модел. А когато продуктът решава множество проблеми и го прави на атрактивна цена, клиентът е наистина заинтригуван.

В анкетно проучване, проведено от форума за корпоративно съхранение на данни (the Enterprise Storage Forum) относно основните проблеми при използването на наличната инфраструктура за съхранение на данни клиентите са дали следните отговори:


 

Ние прегледахме данните от проучването и си зададохме въпроса: „Съобразяваме ли се с желанията на клиента?“ Нека разгледаме по-обстойно всяко от изискванията на клиентите:

Стареене на оборудването

Преносът на данни винаги създава главоболия и представлява допълнителен риск, но често забравяме, че същото се отнася и до стареенето на оборудването. Хардуерът има U-образна крива на отказите – някои компоненти „умират млади“ или дори по-зле – поначало са нежизнеспособни. След това системата се стабилизира с невисока честота на отказите в продължение на години, а впоследствие честотата на отказите изведнъж нараства значително. Стареещото оборудване също добавя разходи за подмяна на оборудването към (вече ограничения) ИТ бюджет и ИТ отделите на компаниите са принудени предварително да закупуват оборудване за пренос на данни в следващото хранилище без допълнителни разходи.

Много бих искал да обсъдим една иновация, която подготвяме в близко бъдеще в отговор на това предизвикателство, но докато не я обявим официално, мога само да кажа, че тя ще реши проблема и ще намали разходите за пренос на данни.

Недостатъчен капацитет

Компанията INFINIDAT предлага на своите клиенти уникален бизнес модел: „Разкажете ни за настоящите си нужди и бъдещите си планове за растеж“. Ще изградим за своя сметка система, която е достатъчно широка за растежа ви, а вие плащате само това, което се изисква в този момент. Когато настъпи наистина черен ден и някой каже: „Забравих да ти кажа миналия месец, но трябва да отпуснем 100 ТБ за новия ни продукт и то още днес“, вие просто ще използвате достъпния обем и ще ни уведомите. Цената вече е договорена при първоначалната сделка, така че няма да има изненади, чакане за покупка, доставка, складиране и стелажиране – ще разполагате с гъвкав облак във вашия център за данни! InfiniBox е уникална архитектура, създадена да осигури възможно най-високи възможности при поддържане на различни работни натоварвания с изключително стабилно ниво на производителност!

Висока стойност на експлоатацията

Високата стойност на експлоатацията се дължи не само на потребните за вашето оборудване електроенергия и охлаждане. Тя е свързана и с времето, отделяно за поддръжка на работата му, и с броя на персонала, ангажиран с това.

InfiniBox изисква по-малък брой служители на щат, които да управляват петабайти данни (за повече информация, вижте проучването на Forrester) благодарение на високото ниво на автоматизация и самообслужване. Заедно с това InfiniBox предлага до 4,2 петабайта (преди компресиране на данните) на едно място с максимална консумация едва 8 kW. Ето ТОВА се нарича ефективност!

Проблеми със сигурността и съответствието

Разходите за сигурност и съответствие могат да бъдат намалени по много начини, но „Общият регламент относно защитата на данните“ (GDPR) / AB375, NYDFS, както и много други разпоредби относно личните данни, увеличават риска от грешки. В същото време, всеки ден хакери се опитват да хакнат вашите данни и времето работи за тях.

Рискът нараства все повече поради факта, че хакерите днес са по-находчиви от всякога. Какво може да направи ИТ за сигурността на бизнеса?

Много просто: да криптира данните. Така злонамерените хакери няма да получат достъп до тях. И още нещо: Член 34 от GDPR гласи, че при кражба на кодирани данни дори не е необходимо да уведомявате субектите на данните!

Как е свързано това с хранилището на данни?

Много от масивите за съхранение на данни разчитат в голяма степен на компресирането на данни, за да се компенсират разходите за скъп хардуер. Криптирането обаче напълно ви лишава от възможността за компресиране на данни. Клиентите, които изискват криптиране поради проблеми със спазването на регламентите, не могат да направят това поради високата стойност. InfiniBox предлага уникална оферта, тъй като не разчита на скъпи носители и запазва рентабилността си дори и с криптиране на данни.

Разбира се, има много други проблеми, за които можем да помогнем на нашите клиенти, но този път бих искал да обърна внимание на едно външно проучване. Искате ли да узнаете повече? Изтеглете си нашата „Бяла книга“, посветена на архитектурата на системите за съхранение на данни или се свържете с нас. Ще ви покажем как една иновативна технология може да реши много проблеми наведнъж.

За Еран Браун

Еран Браун е технически директор на компанията INFINIDAT за региона ЕМЕА. Повече от 14 години Еран се занимава с архитектура на центрове за данни на всички нива – приложения, визуализация, изграждане на мрежи и най-вече с хранилища на данни. Предишните му заемани длъжности на високо ниво включват ръководство на производство на продукция, разработване на системи и консултиране, работа с компании на различни нива (финанси, нефт и газ, телекомуникации, софтуер и мрежа), както и подпомагане на планирането, разработването и развитието на мащабируема инфраструктура за поддръжка на бизнес приложения.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.