Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 22, 2019
INFINIDAT анонсира наскоро решението Metro Cluster InfiniBox Always On, ...
Април 12, 2019
Intel и Google Cloud ще разработват Anthos референтен дизайн, който да улесни ...
Април 11, 2019
През април 2019 Intel анонсира Intel Optane memory H10 при SSD устройства. Те ...
Април 04, 2019
С повече от 20 години лидерство с платформата Intel® Xeon®, Intel представя ...
Март 28, 2019
Разгърнете възможностите - нови подобрения в системите за дейта центрове
Март 19, 2019
Seagate осигурява надеждни решения за съхранение на данни. Всяко приложение ...
Март 15, 2019
АСБИС България сключи договор с чешката компания RealQ s.r.o. за дистрибуция на ...
Март 14, 2019
CloudFest е чудесна възможност за срещи лице в лице и разговори с нашия VAD ...
Март 11, 2019
Infinidat обяви InfiniBox Always On Cluster решение в своя DSP, добавяйки ...
Март 09, 2019
Успехите на INFINIDAT - производител на иновативни системи за съхранение, са ...
Seagate с нови NAS сторидж решения

Април 13, 2009

Seagate с нови NAS сторидж решения

Новите семейства BlackArmor NAS 440 и BlackArmor NAS 420 ще предлагат до 8TB капацитет, както и високо ниво на защита надеждност и сигурност за фирми и офиси с до 50 работни места.

Към средата на май у нас се очакват първите устройства от новата продуктова линия BlackArmor, която Seagate обяви официално в край на март. Фамилията обхваща семейство от мрежови, портативни и настолни сторидж решения за управление на информацията на малкия бизнес. Те са проектирани като прости и лесни за инсталиране и управление системи за съхранение на данни, които почти не се нуждаят от ИТ поддръжка, така че според компанията са отлично решение за сравнително малки офиси (до 50 служители), както и за професионалисти на свободна практика. Разбира се, линията BlackArmor се комплектова и с подходящи софтуерни инструменти за управление, съвместими за цялата гама системи, които потребителите лесно могат да усвоят и използват с минимално обучение и без по-нататъшна нужда от допълнителна поддръжка.

Първите два продукта обявени в новата фамилия са файловите сървъри Seagate BlackArmor NAS 440 и BlackArmor NAS 420, които предоставят централизиран и защитен начин на управление за критичната за бизнеса информация. Всеки от тях представлява NAS устройство с 4 гнезда за дискове. BlackArmor NAS 420 идва с два диска Seagate, a BlackArmor NAS 440 е изцяло оборудван с 4 диска. Капацитетите варират от 2TB в BlackArmor NAS 420 до максимално възможните 8TB в BlackArmor NAS 440.
 

Мрежовите сървъри Seagate BlackArmor NAS 440 и Seagate BlackArmor NAS 420 са лесни за употреба, тъй като представляват самостоятелни, напълно окомплектовани готови решения с LCD екрани, на които се извежда информация за статуса и настройките, включително съобщения за аларми. Според официалната информация, те позволяват също високо ниво на защита с непрекъснато и автоматично архивиране на критичната за бизнеса информация, съдържаща се на до 50 компютъра в мрежата (Б.Р. продуктите се доставят с лицензи за до 10 компютъра, но допълнителни могат да се закупят чрез официалния сайт на Seagate) с пълен системен бекъп и RAID опции за защита и резервираност на данните. Предвидени са и механизми за криптиране на данните, а предимство е и възможността за отдалечен достъп до информацията през обикновен Интернет браузър.
 

Новите BlackArmor NAS устройства се предлагат с три години гаранция и се очакват в Асбис към средата на май. Първите достъпни конфигурации ще са от модела BlackArmor 440 с капацитети 2, 4 и 6ТВ, които ще се предлагат по заявка на клиентите.
 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.