Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Декември 20, 2017
Get the most out of Purley with Kingston server memory
Декември 20, 2017
15-ти декември 2017 – SAPPHIRE Technology обяви два нови очаквани модела висок ...
Ноември 29, 2017
Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD
Ноември 08, 2017
35% ръст на приходите до $ 372 милиона, 51% ръст на печалбата до $ 2 милиона
Октомври 27, 2017
Intel обяви новата си серия Optane SSD 900P за настолни машини и работни ...
Септември 29, 2017
Най-новите попълнения към 2-ро поколение Intel® 3D NAND SSD - Intel® SSD DC ...
Август 22, 2017
Вратите към бъдещето се отварят!
Юли 27, 2017
Изживей The Elder Scrolls Online: Morrowind на новия Ryzen™ 3 процесор.
Юли 03, 2017
Анонсиране на първото устройство с 64 слоя, TLC, Intel 3D NAND технология
Юни 22, 2017
Каталогът съдържа инфирмация за основните продукти и решения, от които се ...
Prestigio представи най-достъпния е-четец на българския пазар

Ноември 30, 2010

Prestigio представи най-достъпния е-четец на българския пазар

 

Prestigioпредстави най-достъпния е-четец на българския пазар

Вълшебната е-книга „Мария и децата на Ламски” ще се разпространява ексклузивно от марката

За първи път на българския пазар се появява четец на електронни книги на стойност под 200 лв. – това е 5-инчовият LCD-модел Prestigio Libretto PER3052B. Устройството, подходящо както за четене на книги, така и за мултимедийни забавления, ще представи на читателите пълното издание на частично публикуваната в интернет детска книга „Мария и децата на Ламски” от Валентина Маринова.

Prestigio Libretto PER3052B е първият достъпен масов модел четец на електронни книги в България. Моделът е по-различен от традиционните E ink базирани устройства, като благодарение на LCD екрана си позволява не само четене на книги, но и мултимедийни възможности. Потребителят може да прелиства електронни страници, да разглежда снимки, да гледа видео-клипове и филми или да слуша музика с еднаква лекота. Моделът поддържа повечето стандартни формати електронни книги (epub, fb2, pdf, pdb, html, txt), аудио (wma, wav, flac) и видео (avi, flv, mp4, mpg, vob, dat, rmvb). Батерията е съобразена с мултимедийния характер на модела и издържа над 10 часа при стандартно използване.

„Prestigio Libretto PER3052B е начин да привлечем интереса към електронните четци не само на активно четящите, но и на младите потребители, които са свикнали да живеят в едно мултимедийно време,” обясни Любомир Бабуров, продуктов мениджър на Prestigio за България. „Благодарение на LCD-технологията себестойността на продукта пада значително и затова можем да предложим първия ebook reader на цена от 199лв. С това целим да засилим интереса на българите към електронните книги и да стимулираме търсенето на такъв тип продукти. Смятам, че с тази крачка не само ще наложим марката Prestigio, но ще помогнем и на развитието в сегмента като цяло – а това е полезно както за производителите на е-четци, така и за издателите.”

„Пазарът на електронни книги у нас трябва да бъде насърчаван и пускането на подобен четец е може би стъпката, която ще отвори очите и на издателите към все по-популяризиращия се сред читателите формат“, каза главният редактор на най-голямата онлайн медия за книги и четене у нас „Аз чета“ Александър Кръстев. „Prestigio са първите, които имат амбицията да направят електронните четци наистина достъпни. Затова те са нашият избор да разпространим пълната версия на „Мария и децата на Ламски“ още преди да сме публикували всички части в интернет.“, допълни той.

"Мария и децата на Ламски" е първата книга на 22-годишната Валентина Маринова. Вълшебната история на 16-годишната Мария, поверените й четири деца от семейство Ламски и 17-годишния принц Маркус ни прехвърля през няколко измерения и епохи. Часовник, който има способността да променя времето, и сфера, която отваря портали към други светове, са само част от предметите, които съпътстват приключенията на шестте деца. Всеки понеделник читателите на книгата виждат нова глава от романа на сайта http://lamski.azcheta.com, а след излизането на последната част от приключенията ще могат да прочетат и историята в една е-книга. От 24 ноември обаче тази привилегия ще имат притежателите на Prestigio PER3052B.

Валентина обясни лесно решението да публикува книгата в новия формат: „Мисля, че читателите бързо се променят и задължение на автора е да върви с времето си. Все повече хора се обръщат към електронните книги и затова мисля, че съвместната ни работа с Prestigio ще помогне книгата да достигне до максимален брой читатели.”

Новият интерес към електронните книги кара Prestigio бързо да развие продуктови предложения в тази категория. Марката вече представи първите си два модела от линията Prestigio Libretto: 6-инчовият WiFi модел със SiPix-дисплей PER5062B и 6-инчов модел с E ink дисплей PER3162B. До края на годината компанията ще пусне на българския пазар още два модела: 6-инчов E ink модел в по-високия ценови клас и 7-инчов LCD модел за любителите на мултимедийно съдържание. По този начин Prestigio ще разполага с пълна гама от модели, които да отговарят на индивидуалния вкус на всички четящи.

###

За Prestigio

Марката Prestigio предлага комбинация от елегантност, високо качество, иновативни технологии и първокласен дизайн. Стараем се да предоставим по-добро изживяване за потребителите чрез луксозни продукти на конкурентна цена. Портфолиото ни включва широка гама от GPS навигации, eBook четци, домашни, бизнес и гейминг настолни компютри, външни памети, аксесоари за продукти на Apple, чанти за лаптопи и др. За повече информация посетете www.prestigio.bg.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.