Вашите Проблеми С Паметта И Сториджа Са Решени

Светът създава огромни количества данни с експлозивна скорост. Досега технологиите за съхранение не бяха в състояние да отговорят на нуждите на индустрията. Intel® Optane ™ SSD DC P4800X съчетава най-доброто от двата свята – тези на сторидж системите и на паметта - за да създаде безпрецедентно решение. И докато Intel Optane SSD P4800X изглежда като всяко друго SSD устройство, той е базиран на технологията Intel® Optane ™. Тази уникална архитектура му осигурява предимство в бързината и стабилността, в сравнение с подобни устройства, базирани на NAND.

 

 

ГОЛЯМА ИЗДРЪЖЛИВОСТ. ПО-ДЪЛЪГ ЖИВОТ

Обработка на онлайн транзакции, изчисления с висока производителност, кеширане на записи и регистриране - всички тези приложения с интензивно писане могат да разчитат на продължителността на живота при базирани на NAND SSD дискове. SSD DC P4800X има изключително висока издръжливост, което му осигурява по-голяма продължителност на живота и намалява разходите. Комбинацията от ниска постоянна латентност и висока издръжливост позволява на Intel® Optane™ DC SSD дисковете да функционират много по-ефективно като кеширащи устройства, отколкото решения, базирани на NAND.2

 

ПАРАМЕТРИ И ПРЕДИМСТВА

Капацитет 375 GB, 750 GB, 1.5 TB
Форм Фактор Add-in-Card (AIC), half-height, half-length, low-profile; U.2 2.5-inch
Интерфейс PCIe 3.0 x4, NVMe
Латентност (типична) Четене/Запис <10/12µs
Качество на Услугата (QOS): 99/99%

4 KB3 random, queue depth 1, read/write: <60/100 µs

4 KB random, queue depth 16 read/write: <150/200 µs

Пропускателна способност

4 KB random, queue depth 16, read/write: up to 550/550k IOPSi

4 KB random, queue depth 16, mixed 70/30 read/write: up to 500k IOPS

Издръжливост

30 drive writes per day (JESD219 workload)

375 GB – 20.5 petabytes written (PBW)

750 GB – 41 petabytes written (PBW)

60 drive writes per day

1.5 TB – 164 petabytes written (PBW)

1Source – Intel-tested: 4K 70/30 RW Performance at Low Queue Depth. Measured using FIO 3.1. Common Configuration - Intel 2U Server System, OS: CentOS 7.5, Kernel 4.17.6-1.el7.x86_64, CPU 2 x Intel® Xeon® 6154 Gold @ 3.0GHz (18 cores), RAM 256GB DDR4 @ 2666MHz. Configuration – Intel® Optane™ SSD DC P4800X 375GB compared to Intel® SSD DC P4600 1.6TB. Intel Microcode: 0x2000043; System BIOS: 00.01.0013; ME Firmware: 04.00.04.294; BMC Firmware: 1.43.91f76955; FRUSDR: 1.43. Performance results are based on testing as of November 30, 2018 and may not reflect all publicly available security updates. See configuration disclosure for details. No product can be absolutely secure.

2Common Configuration - Intel® 2U Server System, OS CentOS* 7.2, kernel 3.10.0-327.el7.x86_64, CPU 2 x Intel® Xeon® E5-2699 v4 @ 2.20GHz (22 cores), RAM 396GB DDR @ 2133MHz. Configuration – Intel® Optane™ SSD DC P4800X 375GB and Intel® SSD DC P3700 1600 GB. QoS – measures 99% QoS under 4K 70-30 workload at QD1 using FIO 2.15.

34 KB = 4,096 bytes.

4Performance measured using FIO* rev 2.13, with 4 workers with total queue depth of 16.

*Other names and brands may be claimed as the property of others.

 

 ВНЕДРЯВАНЕ НА ТЕХНОЛОГИЯТА INTEL® OPTANE™ В ЦЕНТРОВЕ ЗА ДАННИ

Като първи основен пробив при паметите и сторидж системите след повече от 25 години, технологията Intel® Optane™ съчетава водеща в индустрията латентност, висока издръжливост, QoS, и висока пропускателна способност, която позволява създаването на решения за премахване на "тесните места" и подобрява използването на процесора. С технологията Intel Optane центровете за данни могат да използват по-големи и по-достъпни масиви от данни, за да получат нова информация от големи обеми памет.

10 начина, по които технологията Intel Optane допринася за вашия бизнес.

1 ПО-БЪРЗ ДОСТЪП ДО ДАННИТЕ ЗА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

Организациите изискват по-бързи, по-ефективни и по-достъпни начини за консумиране, обработка и извличане на полезна информация от огромното количество данни, с котио работят всеки ден.Обемът на данни не само нараства,  - той непрекъснато се развива. Технологията Optane "премества" достъпа до много повече данни по-близо до процесора. Това означава по-бързи анализи и изчисления в реално време, финансови трансакции, електронни медицински записи, откриване на измами и други случаи на използване, коити изискват предвидимо кратко време за четене-отовор - когато средното време за реакция не е достатъчно кратко.

2 ЦЕНОВО ОПТИМИЗИРАНИ

Intel® Optane™ DC SSD върши повече работа със същите сървъри в сравнение с алтернативни решения. Можете да използвате спестяванията, за да намалите разходите или да разширите възможностите и услугите, които предлагате.

 

  • Повече и по-дотъпна памет
  • Ценово-оптимизирана консолидация на сторидж решенията
  • По-голяма мащабируемост на сървърите
  • По-бързо получаване на информация и по-големи обеми памет
  • висока степен на издръжливост

- Цялостно подорбяване на система с балансирана цена, капацитет и производителност

3 ИНОВАЦИИ С ГЪВКАВА АРХИТЕКТУРА

Мащабируеми процесори Intel® Xeon® от второ поколение оптимизират взаимовръзките с фокус върху скоростта, без компромиси за сигурността на данните.

Intel® Optane™ DC постоянна памет е позиционирана директно на шината за памет, и представлява нов клас архитектура на паметта и технологията за съхранение, за да извлече допълнителна стойност от данните. Може да се използва с Intel Optane SSD DC P4800X като ниво за бързо кеширане.

Intel® Optane™ DC SSD позволяват на архитектите да оптимизират, съхраняват и ускоряватголеми и сложни масиви от данни. Отличната комбинация от ниска латентност, висока издръжливост и константна реакция е идеална за бързо кеширане или ускорено съхранение. Наличието на скорост, близка до тази на DRAM, помага за преодоляване и на най-сложните предизвикателства пред паметта и сториджите, дори и в най-динамични среди.

Intel® QLC 3D NAND SSD намаляват ценовата разлика между SSD и традиционните твърди дискове, правейки флаш сториджите достъпна опция. 

4 МОСТ МЕЖДУ ПАМЕТТА И СТОРИДЖ СИСТЕМИТЕ

Съвременните технологии за съхранение на данни оставят технологична пропаст между нивата за съхранение наинформация. Паметта е по-добра от гледна точка на производителност, тъй като е по-близо до процесора на шината за памет, но е по-скъпа и възможността за мащабиране е ограничена. NAND предоставя капаците и не е толкова скъпа в сравнение с DRAM, но не е на шината за памет и следователно е с по-ниска производителност. Това води до празнини в архителтурата на центъра за данни, когато се опитвате да балансирате капацитет, производителност и цена.

 

Технологията Intel Optane и Intel QLC 3D NAND SSD сават възможности на системните архитекти да преодолеят тесните места в работните нива на кеширане на данни, като същевременно рентабилно увеличават капацитета за съхранението им. В комбинация тези уникални технологии представлявта мост между локалните горещи данни (близо до процесора) и данните в големи обеми.

5 УСКОРЕТЕ РЕАКЦИЯТА И ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА

Intel® Optane™ SSD DC P4800X в сравнение с 3D NAND SSD

ОТЛИЧНА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

Висока пропускателна способност (бързо движение на данни)
Четене и писане на ниво бит (не на ниво страници и блокове, както е при NAND). Няма събиране на излишни данни, а писането е по-бързо. Производителността не намалява в стресови ситуации.

ПРЕДСКАЗУЕМО БЪРЗО ОБСЛУЖВАНЕ

Висок QoS (бърза работа при натоварвания от смесен тип)
В среда на бързо нарастващи обеми данни и нужда от информация, центровете за данни трябва да внедрят решения, които осигуряват предсказуемо бързо обслужване.

РЕАКЦИЯ ПРИ НАТОВАРВАНЕ

Ниска латенстност, кратко време за реакция
С NAND-базирани SSD, опреациите с произволен запис могат да предизвикат значително забавяне на операциите за четене. Технологията Intel Optane поддържа постоянно време за реакция, независимо от скоростта при четене. Можете постоянно да разполагате с бързо обслужване при какъвто и да е товар, дори при малка дълбочина на опашката, където повечето приложения генерират натоварване в сторидж системите. 

6 ЕФЕКТИВНО КЕШИРАНЕ НА ДАННИ

Бързото съхранение на данни или кеширането се отнася до подреждането на слоевете, които позволяват по-добра йерархия от паметта до системите за съхранение. Технологията Intel Optane комбинира ниска предсказуема латентност с висока издръжливост, като позволява по-ефективно функциониране като кеширащо устройство в сравнение с NAND-базирани решения.

Система, базирана на скалируем Intel Xeon процесор, използваща Intel Optane SSD DC P4800X за кеширащо ниво, гарантира до 3 пъти по-добра цена/производителност в сравнение с предишни поколения системи и сторидж медия.4

7 УВЕЛИЧЕТЕ ПАМЕТТА

Постоянната памет на Intel Optane DC е иновативен нов слой в йерархията на паметта, приложимо за натоварвания в облака, изчисления в паметта и съхранение. Това ново приложение на технологията Intel Optane в DIMM форм фактор позволява на големи обеми данни да бъдат придвижвани по-близо до процесора - осигуряващи по-бърз достъп, обработка и анализи в реално време - в сравнение с DRAM при ниска латентност. DIMM също така предлага по-голям капацитет и консистентност на данните, позволявайки им да останат в паметта дори и при поява на проблеми със захранването. Гъвкавостта на постоянната памет Intel Optane DC дава възможност на системните архитекти и проектанти да ускорят базите данни в паметта и да поддържат повече виртуални машини и по-големи обеми памет във всяка от тях.

8 УПРАВЛЯВАЙТЕ РАЗНООБРАЗНИТЕ СТОРИДЖ НАТОВАРВАНИЯ

С Intel Optane DC SSD, всеки сървър работи по-добре с приложенията. Това SSD за дейта центрове е идеално за работни данни и данни в реално време, съхранявани в големи обеми; произволни приложения, свързани със сторидж системите; и произволни натоварвания при малки дълбочини на опашката, където се случват повечето от операциите в реални сценарии.

9 ИЗЦЯЛО СВЪРЗАНА ПЛАТФОРМА

Данните пределят бъдещето и уникалната позиция на Intel като технологичен лидер, както и широкия обсег на възможностите на компанията, които могат да помогнат на клиентите да създадат нещо ново или да преосмислят какво биха могли да направят по-добре. Това изисква памет и иновации на ниво платформа. Интегрираната архитектура на Intel оптимизира скалируемите Intel Xeon процесори, технологиите Intel Optane и Intel 3D NAND, за да създаде ефективен център за данни, който осигурява бърз трансфер на данни, съхранението им, и обработка на всичко - от облака до потребителското устройство. Възможностите на платформата свързват изчислителните и сторидж масиви за ефективно управление на съхранението на данни в голям мащаб, ускоряване на приложенията и опростяване на системите.

10 ВИЖТЕ РАЗЛИКАТА С ПОМОЩТА НА INTEL

С повече от 50 години опит, Intel промена начина на проектиране на новите системи, изграждайки сторидж системите с изцяло нов дизайн. С комбинация от постоянната памет на Intel Optane DC и оптимизираните за производителност Intel Optane SSD заедно с Intel® 3D NAND SSD от ново поколение и технологията QLC, компанията предефинира сторидж йерархията и определя бъдещето на сторидж системите - бъдеще, което разчита на Intel.

 

Къде да купя