Юли 11, 2024
С патентовани технологии, иновации от следващо поколение и най-съвременен ...
Юли 04, 2024
ASBIS - водещ дистрибутор на ИТ продукти и решения, с удоволствие обявява ...
Юни 25, 2024
Елегантен дизайн, актуални характеристики и функционалност с висока ...
Юни 25, 2024
По време на обръщението си на Computex в Тайван, главният изпълнителен директор ...
Юни 21, 2024
Ubiquiti представи най-новите модели от продуктовото си портфолио на база ...
Юни 10, 2024
10 години успешно сътрудничество
Юни 05, 2024
Най-новите модели комутатори от портфолиото на Ubiquiti, специално разработени ...
Май 31, 2024
Процесорите от серия AMD EPYC 4004 захранват широка гама от системи от водещи ...
Май 29, 2024
Ubiquiti Inc. обяви U6 Mesh Pro (U6-Mesh-Pro), най-съвременна WiFi 6 точка за ...
Май 28, 2024
Dell разширява портфолиото си от компютри и работни станции с изкуствен ...
Асбис подписа договор с Microsoft за ОЕМ дистрибутор

Май 13, 2009

Асбис подписа договор с Microsoft за ОЕМ дистрибутор

Асбис България, водещ дистрибутор на компютърни компоненти и продукти в EMEA, подписа договор с Mайкрософт за OEM дистрибутор. Новото споразумение лицензира Асбис България като дистрибутор на Майкрософт софтуерни продукти на партньорите в България.

Съгласно споразумението, Асбис получава лиценз да снабдява с Microsoft® софтуер, включително операционните системи Windows, Office пакети и Windows Server, както и Microsoft хардуер към  асемблатори в България и в Европейския съюз.  Споразумението разширява портфолиото на Асбис България, като добавя продуктите на Майкрософт в качеството на оторизиран дистрибутор и предлага на партньорите възможност да поръчват целия спектър от продукти на Майкрософт,включително OEM-продукти от един доставчик.

“Ние сме изключително доволни от нашия нов статут на Майкрософт OEM дистрибутор,” коментира Митко Топалов, регионален директор на Асбис за България, Сърбия, Румъния и Македония. “Ние мислим, че това споразумение ще донесе още повече ползи на нашите клиенти. Това означава, че когато нашите клиенти поръчат Майкрософт софтуер, те ще бъдат сигурни, че получават легално дистрибутиран продукт и техническа поддръжка на високо ниво. Те ще могат да спестят време като купуват всички необходими компютърни компоненти от едно място.”

"Новото партньорство, което обявяваме днес, е още един пример за интереса и ангажиментите на Майкрософт към българските асемблатори на компютри и системни интегратори" сподели Огнян Данчев, директор на ОЕМ сегмента в Майкрософт България. "Ние ще направим всичко възможно различните Windows, Office и Windows Server продукти да са лесно достъпни за българските ИТ фирми и техните клиенти.”

Съгласно условията на новото споразумение Асбис България става оторизиран дистрибутор на  products for Original Equipment Manufacturers (OEMs), включващи Windows, Office, хардуер и сървърните продукти на Microsoft.

Това споразумение допълва сегашните партньорски отношения между Майкрософт и Асбис, което вече покрива Русия, Украйна, Беларус, Румъния, Словакия и Хърватия.

Подписвайки ОЕМ-договорът и получавайки Official/Authorized ОЕМ Distributor статус  е доказателство за високия професионализъм на Асбис в сферата на софтуерната дистрибуция в България.