Юни 03, 2022
Новата мишка MX Master 3S и безжичните клавиатури MX Mechanical и MX Mechanical ...
Май 31, 2022
Европейската асоциация по хардуер (EHA) обяви устройствата и компонентите, ...
Май 19, 2022
Силни резултати и взаимно сътрудничество са в основата на съвместната работа
Май 16, 2022
Процесорът Habana Gaudi2 показа два пъти по-голяма пропускателна способност ...
Май 16, 2022
Отлично представяне във всеки клас. В основата на успеха е архитектурата AMD ...
Май 12, 2022
Ubiquiti Dream Machine Special Edition (UDM-SE) е наличен в АСБИС България. ...
Април 14, 2022
Tech Minute: Intel Arc graphics включва нова микроархитектура, новаторска медия ...
Април 06, 2022
Ниво PREFERRED е достигнато за страните в Европа и Ниво ELITE за офисите на ...
Асбис подписа договор с Microsoft за ОЕМ дистрибутор

Май 13, 2009

Асбис подписа договор с Microsoft за ОЕМ дистрибутор

Асбис България, водещ дистрибутор на компютърни компоненти и продукти в EMEA, подписа договор с Mайкрософт за OEM дистрибутор. Новото споразумение лицензира Асбис България като дистрибутор на Майкрософт софтуерни продукти на партньорите в България.

Съгласно споразумението, Асбис получава лиценз да снабдява с Microsoft® софтуер, включително операционните системи Windows, Office пакети и Windows Server, както и Microsoft хардуер към  асемблатори в България и в Европейския съюз.  Споразумението разширява портфолиото на Асбис България, като добавя продуктите на Майкрософт в качеството на оторизиран дистрибутор и предлага на партньорите възможност да поръчват целия спектър от продукти на Майкрософт,включително OEM-продукти от един доставчик.

“Ние сме изключително доволни от нашия нов статут на Майкрософт OEM дистрибутор,” коментира Митко Топалов, регионален директор на Асбис за България, Сърбия, Румъния и Македония. “Ние мислим, че това споразумение ще донесе още повече ползи на нашите клиенти. Това означава, че когато нашите клиенти поръчат Майкрософт софтуер, те ще бъдат сигурни, че получават легално дистрибутиран продукт и техническа поддръжка на високо ниво. Те ще могат да спестят време като купуват всички необходими компютърни компоненти от едно място.”

"Новото партньорство, което обявяваме днес, е още един пример за интереса и ангажиментите на Майкрософт към българските асемблатори на компютри и системни интегратори" сподели Огнян Данчев, директор на ОЕМ сегмента в Майкрософт България. "Ние ще направим всичко възможно различните Windows, Office и Windows Server продукти да са лесно достъпни за българските ИТ фирми и техните клиенти.”

Съгласно условията на новото споразумение Асбис България става оторизиран дистрибутор на  products for Original Equipment Manufacturers (OEMs), включващи Windows, Office, хардуер и сървърните продукти на Microsoft.

Това споразумение допълва сегашните партньорски отношения между Майкрософт и Асбис, което вече покрива Русия, Украйна, Беларус, Румъния, Словакия и Хърватия.

Подписвайки ОЕМ-договорът и получавайки Official/Authorized ОЕМ Distributor статус  е доказателство за високия професионализъм на Асбис в сферата на софтуерната дистрибуция в България.