Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Юни 03, 2022
Новата мишка MX Master 3S и безжичните клавиатури MX Mechanical и MX Mechanical ...
Май 31, 2022
Европейската асоциация по хардуер (EHA) обяви устройствата и компонентите, ...
Май 19, 2022
Силни резултати и взаимно сътрудничество са в основата на съвместната работа
Май 16, 2022
Процесорът Habana Gaudi2 показа два пъти по-голяма пропускателна способност ...
Май 16, 2022
Отлично представяне във всеки клас. В основата на успеха е архитектурата AMD ...
Май 12, 2022
Ubiquiti Dream Machine Special Edition (UDM-SE) е наличен в АСБИС България. ...
Април 14, 2022
Tech Minute: Intel Arc graphics включва нова микроархитектура, новаторска медия ...
Април 06, 2022
Ниво PREFERRED е достигнато за страните в Европа и Ниво ELITE за офисите на ...
SAPPHIRE вдига летвата с новата серия графични карти Vapor-X

Март 19, 2009

SAPPHIRE вдига летвата с новата серия графични карти Vapor-X

Изградени по оригинален дизайн от SAPPHIRE, новите модели носят предимствата на Vapor-X охлаждането - по-тих и по-ефективен начин за отнемане на топлината от графичните чипове.

 SAPPHIRE Technology пуска на пазара новата серия Vapor-X графични карти, които представляват нови версии на HD 4870 и HD 4850. На базата на оригинален дизайн на SAPPHIRE, моделите носят предимствата на охлаждането Vapor-X – тихо и по-ефективно – на широк кръг потребители. С новия дизайн на кулера Vapor-X видеокартите се отличават както с външен вид, така и с производителност.

SAPPHIRE HD 4870 Vapor-X Edition предлага за пръв път избор между 2GB или 1GB DDR5 памет и работи с тактова честота на ядрото 750 MHz, и на паметта 900 MHz. SAPPHIRE HD 4850 Vapor-X Edition разполага с 512MB GDDR3 памет, съответно чстотата на ядрото е 625 MHz, а на паметта - 993 MHz.

И двата модела са проектирани с висококачествени кондензатори и SAPPHIRE ‘Diamond Black’ радиатори-въздуховоди за надеждна работа. Използваните високо-полимерни алуминиеви кондензатори имат много по-добри характеристики от стандартните алуминиеви кондензатори за по-дълъг живот на продукта. Въздуховодът е важен компонент за регулиране на използваното захранване от графичната карта. Позаденият за патентоване SAPPHIRE Diamond Black въздуховод с интегриран радиатор осигурява 10% по-ниска температура и 25% по-добра енергийна ефективност от нормалните въздуховоди.

Графичните карти SAPPHIRE от серията HD 4800 използват най-новата ATI Avivo™ HD технология за подобрено възпроизвеждане на видео. Те разполагат с вграден унифициран видеодекодер от второ поколение (UVD - Unified Video decoder), който сериозно разтоварва централния процесор и предлага гладко декодиране на Blu-ray™ и HD DVD съдържание както за VC-1, така и за H.264 стандартите, а и за Mpeg файлове. На задната скоба е предвиден HDMI конектор, както и DVI и VGA, за максимална гъвкавост на свързването към дисплея. Поддържа се едновременна работа на два екрана.

За Vapor-X

SAPPHIRE бе първата компания, която въведе технологията на паровата камера (Vapor Chamber Technology) в своите графични решения. Първият Vapor-X кулер беше поставен на картите SAPPHIRE HD 3870 ATOMIC и TOXIC, и сега се слага на HD 4870 512MB и 1GB TOXIC

Vapor-X е технология на парова камера, базираща се на същите принципи, както и хийтпайп технологията. Течен охлаждител се изпарява на гореща повърхност, получената пара се кондензира на хладна повърхност и течността се връща върху горещата повърхност. Процесът на ре-циркулация се извършва в празна камера, и се контролира от сложна тампонираща система. При SAPPHIRE Vapor-X системите цялата камера е монтирана в контакт с повърхността на графичния чип.

Текущите TOXIC серии високопроизводителни оверклокнати продукти използват хибридна охлаждаща система, комбинираща Vapor-X при ядрото, за да отнема ефективно топлината от графичния процесор, с топловоди (хийтпайп) и оребрени радиатори. Последните се охлаждат от вентилатор за отвеждане на топлината от камерата, паметите и другите компоненти, и за предоставяне на допълнителен резерв за още по-високи нива на производителност.

SAPPHIRE Vapor-X и хибридните охлаждащи системи са много ефективни, затова могат да използват по-ниска скорост на потока на охлаждащия въздух, съответно по-бавни и по-тихи вентилатори. Изискванията към съвременните компютри са да бъдат по-тихи, и затова подобни решения са добре дошли. Базирана на високия клас графични чипове, новата фамилия е насочена към потребителя-познавач, който иска висока надеждност и нисък шум, но не иска да плаща за специализираната по-бърза памет и овърклок възможности на серията TOXIC.

Купувайте видеокарти Sapphire в В2В е-магазина на АСБИС Buy online at ASBIS B2B e-Shop   |   Още продукти Sapphire в В2В е-магазина на АСБИС Buy online at ASBIS B2B e-Shop

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.