Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
Intel обявиха 12th Gen Intel Core процесор за IoT

Януари 12, 2022

INTEL

Intel обявиха 12th Gen Intel Core процесор за IoT

Новите IoT-фокусирани процесори 12th Gen Intel Core идват с повишен брой ядра и подобрена производителност за клиенти от сферата на производството, продажбите, здравеопазването и цифровата сигурност.

Intel обяви нови процесори Intel® Core™ от 12-то поколение (с кодово име Alder Lake S-серия и H-серия) на CES 2022 - първото семейство процесори, оптимизирани за крайни устройства -  включващи производителна хибридна архитектура, която съчетава ядра за производителност и ядра за ефективност с Intel® Thread Director. Проектирани да ускорят иновациите в приложенията за Интернет на нещата (IoT), новите процесори предлагат на клиентите в сферата  на търговия на дребно, производство, здравеопазване и цифрова безопасност увеличен брой ядра и усъвършенствани графични/медийни/дисплейни и AI възможности, както и широка гама от цена, производителност и мощност.

“От предоставяне на богати визуални изживявания на редица клиенти, до управление на киритични работни натоварвания от смесен тип на една платформа, процесорите 12th Gen Intel Core дават възможност на нашите клиенти да направят голяма крачка към създаване на софтуерно дефинирана реалност в крайните устройства.” John Healy, Intel вицепрезидент на групата IoT и генерален мениджър на Platform Management and Customer Enablement.

Защо това има значение: 

С комбинацията от новата производителна хибридна архитектура на Intel и 7nm технология, семейството процесори Intel Core от 12-то поколение предоставя ключови характеристики, които го отличават от другите решения, налични за сферите на търговия на дребно, здравеопазване, производство и видео, включително:

  • Висока изчислителна производителност и гъвкавост за по-тежки IoT натоварвания.
  • Ускорен AI и възможности за обучение в дълбочина без допълнителен хардуер.
  • Надеждност на условията за вградена употреба.
  • Подобрени интегрирани графични процесори за поддръжка на 4K и 8K дисплеи.
  • Хардуерно базирана сигурност за защита на уязвими IoT устройства от атака.
  • Силна екосистема и общности с отворен код за поддръжка на множество операционни системи, което позволява на клиентите на IoT да избират подходящи операционни системи за своите целеви приложения

За Alder Lake S-серия: 

Процесорите за настолни компютри Intel Core от 12-то поколение за IoT са до 1,36 пъти по-бързи при еднонишкова производителност1, до 1,35 пъти по-бързи при многонишкова производителност2, до 1,94 пъти по-бързи в графичната производителност3 в сравнение с процесори Intel® Core™ от 10-то поколение. Процесорите за настолни компютри Intel Core от 12-то поколение за IoT съдържат Intel® UHD Graphics 770, базиран на архитектура Intel® Xe, поддържаща виртуализация на дисплея и до четири независими дисплея. Поддръжка за PCIe 5.0/PCIe 4.0 и DDR5/DDR4 памет, съчетана с функции за сигурност и управление и активиране на AI, спомагат за повишаване на производителността и стимулират бъдещите иновации в IoT приложенията. IoT SKU разполагат с до 16 ядра и 24 нишки при 35W до 65W TDP, възможности за работа в реално време, дълготрайна наличност и дългосрочна софтуерна поддръжка. Тези процесори предоставят предимства в широк спектър от индустрии.

  • Търговия на дребно, банков сектор, хотелиерство и образование - тези сектори ще могат да подобрят разпределението на натоварванията, да извлекат стойност от бзпроблемната работа на точките за продажба и да подобрят потребителското изживяване посредством интерактивни дисплеи.
  • Клиентите на промишленото производство могат да се възползват по-добре от индустриални компютри, периферни сървъри, усъвършенствани контролери, системи за машинно виждане и виртуализирани платформи за управление
  • Клиентите на здравеопазването ще могат да доставят подобрени ултразвукови изображения, медицински колички, ендоскопия и клинични устройства в крайното устройство.
  • Клиентите в сектора за цифрова безопасност и сигурност ще могат да постигнат повече резултати от AI анализи, мрежови видеорекордери и видеостени.

За Alder Lake H-серия: 

Мобилните процесори Intel Core от 12-то поколение за IoT са до 1,04 пъти по-бързи при еднонишкова производителност5, до 1,18 пъти по-бързи при многонишкова производителност6 и до 2,29 пъти по-бързи в графичната производителност7 в сравнение с процесори Intel® Core™ от 11-то поколение . Тези SKU разполагат с до 14 ядра и 20 нишки при 35W до 45W TDP. Intel също така обявява U-серия и P-серия на процесори Intel Core от 12-то поколение с TDP диапазон от 15W до 28W. Четири дисплейни тръби позволяват цялостно внедряване на видеостена с богата, реалистична графика Intel® Iris® Xe. Тези процесори предоставят широк спектър от предимства в различните индустрии, включително: 

  • Клиентите на сектори Търговия на дребно, банкиране, хотелиерство и образование ще могат да подобрят консолидирането на работното натоварване и да подобрят изживяването с четири дисплейни тръби за видеостени, както и интерактивни бели дъски и павилиони с AI за предоставяне на анализи.
  • Клиентите на промишленото производство ще могат да използват по-добре машинното зрение за инспекция на частите, съвместно с панели за интерфейс човек-машина и индустриални компютри.
  • Клиентите на здравеопазването ще реализират подобрени медицински изображения в устройства като ултразвук с AI/аналитика, за да подпомогнат диагностиката, телемедицината и роботиката.
  • Клиентите за цифрова безопасност и сигурност ще използват машинно зрение при внедряване на периферията, мрежови видеорекордери с възможности за изкуствен интелект и ще могат да използват тази технология за приложения, включително интелигентни сгради, интелигентни фабрики и интелигентен град.

Наличности: 

Процесорите Intel 12th Gen Core вече имат повече от 80 IoT клиента, участващи в програмата на Intel за ранн достъп. Alder Lake S-серия се очакват да са налични през януари 2022; Alder Lake H-серия - през април 2022.

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.