Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
Демонстрирайте идеите си ясно и ефективно с новата първокласна 4K уеб камера
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
Kaspersky Lab пуска антивирус за Macintosh

Март 25, 2010

Kaspersky Lab пуска антивирус за Macintosh

Направете Вашият MAC още по-сигурен с Kaspersky антивирус

/attach/get/20100325064217392366000000.gif

Kaspersky Lab пуска антивирус за Macintosh

 

Направете Вашият MAC още по-сигурен с Kaspersky антивирус


Kaspersky Lab, водещ разработчик на решения за сигурност, обяви пускането на нов продукт, предназначен за защита на MAC компютрите от всички видове на малуеър.

Kaspersky антивирус за MAC е базиран на нов енджин, който увеличава драматично скоростта на системното сканиране. Подобрени са процесите за обработка на файлове, което от своя страна оптимизира използването на системата, особено при дву- и четири- ядрените процесорни платформи.

Новият продукт за MAC OS X (от версия 10.4.11) комбинира преимуществата на новият антивирусен енджин със системният подход за защита на домашните и корпоративни мрежи от множество мултиплатформени IT заплахи.  Kaspersky Антивирус за MAC не просто защитава операционната система MAC от вируси, червеи и троянци, също така се бори със същите заплахи за операционните системи на Windows и Linux.

 

Пускането на MAC OS X значително улесни възможността за взаимодействие на мултиплатформени компютри и MAC компютрите сега са част на много корпоративни и домашни мрежи. Тези машини са практически незащитени и уязвими, и могат целенасочено да бъдат инфектирани от злонамерените програми. Ако тези компютри са в мрежа, това може да доведе до десетки хиляди машини, които могат да бъдат заразени.

 

За да защити такъв тип смесени мрежи по-ефективно, новият продукт на Kaspersky Lab има достъп до глобалната антивирусна база данни на компанията, която включва информация за повече от 20 милиона злонамерени програми за редица платформи. Антивирусните бази данни на Kaspersky антивирус за Mac биват обновявани ежечасно, така както и антивирусните продукти на компанията за Windows и Unix операционни системи. Това гарантора на потребителите, че са защитени от последните злонамерени програми, които се разпространяват в Интернет

 

 

Kaspersky Антивирус за MAC сканира прикачени данни към имейли и файлове, които се свалят от Интернет. Новият продукт е революционно решение и относно употребата на системните ресурси: когато активността на потребителя нараства, приоритетът на антивирусния скенер спада, предоставяйки на потребителя пълен достъп до ресурсите на компютърна система, което от своя страна увеличава ефективността на приложенията на потребителя.

 

Kaspersky Антивирус за MAC защитава, също така споделените файлове на виртуални машини, които набират популярност, както при корпоративните, така и при домашните потребители. Това предотвратява трансфера на малуеър от Windows или Unix системи към мрежите, което е важно за онези потребители, работещи с няколко операционни системи на MAC компютър.

 

Отчитайки необходимостта от атрактивен интерфейс за приложенията под Mac OS, Kaspersky Lab са разработили своя нов продукт с анимиран интерфейс, който е достъпен и лесноразбираем от начинаещи и по-опитни потребители. Информацията за статуса на защита и всички необходими действия на потребителя са представени лесноразбираем графичен формат. Новият продукт включва автоматизиран режим на работа с приложения, което означава, че програмата взема решения автоматично и не безпокои потребителите с ненужни искания.


Kaspersky Антивирус за MAC е специално замислен да удовлетвори нуждите на операционната система, предлагайки пълна съвместимост с всички версии на MAC от 10.4.11 нагоре. Другите минимални системни изисквания включват: компютър Apple с процесор Intel, 512 мегабайта RAM и 80 мегабайта свободно пространство на твърдия диск.


За Kaspersky Lab

Kaspersky Lab предоставя най-бързата защита срещу заплахи за ИТ сигурността в световен мащаб, включ
ително срещу вируси, шпионски програми, хакерски, фишинг и спам програми. Kaspersky Lab е един от основните доставчици на решения за защита на информацията в света. Продуктите и технологиите на компанията се използват от над 250 милиона потребители по света. Технологията на Kaspersky е лицензирана от водещи вендори по сигурността в глобален мащаб. Групата от компании Kaspersky lab, с главен офис в Москва, има пет регионални дивизии и голям брой локални офиси в цял свят. Може да научите повече за Kaspersky Lab, като посетите сайта на компанията http://www.kaspersky.com

fakeFCKRemovefakeFCKRemovefakeFCKRemovefakeFCKRemove

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.