Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Юли 11, 2024
С патентовани технологии, иновации от следващо поколение и най-съвременен ...
Юли 04, 2024
ASBIS - водещ дистрибутор на ИТ продукти и решения, с удоволствие обявява ...
Юни 25, 2024
Елегантен дизайн, актуални характеристики и функционалност с висока ...
Юни 25, 2024
По време на обръщението си на Computex в Тайван, главният изпълнителен директор ...
Юни 21, 2024
Ubiquiti представи най-новите модели от продуктовото си портфолио на база ...
Юни 10, 2024
10 години успешно сътрудничество
Юни 05, 2024
Най-новите модели комутатори от портфолиото на Ubiquiti, специално разработени ...
Май 31, 2024
Процесорите от серия AMD EPYC 4004 захранват широка гама от системи от водещи ...
Май 29, 2024
Ubiquiti Inc. обяви U6 Mesh Pro (U6-Mesh-Pro), най-съвременна WiFi 6 точка за ...
Май 28, 2024
Dell разширява портфолиото си от компютри и работни станции с изкуствен ...
Prestigio пуска операционна система базирана на Kubuntu

Април 28, 2010

Prestigio пуска операционна система базирана на Kubuntu

Prestigio пуска операционна система базирана на Kubuntu

Prestigio Suite 2010 on Kubuntu

Prestigio пуска операционна система базирана на Kubuntu

 

Лимасол/ Мюнхен/ Лондон. Prestigio Technologies Ltd., Динамичен международен доставчик на продукти за дигиталния дом и офис, и Canonical Ltd., търговският спонсор на Ubuntu, представят операционната система Prestigio Suite 2010, базирана на Kubuntu.

Prestigio Suite 2010 комбинира операционната система Kubuntu и програми като OpenOffice, повече от 70 миниприложения (widgets) по избор, уеб приложения (Google Finance, Skype, BBC weather, Firefox, YouTube Video-Hosting) и мултимедийна функционалност (за слайдшоута, възпроизвеждане на музика и видео, FBReader и медия центъра XBMC). Операционната система Prestigio Suite 2010 базирана на Kubuntu ще бъде опция за компютрите, лаптопите и нетбуците Prestigio и може да бъде изтеглена от prestigio.com и prestigioplaza.com.

 

 

За Юри Антошкин, оперативен директор на Prestigio, това партньорство представлява голяма стъпка към увеличаване на пазарния дял на Prestigio. Самият Юри Антошкин е Kubuntu ентусиаст и споделя: „Винаги съм бил привлечен от идеята за отворена платформа и учудващия иновационен потенциал на Linux общността. Prestigio Suite 2010 цели да предложи ценова алтернатива на нашите клиенти, като същевременно осигурява върхово представяне, комфорт и сигурност. Canonical е лидер в софтуерните разработки с отворени източници и е съвършеният партньор, които да подкрепи нашата философия”.

 

Владимир Крюков, EMEA OEM Channel Manager на Canonical Ltd., съзира значителни ползи в целите на двете компании. „Ние сме твърдо зад сътрудничеството с международен партньор, който да подкрепя разработката на свободна операционна система и признава това като стратегически инструмент. Ние сме убедени, че потребителите на Prestigio Suite 2010 ще допринесат за популяризирането и подобряването на Kubuntu и съпътстващия софтуер. „Open Source” е международен проект, който постоянно се усъвършенства и разчита на подкрепата на своите партньори”.

GNOME е част от проекта Ubuntu и използва същата заложена система. "Kubuntu", което се произнася ку-БУН-ту, означава „Към човечност” на Бемба и произлиза от ubuntu ("човечност"). K в началото на Kubuntu обозначава KDE, графичната среда, което се оперира използва Kubuntu. Съвсем случайно, Kubuntu означава също и "свободен" на Кирунди.

 

 

 

 

За повече информация: http://suite.prestigio.com

 

Линк към Prestigio Suite 2010: http://suite.prestigio.com/kubuntu/downloads.xthml

 

За скрийншоти: http://suite.prestigio.com/about/take-a-tour.xhtml

 

Youtube: http://youtube.com/watch?v=8xzC-uN15ms

 

Контакти: press@prestigio.com

 

 

За Canonical
Canonical предоставя технологични, онлайн и онлайн услуги на партньорите и партньорите и потребителите на Ubuntu по света. Като компания, която стои зад своя Ubuntu проект, Canonical са решени да произвеждат и поддържат бързо набиращата популярност операционна система с отворен код. Те целят да гарантират, че Ubuntu е достъпен за всеки индивидуален потребител и организация работещи било то със сървъри, десктопи, лаптопи или ноутбуци.
Canonical търси партньорство с производители на компютърен хардуер, които да подкрепят Ubuntu като сертифициран софтуер, да проведат обучения и онлайн сервиз директно към крайния потребител. Canonical също изгражда и поддържа инструменти за отворен код, които да подсигурят на организациите и индивидуалните потребители пълно участие в нововъведенията. За повече информация, моля посетете www.canonical.com
За Prestigio
Марката Prestigio предлага ексклузивна комбинация от елегантност и изисканост, високо качество на продуктите, съвременни технологии и иновативен дизайн. Нашата цел е да предложим висок стил на живот с луксозни, но финансово достъпни, продукти за онези, които предпочитат космополитния начин на живот. Нашето портфолио включва потребителска електроника с ИТ насоченост и компютърна периферия като : външни твърди дискове, USB памети, чанти за мобилни компютри, настолни компютри, GPS навигации и други. 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.