Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
GIGABYTE дебютира с течно охлаждане за сървъри с висока плътност

Септември 17, 2021

GIGABYTE

GIGABYTE дебютира с течно охлаждане за сървъри с висока плътност

GIGABYTE Technology (TWSE: 2376), лидер в индустрията в областта на високопроизводителните сървъри и работни станции, анонсира два сървъра с висока плътност, H262-ZL0 и H262-ZL2, с директно течно охлаждане за процесори и др.

Проектирани да охлаждат до осем процесора в 4-възелово 2U шаси, течно охладените сървъри предлагат необходимо охлаждане, за да гарантират, че версиите от 280W на процесорите AMD EPYC ™ 7003 могат да работят с техния стабилен, максимален потенциал. За тази цел сървърите на GIGABYTE H262 идват с охлаждащ комплект, предоставен от CoolIT Systems. Разработването на сървъри от серия H ще отговори на нуждите на HPC, HCI, изчисления в паметта и научни изследвания.

Тъй като плътността на  рака се увеличава заедно с по - високите чипове TDP, въздушното охлаждане може да не е най -добрият вариант и директното охлаждане с течност ще осигури стабилна и по - висока производителност. Благодарение на способността на водата да разсейва топлината по - бързо от въздуха, се появиха опции за директно течно охлаждане, за да отговорят на натоварванията в центъра за данни. GIGABYTE е проектирал два сървъра, H262-ZL0 за охлаждане само на процесори и H262-ZL2 за охлаждане на процесори, памет и NVIDIA Mellanox ConnectX®-6.

H262-ZL0: CPU cooling

H262-ZL2: CPU, memory & NIC cooling

Балансирането на ефективно охлаждане с непрекъснато увеличаващата се плътност и производителност на багажника е основно начинание, което GIGABYTE се стреми да поправи. В резултат на това GIGABYTE си партнира с множество доставчици като едно решение може да не изпълни всички приложения и това се отнася и за типовете охладителни системи, използвани заедно със сървъри. За тези наскоро обявени сървъри H262, GIGABYTE се сдвои с CoolIT Systems (централата в Калгари, Канада), за да проектира компоненти за директно течно охлаждане за пасивни контури на студени плочи. Също така, CoolIT Systems предоставя разпределителни блокове за охлаждаща течност (CDU) и колектори/рафтове/шаси, за да направи цялостно решение. През последните 20 години CoolIT проектира и разпространява продукти за настолната индустрия и центровете за данни. Имайки това предвид, CoolIT се придържа силно към спазването на изискванията за безопасност и е в съответствие с UL 62368-1, който е нов стандарт за безопасност за сертифициране на оборудване в центровете за данни. Освен спазването, охлаждащото решение на CoolIT Systems има висока надеждност, висока производителност и нисък спад на налягането. Съединителите за бързо и сухо освобождаване, произведени от Staubli, предлагат най -доброто в прецизното производство и се радват на репутация с голямо доверие. Следователно, GIGABYTE има надеждно решение за охлаждане за високи изисквания за натоварване в центровете за данни.

 

H262-ZL2 & H262-ZL0 Compute Node

H262 серия


GIGABYTE предлага директно течно охлаждане на серията H262, 2U сървъри с 4 възела, които поддържат AMD EPYC процесори от 3-то поколение до 200-280W, в зависимост от броя на предните странични устройства. Обикновено, ако предният панел е напълно зает от 24 устройства, тогава поддръжката е за процесори с мощност до 200 W TDP. След като броят на отделенията се намали до 8, тогава поддръжката на 280W процесори е възможна с увеличения въздушен поток. За да се избегне намаляването на отделенията при използване на процесори от най-високо ниво, бяха направени два нови сървъра H262, които позволяват 24 x U.2 (Gen4) устройства отпред и 8 x 280W TDP процесори в плътното 2U шаси на H262.

Model Name H262-ZL0 H262-ZL2
Processor 2 x AMD EPYC 7003 per node, 8 total
Support up to 280W per socket
Memory 16 DIMMs per node, 64 total
Support for 3200MHz DDR4
Storage 24 x 2.5” hot-swap hybrid U.2/SATA drive bays
4 x M.2 (Gen4 x4) -
Expansion Slots 1 x low-profile (Gen4 x16) slot per node, 4 total
1 x OCP 3.0 (Gen4 x16) mezzanine slot, 4 total
Network 2 x 1GbE LAN ports per node, 8 total
1 x MLAN port per node, 4 total
1 x CMC port
Power Supply Dual 2200W 80+ Platinum

За цялостната охладителна система има разнообразни опции в зависимост от това дали автономното решение за CDU е най-доброто или водата в съоръжението. За един багажник или само за един сървър, един CDU (7-10kW охлаждащ капацитет) може да бъде инсталиран в същия багажник и може да поддържа системата да работи хладна, без да използва вода в съоръжението. Ако са включени множество стелажи, тогава CDU може да са подходящи; Въпреки това, ако има налична вода в съоръжението, тя може да се използва с топла вода, за да помогне за отстраняването на топлината от центъра за данни.

„Нашите клиенти искат решения с течно охлаждане и ние сме благодарни, че си партнирахме с CoolIT Systems за осигуряване на ефективно охлаждане. Новите сървъри с висока плътност H262 са първата вълна сървъри на GIGABYTE с комплекти за директно охлаждане с течност и показаха впечатляващо представяне в нашите тестове “, каза Алън Чен, AVP от бизнес звено за мрежи и комуникации в GIGABYTE. „Включването на технологията за течно охлаждане на CoolIT Systems в сървърите GIGABYTE H262 ще осигури висока производителност и наличност, както и гаранции от GIGABYTE и CoolIT.“

Това сътрудничество с GIGABYTE позволява на CoolIT да осигури лидери в дизайна на центрове за данни с авангардни решения, които съчетават както високопроизводителни, така и охлаждащи решения с ниска електроенергия“, казва Брандън Петерсън, вицепрезидент на продукта в CoolIT Systems. „Течното охлаждане се превърна в новия стандарт за мащабируеми енергийно ефективни центрове за данни и GIGABYTE свърши чудесна работа за популяризирането на тази визия.“

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.