Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Юли 11, 2024
С патентовани технологии, иновации от следващо поколение и най-съвременен ...
Юли 04, 2024
ASBIS - водещ дистрибутор на ИТ продукти и решения, с удоволствие обявява ...
Юни 25, 2024
Елегантен дизайн, актуални характеристики и функционалност с висока ...
Юни 25, 2024
По време на обръщението си на Computex в Тайван, главният изпълнителен директор ...
Юни 21, 2024
Ubiquiti представи най-новите модели от продуктовото си портфолио на база ...
Юни 10, 2024
10 години успешно сътрудничество
Юни 05, 2024
Най-новите модели комутатори от портфолиото на Ubiquiti, специално разработени ...
Май 31, 2024
Процесорите от серия AMD EPYC 4004 захранват широка гама от системи от водещи ...
Май 29, 2024
Ubiquiti Inc. обяви U6 Mesh Pro (U6-Mesh-Pro), най-съвременна WiFi 6 точка за ...
Май 28, 2024
Dell разширява портфолиото си от компютри и работни станции с изкуствен ...
Intel ускорява AI Everywere на Computex 2024

Юни 25, 2024

INTEL

Intel ускорява AI Everywere на Computex 2024

По време на обръщението си на Computex в Тайван, главният изпълнителен директор на Intel Пат Гелсингер подчерта предимствата на отворените стандарти и мощната екосистема на Intel, която помага да се ускори възможността за AI. Intel революционизира AI иновациите и доставя технологии от следващо поколение сега.

Само за шест месеца компанията премина от пускането на процесори Intel® Xeon® от 5-то поколение до представянето на първия член на фамилията Xeon 6; от предварителен преглед на Gaudi AI ускорители до предлагане на рентабилна, високопроизводителна генеративна AI (GenAI) система за обучение и изводи на корпоративни клиенти; и от въвеждането на ерата на AI PC с процесори Intel® Core™ Ultra в повече от 8 милиона устройства до разкриването на предстоящата клиентска архитектура, планирана за пускане по-късно тази година.

С тези разработки Intel увеличава производителността, като същевременно разширява границите на иновациите и скоростта на производство, за да демократизира изкуствения интелект и да катализира индустриите. С повече процесорна мощност, водеща енергийна ефективност и ниска обща цена на притежание (TCO), клиентите вече разполагат с възможности за цялостни AI системи.

Цялата платформа и семейство процесори Xeon 6 са специално създадени за справяне с тези предизвикателства както с E-core (Efficient-core), така и с P-core (Performance-core) SKUs за широк набор от случаи на употреба и работни натоварвания от AI, както и други нужди от високопроизводителни изчисления за мащабируеми облачни приложения. И E-ядрата, и P-ядрата са изградени върху съвместима архитектура със споделен софтуерен стек и отворена екосистема от доставчици на хардуер и софтуер.

Първият от дебютиращите процесорите Xeon 6 е Intel Xeon 6 E-core (с кодово име Sierra Forest), който е достъпен от днес. Xeon 6 P-ядра (с кодово име Granite Rapids) се очаква да бъдат пуснати през следващото тримесечие.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.