Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Юни 28, 2019
Каталогът съдържа информация за основните продукти и осигурява лесен начин за ...
Юни 14, 2019
Minsk, Belarus. 13-ти юни, 2019 Prestigio и Clevetura представиха първата в ...
Юни 12, 2019
Фамилията графични карти Radeon™ предствя продукти, базирани на новата гейминг ...
Юни 04, 2019
AMD обяви продукти от ново поколение на Computex 2019
Май 30, 2019
В партньорство с индустрията, което гарантира революционна производителност, ...
Май 13, 2019
Infortrend Europe анонсират EonStor GSi - сторидж решение с изкуствен интелект
Май 03, 2019
AMD
AMD проектира, интегрира и развива високопроизводителни изчислителни и графични ...
Април 22, 2019
INFINIDAT анонсира наскоро решението Metro Cluster InfiniBox Always On, ...
Април 12, 2019
Intel и Google Cloud ще разработват Anthos референтен дизайн, който да улесни ...
Април 11, 2019
През април 2019 Intel анонсира Intel Optane memory H10 при SSD устройства. Те ...
Kaspersky Lab пуска антивирус за Macintosh

Март 25, 2010

Kaspersky Lab пуска антивирус за Macintosh

Направете Вашият MAC още по-сигурен с Kaspersky антивирус

/attach/get/20100325064217392366000000.gif

Kaspersky Lab пуска антивирус за Macintosh

 

Направете Вашият MAC още по-сигурен с Kaspersky антивирус


Kaspersky Lab, водещ разработчик на решения за сигурност, обяви пускането на нов продукт, предназначен за защита на MAC компютрите от всички видове на малуеър.

Kaspersky антивирус за MAC е базиран на нов енджин, който увеличава драматично скоростта на системното сканиране. Подобрени са процесите за обработка на файлове, което от своя страна оптимизира използването на системата, особено при дву- и четири- ядрените процесорни платформи.

Новият продукт за MAC OS X (от версия 10.4.11) комбинира преимуществата на новият антивирусен енджин със системният подход за защита на домашните и корпоративни мрежи от множество мултиплатформени IT заплахи.  Kaspersky Антивирус за MAC не просто защитава операционната система MAC от вируси, червеи и троянци, също така се бори със същите заплахи за операционните системи на Windows и Linux.

 

Пускането на MAC OS X значително улесни възможността за взаимодействие на мултиплатформени компютри и MAC компютрите сега са част на много корпоративни и домашни мрежи. Тези машини са практически незащитени и уязвими, и могат целенасочено да бъдат инфектирани от злонамерените програми. Ако тези компютри са в мрежа, това може да доведе до десетки хиляди машини, които могат да бъдат заразени.

 

За да защити такъв тип смесени мрежи по-ефективно, новият продукт на Kaspersky Lab има достъп до глобалната антивирусна база данни на компанията, която включва информация за повече от 20 милиона злонамерени програми за редица платформи. Антивирусните бази данни на Kaspersky антивирус за Mac биват обновявани ежечасно, така както и антивирусните продукти на компанията за Windows и Unix операционни системи. Това гарантора на потребителите, че са защитени от последните злонамерени програми, които се разпространяват в Интернет

 

 

Kaspersky Антивирус за MAC сканира прикачени данни към имейли и файлове, които се свалят от Интернет. Новият продукт е революционно решение и относно употребата на системните ресурси: когато активността на потребителя нараства, приоритетът на антивирусния скенер спада, предоставяйки на потребителя пълен достъп до ресурсите на компютърна система, което от своя страна увеличава ефективността на приложенията на потребителя.

 

Kaspersky Антивирус за MAC защитава, също така споделените файлове на виртуални машини, които набират популярност, както при корпоративните, така и при домашните потребители. Това предотвратява трансфера на малуеър от Windows или Unix системи към мрежите, което е важно за онези потребители, работещи с няколко операционни системи на MAC компютър.

 

Отчитайки необходимостта от атрактивен интерфейс за приложенията под Mac OS, Kaspersky Lab са разработили своя нов продукт с анимиран интерфейс, който е достъпен и лесноразбираем от начинаещи и по-опитни потребители. Информацията за статуса на защита и всички необходими действия на потребителя са представени лесноразбираем графичен формат. Новият продукт включва автоматизиран режим на работа с приложения, което означава, че програмата взема решения автоматично и не безпокои потребителите с ненужни искания.


Kaspersky Антивирус за MAC е специално замислен да удовлетвори нуждите на операционната система, предлагайки пълна съвместимост с всички версии на MAC от 10.4.11 нагоре. Другите минимални системни изисквания включват: компютър Apple с процесор Intel, 512 мегабайта RAM и 80 мегабайта свободно пространство на твърдия диск.


За Kaspersky Lab

Kaspersky Lab предоставя най-бързата защита срещу заплахи за ИТ сигурността в световен мащаб, включ
ително срещу вируси, шпионски програми, хакерски, фишинг и спам програми. Kaspersky Lab е един от основните доставчици на решения за защита на информацията в света. Продуктите и технологиите на компанията се използват от над 250 милиона потребители по света. Технологията на Kaspersky е лицензирана от водещи вендори по сигурността в глобален мащаб. Групата от компании Kaspersky lab, с главен офис в Москва, има пет регионални дивизии и голям брой локални офиси в цял свят. Може да научите повече за Kaspersky Lab, като посетите сайта на компанията http://www.kaspersky.com

fakeFCKRemovefakeFCKRemovefakeFCKRemovefakeFCKRemove

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.