Какво е ESD и как се достига до него?

Електронното разпространение на софтуер (ESD) позволява на клиентите сигурно, лесно и незабавно да получат своите покупки на Windows и Office продуктите на Microsoft. Няма повече да чакате физически продукти да пристигнат на прага ви – незабавно ще получите достъп до закупените продукти с цифров код за активиране. Действайте сега.

Бизнес възможности за риселърите

• По-високи нива на печалба в дългосрочен план

• Бърза и безплатна доставка, нулеви разходи за поддръжка на склад

• Бърз достъп до продуктите

• Пълен асортимент от премиум продукти на Microsoft без риск за стар склад

• Крос-продажби и допълнителни продажби с хардуерни устройства

• Възможност за дигитален маркетинг • Онлайн поръчки и автоматична обработка = 24/7 продажби

Ползи за крайния потребител

• Потребителят получава имейл от Мicrosoft, съдържащ продуктов ключ и линк, от който зарежда продуктовия имидж

• Всички предимства на продукта в кутия

• Няма физически носител, закупеното съдържание се сваля с директен даунлоуд

• Лицензът може да се "мести" към ново РС или Mac

• Незабавна активация след покупката

Кои продукти на Microsoft могат да се поръчат като ESD?

• Microsoft Office 365 Personal

• Microsoft Office 365 Family

* Microsoft 365 Business Standard

• Microsoft Office Home and Business 2021

• Microsoft Office Home and Student 2021

• Microsoft Office Professional 2021

• Microsoft Project Standard 2021

• Microsoft Project Professional 2021

• Microsoft Visio Professional 2021

• Microsoft Visio Standard 2021

• Microsoft Windows Home 11 64-bit

• Microsoft Windows Professional 11 64-bit

Често задавани въпроси

Какви са разликите между ESD и FPP лицензите?

Няма разлика между Правата за използване на лиценза за същите продукт, закупен като продукт с пълен пакет (FPP) или чрез електронно разпространение на софтуер (ESD). Единствената разлика е в начина, по който се доставят: FPP използва физическа кутия, докато ESD лицензите са достъпни бързо и лесно чрез изтегляне.

Електронното разпространение на софтуер (ESD) позволява незабавно изтегляне на Office и Windows, като доставя продуктовия ключ директно на клиентите по сигурен начин. Кодовете за активиране на продукти, закупени чрез ESD се доставят и активират в реално време по време на продажбата. Крайният потребител въвежда тези кодове в своето устройство, за да изтегли продукта сигурно.

Какви са начините на плащане за закупуване на ESD лицензи?

Тъй като ESD продуктите се разпространяват чрез онлайн канали, начините за плащане също са онлайн. Трябва да потвърдите възможностите за плащане, предлагани от вашия партньор и доставчик.

Когато закупя ESD лиценз (и), как ще получа / инсталирам продукта?

ESD лицензите ще бъдат изпратени директно на имейл адреса, който сте регистрирали, след като сте завършили покупката си. След като получите продуктовия ключ, ще отидете на https://setup.office.com/ (https://setup.office.com/), за да стартирате инсталационния процес. Ще използвате текущия си акаунт в Microsoft или ще създадете нов акаунт, за да стартирате процес на изтегляне. Ако използвате услуга на Microsoft като Outlook.com, OneDrive, Xbox Live или Skype, вече имате акаунт в Microsoft.

ESD лицензите по-малко сигурни ли са от напълно опакованите продукти (FPP)?

Пълно пакетираният продукт (FPP) и софтуерът, закупени като ESD, имат еднакво ниво на повишена сигурност.

Как да разбера, че купувам оригинален софтуер?

Силно препоръчваме да купувате чрез доверен дистрибутор или партньор на Microsoft, за да бъдете напълно сигурни, че закупените от вас продукти са оригинални. Можете да се свържете с местната поддръжка на Microsoft, за да проверите вашите продукти: https://support.microsoft.com/ (https://support.microsoft.com/)

Сигурно ли е да купувате чрез ESD?

Да. Когато купувате софтуер чрез ESD, вашият продуктов ключ се изпраща директно на вашия регистриран имейл адрес, заедно с инструкции, които ви водят до напълно защитен сайт. Там можете спокойно да започнете процеса на инсталация. Силно препоръчваме да закупите лицензи от доверен партньор на Microsoft, за да бъдете сигурни, че закупените от вас продукти са оригинални. Можете да се свържете с местната поддръжка на Microsoft, за да проверите вашите продукти: https://support.microsoft.com/ (https://support.microsoft.com/)

Ако инсталирам продукт, закупен чрез ESD, на устройство, как да докажа покупката си?

Продуктите, закупени чрез ESD, не включват хартиени копия на продуктов ключ или кутия. Трябва да съхранявате цифрови фактури и касови бележки като доказателство за покупка.

Ако закупя софтуер чрез ESD, ще получа ли актуализации на продуктите?

Наличието на автоматични актуализации на ESD продуктите зависи от това, което сте закупили. Например, ако сте закупили пестоянен (Perpetual) лиценз за Office Home & Business 2019, ще получавате само актуализации на защитата. Постоянните лицензи не включват актуализации на продукти към следващи версии. Ако закупувате Microsoft 365, актуализациите за продукти и защита са включени в абонамента ви.

Как да разбера дали продуктовият ми ключ е уникален и надежден?

Продуктовият ключ, закупен чрез ESD, ще бъде изпратен цифрово, след като покупката приключи. Microsoft вярва и се доверява на своите локални дистрибутори и партньори, че продават само оригинални продуктови лицензи. Свържете се с поддръжката на Microsoft, за да проверите вашите продукти: https://support.microsoft.com/ (https://support.microsoft.com/)

След като имам своя ESD продуктов ключ за Office или Windows, той може ли да се прехвърли на друго устройство?

Да, продуктовите ключове и лицензи за Office и Windows, закупени чрез ESD или FPP, могат да се прехвърлят на друго устройство.

След като закупя лиценз чрез ESD и го активирам, мога ли да върна продукта на дистрибутора?

След като лицензът, закупен чрез ESD, бъде активиран, той НЕ може да бъде върнат. За лицензи, закупени, но не активирани (грешен продукт или количество), моля обърнете се към вашия НАС, а ние ще ви помогнем.