Хибридни възможности
с Microsoft Azure върху хардуер на Intel

Постигнете по-висока ИТ ефективност, като разширите центъра за данни до Azure използвайки cloud-ready операционна система с хибридни възможности.

Иновативна
многопластова сигурност

Помогнете за защитата на критичните за бизнеса данни и приложения на почти всяко ниво, от хардуер до операционна система.

По-сигурна
работа от разстояние

Осигурете на отдалечените работници подобрено потребителско изживяване, като същевременно опростите управлението за ИТ.

Модернизирана сървърна инфраструктура

Трансформирайте инфраструктурата и приложенията с гъвкави решения като софтуерно дефинирано съхранение, работа в мрежа и модерна платформа за приложения.

Ускорете растежа на бизнеса си с Windows Server 2022

Като помагате на клиентите си да се възползват от Windows Server 2022 на модерен хардуер, базиран на Intel, можете да отворите възможности за увеличаване на приходите и абонаменти с по-висока стойност.

          

Увеличете обновяванията на устройството и надграждането, за да увеличите максимално предимствата на Windows Server 2022.

Предлагайте базирано на облак внедряване, управление и поддръжка за по-голяма ефективност и мащабируемост.

Осигурете възможности за интеграция за подобрена производителност, сигурност и управляемост.

Предоставете Zero Trust-ready услуги за идентичност и сигурност за борба с възникващи заплахи и уязвимости за сигурността.

Продавайте Client Access Licenses с Windows Server лицензи

Client Access Licenses (CALs) се различават от софтуерните лицензи, но и двата вида са нужни за клиенти,

които са си поръчали Windows Server 2022.

CAL-овете дават на потребителите и на устройствата легалното право да достъпват Windows Server.

User CAL: Един потребител от неограничен брой устройства

Device CAL: Едно устройство с неуграничени потребители

Remote User/Device CAL: Изисква се активация при нужда от

отдалечена работа на сървъра

 Windows Server сравнение

Често задавани въпроси

   Какво е новото в Windows Server 2022?

Windows Server 2022 е изграден върху силната основа на Windows Server 2019 и носи иновации в четири ключови области: хибридни възможности с Microsoft Azure, усъвършенствана многослойна сигурност, по-сигурна отдалечена работа и модернизирана сървърна инфраструктура. Използвайте тези модерни хардуерни функции, за да представите Windows Server 2022 на клиентите си. Подчертайте, че Windows Server 2022 работи като гъвкава платформа, готова за облак, така че клиентите ви да могат да имат хибридна инфраструктура, която помага за активиране на допълнителни слоеве на сигурност и използва някои възможности на Azure.

   Какво означава „трансформирайте вашата инфраструктура“? Как Windows Server 2022 прави това възможно за моите клиенти?

Windows Server 2022 може да помогне на клиентите ви да модернизират съществуващата си сървърна инфраструктура – включително хардуер и софтуер – за да направят бизнеса си по-ефективен и отзивчив. С трансформираната инфраструктура те могат да очакват да видят предимства като оптимизирани ИТ операции, по-безпроблемна миграция на съхранение, подобрен контрол на сигурността и опростено управление.

   Какво ще кажете за „разширената многослойна сигурност“? Как може да помогне на бизнеса на моите клиенти да бъде по-сигурен?

Windows Server 2022 с модерен хардуер позволява многослойна сигурност – подобрени функции на почти всяко ниво на бизнеса, за да помогне за откриване, реагиране и защита срещу нови и нововъзникващи заплахи. Възможности като защитен сървър, базирана на виртуализация сигурност, защитени виртуални машини и привилегировани самоличности могат да помогнат на бизнеса на вашите клиенти да остане защитен.

   Какви издания са налични за Windows Server 2022?

Има две основни издания на Windows Server 2022: Standard и Datacenter. Освен това Windows Server 2022 Datacenter: Azure Edition може да помогне на клиентите ви да използват предимствата на облака, за да поддържат своите виртуални машини актуални, като същевременно минимизират престоя. Препоръчайте едно от тези издания въз основа на размера на организацията на клиента, както и техните изисквания за виртуализация и център за данни.

   Как се продават основни лицензи?

Основните лицензи се продават в пакети от 2 или 16. Всеки процесор трябва да бъде лицензиран с минимум осем лиценза за ядро (четири 2 ядра). Всеки физически сървър, включително еднопроцесорни сървъри, трябва да бъде лицензиран с минимум 16 основни ядра(осем по 2-ядра или един 16-ядра). Един лиценз за ядро трябва да бъде назначен за всяко физическо ядро на сървъра. След това могат да бъдат лицензирани допълнителни ядра на стъпки от 2 или 16 пакета.

   Все още ли се изискват CAL лицензи за Core-базирано лицензиране на ​​Windows Server?

Windows Server Standard и Datacenter продължават да изискват или CAL лицензи за Windows Server за всеки потребител или устройство, имащо достъп до сървър (вижте условията на продукта за изключения) или RDP Cal лицензи за сървъри, до които имат достъп от външни потребители. В допълнение към базовия лиценз за Windows Server CAL или лиценз за външен конектор, някои функции изискват закупуването на лиценз за допълнителен достъп. Примери за допълнителни или разширени функционалности включват услуги за отдалечен работен плот или услуги за управление на права на Active Directory.