Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
TP-Link Omada SDN - интелигентното облачно решение за бизнес мрежи

Ноември 15, 2023

TP-Link Omada SDN - интелигентното облачно решение за бизнес мрежи

За Omada SDN важен фактор при избора на идеалното решение е броят на свързаните устройства. В този контекст TP-Link предлага множество персонализирани конфигурации. Те се отнасят за мрежи с до 100 устройства Omada, които могат да обслужват стотици терминали, както и решения за мрежи със средна сложност с до 500 устройства Omada, които могат да обслужват хиляди терминали.

Други две много гъвкави опции на Omada, които поддържат мрежи с висока плътност на елементи и терминали са Omada SDN софтуерен контролер и Omada SDN облачен контролер (CBC). Софтуерният контролер Omada SDN може да обслужва до 10 000 Omada точки за достъп, а неограничен брой Omada устройства могат да бъдат обслужвани, когато използвате Omada SDN облачен контролер. В центъра на гамата TP-Link Omada SDN и централната част, която прави така, че всичко да работи гладко е платформата Omada Software Defined Networking (SDN) с облачен достъп. Има три ключови технологии, които отличават Omada SDN, превръщайки я в идеалния избор за всеки сценарий на използване: · Алгоритми, управлявани от изкуствен интелект (AI). Те осигуряват най-добрата в конкретния клас безжична производителност, чрез автоматично регулиране на настройките на канала за предаване, както и нивата на натоварване на точката за достъп (AP) в същата мрежа. Алгоритмите анализират потенциални мрежови проблеми, предупреждават потребителите за тях и предоставят подходящи персонализирани решения. Вече няма нужда да се притеснявате за смущения на Wi-Fi сигнала от различни точки за достъп и можете ефективно да предотвратите мрежови проблеми.

· Zero-Touch внедряване*- когато потребителите са готови да закупят решението Omada SDN, те няма да имат нужда от скъп екип за конфигуриране на мрежата. Благодарение на взаимодействието със специалистите на TP-Link дори преди партньорите действително да получат продуктите, внедряването Zero-Touch* предлага възможност за дистанционно конфигуриране на сложни мрежи. По този начин те отговарят перфектно на нуждите на потребителите и мрежовите очаквания, независимо от спецификата на всеки клиент.

· Подобрена Wi-Fi надеждност в среда с висока плътност - оборудвани със специални антени, разширени функции като автоматичен избор на канал и регулиране на силата на сигнала, точките за достъп Omada Wi-Fi 5 и Omada Wi-Fi 6 гарантират, че всяко устройство се възползва от стабилна връзка дори в много сложна среда.

Платформата Omada SDN интегрира цялото мрежово оборудване, от което се нуждае вашият бизнес - точки за достъп, комутатори и шлюзове, като предлага 100% облачно управление. Едно от основните предимства е, че Omada SND създава много мащабируема мрежа, управлявана от един интерфейс, където могат да се използват, както безжични, така и кабелни връзки в зависимост от нуждите на бизнеса. Например, вашият бизнес може да разполага с локален хардуерен Omada SDN контролер, без да се нуждае от компютър или сървър, базиран на облака Omada SDN контролер за дистанционно управление и софтуерен Omada SDN контролер на място, без никакви хардуерни разходи.

За да се повиши ефективността на администрирането и да се увеличи сигурността, няколко потребители могат да получат статут на администратор. Управлението от няколко лица, многостепенните разрешения и възможността за добавяне на множество администратори (ако е необходимо) осигуряват по-голяма гъвкавост, когато става въпрос за поддръжка на мрежата и операции.

С помощта на гамата от продукти на Omada вашият бизнес може да процъфтява, като се възползва от висока ефективност с ниска поддръжка, по-добра сигурност и ако е необходимо - опцията винаги да се разраства. Можете лесно да наблюдавате мрежата си, да имате постоянни отчети и да се наслаждавате на най-добрите технологии, управлявани от AI за повишена производителност. Разбира се, за фирми, които често имат голям обем трафик в своята мрежа, гамата Omada SDN предлага стабилни връзки дори на пренаселени места. Това е възможно благодарение на корпоративните чипсети, специални антени, разширени RF функции или автоматичен избор на канал и настройка на мощността.

Способността да предлагаме удобни връзки има значително влияние върху цялостната удовлетвореност и оценки на клиентите.

Сега TP-Link Omada SDN позволява на хотелите да изграждат надеждни, рентабилни Wi-Fi мрежи, които стимулират напредъка и създават комфорт за гостите. Как точно работи това?

С широката гама от налични продукти хотелът може да се възползва от пълно Wi-Fi покритие за всички вътрешни и външни места и сценарии плюс безпроблемен роуминг за непрекъснат стрийминг. Всеки клиент може да се наслаждава на непрекъснат стрийминг, докато се движи из помещението.

За клиентите, които се нуждаят от стабилна кабелна връзка, са налични 2.5G или 1G Ethernet портове. В случай, че хотелът предлага заседателни зали или просто има зона с висока плътност като ресторант, решението Omada SDN предлага Wi-Fi 6 и Wi-Fi 5 решения и продукти, които осигуряват производителност от най-високо ниво в тези зони с висока плътност. Още по-важен е фактът, че всичко това може да се управлява по много прост и лесен начин, само чрез един лесен за използване интерфейс. Той също така предлага дистанционно и бързо отстраняване на неизправности, когато могат да възникнат определени мрежови повреди.

Що се отнася до търговията на дребно, въпреки че нуждите може да са сходни, има разлики. С нарастващата зависимост от смартфоните за ежедневни дейности, Wi-Fi има силата да играе важна роля в пазаруването. Това се дължи най-вече на факта, че когато търговец на дребно предлага безплатен Wi-Fi, това стимулира клиентите да удължат посещението си. От друга страна, това води до по-добър шанс да проучат, открият и евентуално да направят покупка.

Ето защо решението TP-Link Omada SDN дава възможност на собствениците на магазини да създадат завладяващо изживяване за всеки клиент, като предлага внедряване на Wi-Fi с висока плътност. Това гарантира производителност от най-високо ниво и безпроблемен роуминг, когато клиентите се движат из помещението. Лесното инсталиране и внедряване предлага пълно безжично покритие, както на закрито, така и на открито, включително кабелни връзки, ако е необходимо. Мрежата може лесно да се наблюдава и управлява от едно място в облака.

Точно както в предишния пример, мрежата може да бъде наблюдавана и менажирана от единно място в облачното пространство.

Разгледайте оборудването на TP-Link Omada тук: https://www.tp-link.com/bg/business-networking/all-omada/

За повече информация потърсете продуктовият мениджър в АСБИС - Димитър Димитров, d_dimitrov@asbis.bg

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.