Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
Intel доставя AI навсякъде в мрежата, крайните устройства и корпоративния бизнес

Март 11, 2024

Intel

Intel доставя AI навсякъде в мрежата, крайните устройства и корпоративния бизнес

На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено AI ускорение, с кодово име Granite Rapids-D, и обърна внимание на валидирането му от ключови партньори.

В днешните прес съобщения фокусът на Intel пада върху новите възможности пред индустрията за по-нататъшно модернизиране и монетизиране на 5G, крайни и корпоративни инфраструктури и инвестиции, както и въвеждането на AI навсякъде. За повече от десетилетие и заедно с клиентите и партньорите на Intel, компанията трансформира днешната мрежова инфраструктура от фиксирана функция към софтуерно дефинирана платформа и постига успех с повече от 90 000 внедрявания в реалния свят.

В сътрудничество с доставчиците на софтуер за 5G Intel визуализира своя процесор Intel Xeon от следващо поколение за 5G ядро с кодово име Sierra Forest, демонстрирайки 2,7 пъти подобрение на производителността.

Архитектурата на Intel е гръбнакът на облачните, софтуерно дефинирани основни мрежи по целия свят, като повечето виртуализирани мрежови сървъри работят с процесори на Intel. Като основен избор за оператори, производители на оборудване и доставчици на софтуер, платформите Intel Xeon поставиха летвата в комерсиалните внедрявания за производителност на ядрото на 5G с превъзходна TCO и цялостно управление на захранването – всичко това се доставя чрез екосистема от световен клас.

Освен това Intel обяви платформата Edge, модулна и отворена софтуерна платформа, която позволява на предприятията да изграждат, внедряват, изпълняват, управляват и мащабират крайни и AI решения на стандартен хардуер с лекота, подобна на тази в облака.

Платформата Edge на Intel има уникални възможности, включително поддръжка за хетерогенни компоненти за по-ниски TCO и безконтактно, базирано на политики управление на инфраструктура и приложения и AI в набор от крайни възли с един панел. Освен това разполага с вграден AI с OpenVINO™, за да позволи оптимизиране на AI прогнози и решения в реално време и динамично разположение на работното натоварване в инфраструктурния софтуер за внедряване на приложения.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.