Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Юли 11, 2024
С патентовани технологии, иновации от следващо поколение и най-съвременен ...
Юли 04, 2024
ASBIS - водещ дистрибутор на ИТ продукти и решения, с удоволствие обявява ...
Юни 25, 2024
Елегантен дизайн, актуални характеристики и функционалност с висока ...
Юни 25, 2024
По време на обръщението си на Computex в Тайван, главният изпълнителен директор ...
Юни 21, 2024
Ubiquiti представи най-новите модели от продуктовото си портфолио на база ...
Юни 10, 2024
10 години успешно сътрудничество
Юни 05, 2024
Най-новите модели комутатори от портфолиото на Ubiquiti, специално разработени ...
Май 31, 2024
Процесорите от серия AMD EPYC 4004 захранват широка гама от системи от водещи ...
Май 29, 2024
Ubiquiti Inc. обяви U6 Mesh Pro (U6-Mesh-Pro), най-съвременна WiFi 6 точка за ...
Май 28, 2024
Dell разширява портфолиото си от компютри и работни станции с изкуствен ...
Hitachi представи енергийно-ефективен 2.5”сървърен диск

Май 21, 2009

Hitachi представи енергийно-ефективен 2.5”сървърен диск

Новият Ultrastar е първият модел с 6Gb/s SAS интерфейс за подобрена производителност и гъвкавост при конфигуриране

 

Hitachi GST обяви второ поколение дискове с малък форм-фактор за корпоративни приложения. Новият Ultrastar™ C10K300 работи на 10K об./мин.  Той е оптимизиран за изискванията за производителност и енергийна ефективност на монтирани в шкаф сървъри и мрежови сторидж масиви. Моделът използва доказаната технология за управление на захранването за да покаже действително ниски стойности на използваната енергия, което е особено актуално за съвременните информационни центрове. Дисковете идват с капацитети 147GB и 300GB, и се доставят с двупортов 6Gb/s Serial Attached SCSI (SAS) интерфейс, който предлага 100% по-бърз трансфер на данните от неговият предшественик на 3Gb/s. Новият промишлен стандарт на SAS интерфейса подобрява силата на сигнала на по-големи физически разстояния, което позволява на ИТ мениджърите да осъщестяват по-големи и по-сложни инфраструктури за съхранение на данни.

Ultrastar C10K300 е проектиран за сторидж системи с по-голяма плътност на единица площ – той е 2.5-инчов, нископрофилен (тънък), с подобрени топлинни характеристики. Малкият 2.5” диск заема 70% по-малко физическио пространство и консумира 65 % по-малко енергия от подобни 3.5-инчови сървърни дискове.

Усъвършенствано управление на енергията

Ultrastar C10K300 е първият сървърен диск на Hitachi, в който са вградени функции за Усъвършенствано управление на енергията. Тези функции до момента позволяваха на Hitachi да постигне най-добра в класа енергийна ефективност в популярните Deskstar дискове. Технологията дава възможността на ИТ мениджърите да избират между множество опции за захранването, така че нужната производителност да се постигне с най-ниски разходи на енергия. Прилагането на Advanced Power Management в Ultrastar C10K300 е довело до постигане на най-добри в класа спецификации от 3.4 вата при бездействие и 6,1 вата в активен режим на работа.

Новият сървърен диск използва компоненти с понижено съдържание на халогени за поддръжка на „зелените” инициативи, които стават все по-важни в информационните центрове. Дискът е получил спецификацията Hitachi EcoTrac, която описва продукти минимизиращи въздействието върху околната среда при тяхното проектиране, производство, работа и изхвърляне при повреда/дефектиране.

Производителност SAS 6Gb/s

Бързото време на реакция е критично за широк обхват корпоративни приложения, включително обработка на онлайн транзакции, бизнес анализ в реално време, навременна доставка на пакети от информация по заявка, като многобройни канали на поточно видео. Повишената скорост на трансфер на новия SAS интерфейс работещ на 6Gb/s помага много ефективно за посрещане на тези изисквания. Новият сериен интерфейс е напълно обратно съвместим със съществуващи 3Gb/s устройства, за да предложат на клиентите отлична гъвкавост при конфигуриране и защита на инвестициите.

За производителността на устройствата говорят показатели като средно време на търсене – само 3,9 милисекунди, както и средната латентност от 3 милисекунди, което означава много бърз и ефективен достъп до данните, съобщават от компанията.

Надеждна конструкция

Ultrastar C10K300 е изграден върху вече зряла платформа, с което се гарантират по-висока надеждност и по-малко откази. Утвърдената технология на двигателите с течно-динамични лагери (Fluid Dynamic Bearing - FDB) гарантира ниски нива на шума и подобрен интегритет на данните, докато техниката на компенсиране на ротационните вибрации (Rotational Vibration Safeguard - RVS) противодейства на смущенията в дискови масиви и повишава производителността. Ultrastar C10K300 използва също патентованата „рампа” на Hitachi за паркиране на главите, с което се минимизират рисковете от повреда на устройството.

Купете Hitachi GST от магазина на Асбис

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.