Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
Canyon Достига Висоти с Томаз Спелко

Януари 29, 2010

Canyon Достига Висоти с Томаз Спелко

Kатерачът Томаз Спелко се завърна от експедиция в Андите, доволен от своя Canyon CNS-SW7!

 

Canyon Достига Висоти с Томаз Спелко

 

Gorinchem, The Netherlands – На скоро се свързахме с Томаз Спелко, който тъкмо се завърна от 4-седмична експедиция в Южна Америка, посещавайки най-впечатляващия масив на Еквадорските Анди. Носейки със себе си своя Canyon часовник CNS-SW7,той изкачил угасналия вулкан Chimborazo (6267m), преминавайки от тропическа жега в ледников климат в рамките на броени дни. Часовникът надминал очакванията на Томаз, измервайки дори по-добре от устройствата от висок клас, доказвайки се като рентабилен инструмент в екстремните условия. Ето ексклузивното интервю с катерачът.

Canyon: Къде започна всичко?

Томаз: Идеята дойде докато говорех с двама мои близки приятели, които също са катерачи. Масива в Еквадор има световна репутация сред феновете на катеренето и изглежда това беше предивзикателството, което чакахме, за да опънем лимита на възможностите си. Започнахме подготовка и организация на пътуването веднага.

 
Мултифункционалния Canyon CNS-SW7  часовник беше закупен заради приключението във висотите на Андите, които имат непредсказуеми атмосферни условия.

 Canyon: Какво ви подтикна към катеренето?

Томаз: Първият ми опит като катерач беше едва на 14 годишна възраст. Приятели на семейството ми ме поканиха да се присъединя в катеренето на Триглав, най-високият Словенски връх (2864m). Бях във възторг. Изживяването беше незабравимо: Чувството и гледката от върха... неописуема красота. Беше наистина съдбоносен момент за мен. Започнах да се катеря по-често с близки и приятели, приятелката ми, а дори и сам, опитвайки се да се изкача все по-на високо, търсейки нови изживявания. Посетих Алпийското Училище за Катерачи, където придобих знания и опит под наблюдението на световноизвестни словенски катерачи. Няколко години по-късно изкачих някои от най-високите и изумителни планини в Европа.

 Canyon: Разкажете нещо повече за пътуването Ви в Андите.

Томаз: Експедицията ни отне около месец и успяхме да се върнем точно на време за Коледа. Изкачихме някои от най-високите върхове в света  Антисан (5758м), Каямбе (5790м), Котопакси (5897м) и Чимборасо (6267м). Чимборасо е най-високата точка в Еквадор, а също и в света, ако се измерва от ядрото на земята.  Често се сблъсквахме с опасни ситуации и катеренето беше изтощително, но успяхме да постигнем целта си. Смея да твърдя, че експедицията беше успешна!

 Canyon: Кога вашият Canyon часовник беше от полза?

Томаз: Планините са покрити с безкраен сняг и са забулени в облаци през по-голямата част от времето. Поради тропическия климат, времето е нестабилно и се сменя няколко пъти дневно. Сутрините са относително добри. Следобедите дъждовни в низините, а снежни вихрушки връхлитат върховете.  SW7 часовникът ми помогна да прогнозирам условията, а лесно четливите икони ми показваха какво ще бъде времето.

Canyon: Бяха ли точни измерванията на часовника?

Томаз: Сравних резултатите от часовника с резулти от по-специализирани устройства, показания като надморско равнище, атмосферно налягане, температура и обсега на компаса. За 3 седмици калибрирах височината и атмосферното налягане само два пъти. Компасът беше безгрешен. Най-голямата височина, която записа беше 6267м на връх Чимборасо и температурната разлика  от -16 ° C до  +30 ° C, като тези данни бяха идентични с тези на специализираните устройства. Часовникът беше закачен за презрамките на раницата ми, изложен на дъжд, сняг и студ. Веднъж замръзна, но продължи да работи безотказно!

Canyon: Какви съвети бихте дали на други, които искат да постигнат подобни цели?

Томаз: Когато изкачваш планина условията могат да бъдат много сурови. Лошо време, дълбоки пукнатини в леда, фактори като висока надморска височина, ниско атмосферно налягане, ниски температури и ниско насищане на кислород са само някои опасни усложнения, които могат да объркат плана. Екстензивна физическа и психическа подготовка, както и оборудване са задължителни. Вярвам също, че без подкрепата и разбирането на най-близките ми, би било трудно и почти невъзможно да постигна това. Както споменах по-рано, доброто оборудване е в основата на успеха на подобна експедиция. Устройства със специални функции като този часовник от Canyon, са много ценни, най-вече в сурови условия като тези. Когато закупих SW7, бях любопитен да сравня работата му с висок клас устройства. Въпреки че часовникът е достъпен ценово, без проблем конкурира устройства от висок клас. Той надмина моите очаквания и се доказа като надежден инструмент дори в най-екстремните условия. Бих го препоръчал на всички катерачи и планинари.

Canyon: Какви са плановете ви за близкото бъдеще?

Томаз: Надявам се да ми се отдаде шанс да изкачя още красиви местности и върхове, защото съм винаги готов за предизвикателства!



About CANYON

За CANYON
CANYON е весела, младежка и динамична лайфстайл марка, която успява да направи живота Ви по комфортен, предлагайки широка гама от практична, лесна за употреба и финансово достъпна потребителска електроника с ИТ насоченост и компютърна периферия. Продуктовата ни гама е разработена с обещанието ни да предлагаме красиви и стилни продукти на конкурентна цена без компромис в качеството. Създадена през 2003 година CANYON е една от бързо развиващите се марки в тази индустрия и на пазари като Азия и ЕМЕА.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.