Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
Новият модел електронен четец PrestigioPER5162 ще се продава с три от най-известните книги на автора Георги Господинов

Април 20, 2011

Новият модел електронен четец PrestigioPER5162 ще се продава с три от най-известните книги на автора Георги Господинов

Новият модел електронен четец PrestigioPER5162 ще се продава с три от най-известните книги на автора.

/attach/get/20110420143927555314000000.png

София, България – Производителят на IT продукти с лайфстайл дизайн Prestigio за първи път ще „издаде” в дигитален формат книгите на един от най-четените и превеждани нови български автори Георги Господинов. Четецът на електронни книги Prestigio PER5162 влиза в търговската мрежа зареден с „Естествен роман”, стихосбирката „Балади и разпади” и сборника разкази „И други истории”. Новият модел е насочен към най-запалените читатели, които търсят устройство с множество функции и дълъг живот на батерията.

Георги Господинов

„Когато пътувам това, което най-много ми липсва, е моята библиотека. С електронния четец ще мога да си нося своите стотина книги за из път. Новите технологии променят носителя, но запазват четенето. Дават му нови шансове, поне така ми се иска да бъде,” коментира Георги Господинов при официалното представяне на партньорството. „Винаги съм смятал, че четящият човек е красив, че е по-различен от другите. А електронните четци са начин да се търсят нови читатели сред модерните и млади хора. Затова приех поканата на Prestigio, за мен е нов и интересен опит. Намирам за добра идея да се представят книги на съвременни български автори и по този начин. Любопитно ми е как ще се възприеме Естествен роман като Е-Естествен роман.”

„Партньорството ни с Георги Господинов беше сключено ексклузивно за модела PER5162,” обясни Любомир Бабуров, Продуктов мениджър на Prestigio. „Това наше предложение е насочено към „пристрастените читатели”, тъй като моделът комбинира 5 функции в една – той е не само е-четец, но и аудио-плейър, радио, интернет-браузър и речник. Мисля, че литературните фенове, които ще оценят този продукт, ще са доволни и от допълнителната стойност, която създаваме с книгите на Георги.”

Моделът PER5162 е 6-инчов четец с E-ink дисплей. С живот на батерията до 15 000 прелиствания той е идеален за хора, които често са на път и искат да вземат любимите си книги със себе си. Тази възможност се допълва и от вътрешната памет от 2GB, достатъчна за съхранението на до 2000 книги. Тя може да бъде разширена до 32GB с помощта на microSD-карта. WiFi-връзката предоставя максимална свързаност и удобство при сваляне на нови заглавия. Моделът е компактен, с дебелина само 10,3мм и тегло от 300 гр. Prestigio PER5162 идва в пълен комплект със слушалки и калъф от еко-кожа.

Предоставянето на безплатни книги с електронните четци на Prestigio вече се превръща в традиция. При представянето си през ноември LCD-моделът PER3052 включваше неиздаваната дотогава книга на младата авторка Валентина Маринова „Мария и децата на Ламски”. Компанията планира и бъдещи партньорства с дебютиращи и добре известни български автори. „Искаме да бъдем максимално адекватни към желанията на българските потребители, затова търсим партньорства с родни автори. Като един от лидерите в сегмента на е-четци приемаме за своя роля стимулирането на интереса към тях, защото вярваме в бъдещето на тази технология,” допълни Любомир Бабуров. Prestigio навлезе на пазара на четци на електронни книги през ноември 2011 година, но марката вече заема сериозен пазарен дял при е-четците в големите вериги за потребителска електроника от над 40%.

За Prestigio

Марката Prestigio предлага комбинация от елегантност, високо качество, иновативни технологии и първокласен дизайн. Стараем се да предоставим по-добро изживяване за потребителите чрез луксозни продукти на конкурентна цена. Портфолиото ни включва широка гама от GPS навигации, eBook четци, таблети, домашни, бизнес и гейминг настолни компютри, външни памети, аксесоари за продукти на Apple, чанти за лаптопи и др. За повече информация посетете www.prestigio.bg

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.