Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
ASBIS GROUP чества своята 30-годишнина

Ноември 09, 2020

ASBIS

ASBIS GROUP чества своята 30-годишнина

Един от най-големите дистрибутори в реgиона на EMEA празнува своята 30-годишнина

Ключът към успеха на всяка компания е доверието на клиентите, отношението на служителите, непрекъснатото развитие на портфолиото от продукти и решения, умножени по времето. Всичко това може да се каже за международния холдинг ASBIS Group, който тази година празнува 30-годишнината си.

ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASB) е специализирана в дистрибуцията на продукти и решения с добавена стойност (VAD) от световни международни доставчици в областта на информационните и комуникационни технологии. Понастоящем има собствени офиси в целия регион на EMEA (Европа, Близкия изток и Африка) в 27 държави. Корпоративното портфолио на холдинга включва стотици доставчици и десетки хиляди продукти. Компанията лансира собствени марки, а годишният й оборот е около 2 милиарда долара. ASBIS успя постепенно да се превърне от малка компания от 12 души в глобален ИТ дистрибутор с повече от 1800 служители и около 20 000 активни клиенти от 56 държави.

ASBIS Group е основана през 1990 г. в Минск от Сергей Костевич, който и до днес ръководи компанията. През 1995 г. компанията е регистрирана в Кипър, а седалището е преместено в Лимасол, където остава и до днес. През 2000 г. офисите на ASBIS започнаха да работят в 10 страни от Централна и Източна Европа, а вторият дистрибуционен център беше създаден в Дубай. През 2002 г. е разработена онлайн платформа за електронна търговия. През 2004 г. беше открит първият офис в Южна Африка. През 2006 г. оборотът на компанията надхвърли 1 милиард долара. През 2007 г. ASBIS беше успешно регистрирана на Варшавската фондова борса (WSE). През 2011 г. компанията получи титлата „Дистрибутор на годината в Близкия изток и Северна Африка“ от наградите на Академията на EMEA Channel, а през 2013 г. - наградата на Варшавската фондова борса за най-добри отношения с инвеститорите. През 2015 г., според доклада на IT Europa, ASBIS е включена в ТОП-10 на световните ИТ дистрибутори. През последните години ASBIS и нейните дъщерни дружества редовно печелят награди „Дистрибутор на годината“ от водещи световни производители като Seagate, Lenovo, HP, DELL EMC, Western Digital и други.

През последните пет години ASBIS значително оптимизира продуктовото си портфолио, въведе нови операционни процеси, разшири и укрепи регионалното си присъствие и получи множество награди в бранша. Напоследък компанията работи с най-големите клиенти в индустрията на центровете за данни и се фокусира върху разработването на собствени марки. Продължава разработването и внедряването на ИКТ продукти под търговските марки Prestigio и Canyon. Появи се нова марка Perenio, която работи в областта на човешкате сигурност и системи за управление на сгради, използващи технологии за изкуствен интелект и Интернет на нещата.

„Имахме дълго и наситено със събития пътуване, изпълнено с безценен опит, който постоянно „инвестираме“ в еволюцията на холдинга. Продължаваме да бъдем амбициозни в нашата глобална експанзия, любопитни към нови начини за задоволяване на нуждите на потребителите и оставайки верни на нашата мисия - да правим иновативните технологии достъпни и разбираеми за широк кръг потребители. Ние високо ценим всички наши служители, благодарение на които непрестанно вървим напред. Изключително сме благодарни на нашите клиенти, които вдъхновяват и мотивират с дългогодишното си доверие. Всичко това ни помага да гледаме с оптимизъм към бъдещето, да намираме все повече нови ниши, продукти и пазари, където можем да демонстрираме най-добрите стандарти на нашето обслужване на клиенти “, коментира Сергей Костевич, основател и главен изпълнителен директор на ASBIS Group.

2020 г. се оказа трудна година за цялата световна икономика, но необходимостта от преминаване към работа от разстояние отвори нови възможности в областта на ИТ. Благодарение на много добра стратегия, сплотен екип, работещ като един механизъм, бърза реакция и гъвкаво управление, компанията не пропусна шанса да бъде в челните редици на глобалната дистрибуция на цифрови технологии. Според прогнозите, публикувани от ASBIS Group, приходите от продажби през 2020 г. се очаква да бъдат над 2 милиарда долара.

Клиентите, партньорите и доставчиците, които са неразделна част от компанията, нейният източник на живот и основната й артерия, играят безценна роля в голямата история на успеха на ASBIS. Компанията е благодарна на всеки от тях за годините на ползотворно сътрудничество и е готова да изгражда съвместни планове за бъдещето. За да изрази своята благодарност и да покани всички да отпразнуват тази важна дата, ASBIS ще стартира специална мотивационна програма. Потърсете подробности в следващите съобщения на официалния уебсайт: www.asbis.com и на страниците в социалните медии.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.