Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
ASBIS GROUP чества своята 30-годишнина

Ноември 09, 2020

ASBIS

ASBIS GROUP чества своята 30-годишнина

Един от най-големите дистрибутори в реgиона на EMEA празнува своята 30-годишнина

Ключът към успеха на всяка компания е доверието на клиентите, отношението на служителите, непрекъснатото развитие на портфолиото от продукти и решения, умножени по времето. Всичко това може да се каже за международния холдинг ASBIS Group, който тази година празнува 30-годишнината си.

ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASB) е специализирана в дистрибуцията на продукти и решения с добавена стойност (VAD) от световни международни доставчици в областта на информационните и комуникационни технологии. Понастоящем има собствени офиси в целия регион на EMEA (Европа, Близкия изток и Африка) в 27 държави. Корпоративното портфолио на холдинга включва стотици доставчици и десетки хиляди продукти. Компанията лансира собствени марки, а годишният й оборот е около 2 милиарда долара. ASBIS успя постепенно да се превърне от малка компания от 12 души в глобален ИТ дистрибутор с повече от 1800 служители и около 20 000 активни клиенти от 56 държави.

ASBIS Group е основана през 1990 г. в Минск от Сергей Костевич, който и до днес ръководи компанията. През 1995 г. компанията е регистрирана в Кипър, а седалището е преместено в Лимасол, където остава и до днес. През 2000 г. офисите на ASBIS започнаха да работят в 10 страни от Централна и Източна Европа, а вторият дистрибуционен център беше създаден в Дубай. През 2002 г. е разработена онлайн платформа за електронна търговия. През 2004 г. беше открит първият офис в Южна Африка. През 2006 г. оборотът на компанията надхвърли 1 милиард долара. През 2007 г. ASBIS беше успешно регистрирана на Варшавската фондова борса (WSE). През 2011 г. компанията получи титлата „Дистрибутор на годината в Близкия изток и Северна Африка“ от наградите на Академията на EMEA Channel, а през 2013 г. - наградата на Варшавската фондова борса за най-добри отношения с инвеститорите. През 2015 г., според доклада на IT Europa, ASBIS е включена в ТОП-10 на световните ИТ дистрибутори. През последните години ASBIS и нейните дъщерни дружества редовно печелят награди „Дистрибутор на годината“ от водещи световни производители като Seagate, Lenovo, HP, DELL EMC, Western Digital и други.

През последните пет години ASBIS значително оптимизира продуктовото си портфолио, въведе нови операционни процеси, разшири и укрепи регионалното си присъствие и получи множество награди в бранша. Напоследък компанията работи с най-големите клиенти в индустрията на центровете за данни и се фокусира върху разработването на собствени марки. Продължава разработването и внедряването на ИКТ продукти под търговските марки Prestigio и Canyon. Появи се нова марка Perenio, която работи в областта на човешкате сигурност и системи за управление на сгради, използващи технологии за изкуствен интелект и Интернет на нещата.

„Имахме дълго и наситено със събития пътуване, изпълнено с безценен опит, който постоянно „инвестираме“ в еволюцията на холдинга. Продължаваме да бъдем амбициозни в нашата глобална експанзия, любопитни към нови начини за задоволяване на нуждите на потребителите и оставайки верни на нашата мисия - да правим иновативните технологии достъпни и разбираеми за широк кръг потребители. Ние високо ценим всички наши служители, благодарение на които непрестанно вървим напред. Изключително сме благодарни на нашите клиенти, които вдъхновяват и мотивират с дългогодишното си доверие. Всичко това ни помага да гледаме с оптимизъм към бъдещето, да намираме все повече нови ниши, продукти и пазари, където можем да демонстрираме най-добрите стандарти на нашето обслужване на клиенти “, коментира Сергей Костевич, основател и главен изпълнителен директор на ASBIS Group.

2020 г. се оказа трудна година за цялата световна икономика, но необходимостта от преминаване към работа от разстояние отвори нови възможности в областта на ИТ. Благодарение на много добра стратегия, сплотен екип, работещ като един механизъм, бърза реакция и гъвкаво управление, компанията не пропусна шанса да бъде в челните редици на глобалната дистрибуция на цифрови технологии. Според прогнозите, публикувани от ASBIS Group, приходите от продажби през 2020 г. се очаква да бъдат над 2 милиарда долара.

Клиентите, партньорите и доставчиците, които са неразделна част от компанията, нейният източник на живот и основната й артерия, играят безценна роля в голямата история на успеха на ASBIS. Компанията е благодарна на всеки от тях за годините на ползотворно сътрудничество и е готова да изгражда съвместни планове за бъдещето. За да изрази своята благодарност и да покани всички да отпразнуват тази важна дата, ASBIS ще стартира специална мотивационна програма. Потърсете подробности в следващите съобщения на официалния уебсайт: www.asbis.com и на страниците в социалните медии.