Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
Смарт клавиатурата Prestigio Click&Touch 2 спечели наградата Red Dot Award: Product Design 2021

Април 30, 2021

Смарт клавиатурата Prestigio Click&Touch 2 спечели наградата Red Dot Award: Product Design 2021

ASBISc Enterprises Plc, водещ дистрибутор на IT и CE продукти в развиващите се пазари в Европа, Средния изток и Африка, и собственик на марките Prestigio, Canyon и Perenio, анонсира новото поколение смарт клавиатура Prestigio Click&Touch 2, спечелила международно признание с получаването на престижната Red Dot Награда: Продуктов дизайн 2021 в категорията Computer and IT.

Технологията TouchOnKeys™, на която се базира фамилията клавиатури на Prestigio, се счита за технологичен пробив и ще играе важна роля в дизайна и производството на иновативни продукти в бъдеще.

Prestigio Click & Touch 2 е второто поколение интелигентни клавиатури, базирани на технологията TouchOnKeys ™. Уникалнате интуитивна клавиатура, базирана на технологията TouchOnKeys ™, е разработена и патентована от Clevetura. Технологията съчетава функциите на клавиатура, тъчпад и мишка, позволявайки автоматично и плавно преминаване от режим на въвеждане на текст към режим на управление на курсора. Клавиатурната система е оборудвана с функция „интелигентен избор“ и може да „разбира“ режима, в който работи крайният потребител, като автоматично превключва към клавиатурата или функцията на тъчпада. Свържете клавиатурата с всяко устройство, включително таблет, смартфон, компютър, интелигентен телевизор, игрова конзола или интерактивен панел.

В Prestigio Click&Touch 2 са взети предвид отзивите и желанията на потребителите на клавиатурата от първо поколение. В резултат на това бе пуснат концептуално нов продукт, фокусиран върху продуктивната работа с персонални компютри, таблети и многофункционални устройства. По този начин в Click&Touch 2 са добавени физически клавиши, благодарение на които стана по-удобно да се избират и плъзгат текст и обекти, без да се използва мишката. Също така, продуктът се отличава с по-мощна батерия за непрекъсната работа през целия ден. Реакцията на докосване стана по-точна, а в обновеното приложение има повече настройки, включително регулиране на позицията на тъч зоната: отляво, отдясно или в цялата област. Prestigio също така планира да разшири езиковите оформления и цветовите опции за Click&Touch 2. Новият продукт излезе на пазара през март 2021 година.

"За една година ние разширихме семейството продукти, базирани на технологията TouchOnKeysTM, с ново устройство - още по-тънко, по-автономно и функционално. Тази технология ние я виждаме като много перспективна и планираме внедряването ѝ в други продуктови групи. По-специално, сега работим активно по създаването на лаптоп, базиран на TouchOnKeysTM, както и на серия клавиатури “, отбелязва СЕО на АСБИС Сергей Костевич.

Клавиатурите Prestigio Click&Touch и Prestigio Click&Touch 2 бяха проектирани от Белоруския старт-ъп Clevetura LCC, 40% от който е собственост на ASBIS Group.

За Prestigio

Prestigio е международна марка, която предлага широка гама потребителска електроника за дома, образованието и бизнеса повече от 20 години. Компанията продава продукти в 30 страни по света, с над 25 милиона продадени устройства през нейната история.

Продуктите на марката включват интелигентни устройства, аксесоари за автомобили и иновативни решения за бизнес и образование. Prestigio представи първата в света интерактивна тъчпад клавиатура, както и интелигентни високоговорители с IVA възможности, преносими акустични системи, безжични зарядни устройства и графен-базирани външни батерии... и това е само началото. Слоганът на компанията при пускане на нови продукти е „Изкуството на високите технологии“, тъй като тя отделя специално внимание на иновациите, висококачествените първокласни материали и съвременните технологии.Марката Prestigio е собственост на ASBISc Enterprises Plc., един от водещите дистрибутори на ИТ продукти на пазарите в EMEA. Тя разполага с производствени, дизайнерски и технически съоръжения в Европа, Китай и Беларус. Prestigio има офиси в 15 страни от различни региони, включително ОНД, Украйна, Европа, Близкия изток и Африка.

За Clevetura
Клеветура ООД е основана през 2017 година. Централният офис на компанията е разположен в Минск, също има офис в гр. Шенжен (КНР). Дейността на Клеветура е разработка на технологията TouchOnKeys. TouchOnKeysTM добавя сензорен слой към традиционната клавиатура. Това позволява с жестове да се управлява курсора, скролва, клика и т. н. направо върху повърхността на клавиатурата, все едно, че е тъчпад. Клавишите се натискат както обикновено и реагират приятно, благодарение на използването на надежден механизъм за натиск тип "ножица". Потребителят не трябва да натиска никакви бутони за да превключи от режим за печат на текст към режим тъчпад, защото това става автоматично. TouchOnKeysTM превръща клавиатурата ви в едно универсално устройство за въвеждане. TouchOnKeysTM е отлично решение за лаптоп, настолна клавиатура, клавиатура за таблет, управление на SmartTV. С TouchOnKeysTM не е необходим тъчпад. Първият продукт с TouchOnKeysTM - мултимедийната клавиатура Prestigio Click&Touch е на пазара от декември 2019.

За Red Dot Design Award
За да се оцени професионално разнообразието в дизайна, наградата Red Dot Design Award е разделена на три дисциплини: Red Dot Award: дизайн на продукта, Red Dot Award: брандове и комуникационен дизайн и Red Dot Award: дизайнерска концепция. Red Dot Award е един от най-големите конкурси за дизайн в света. През 1955 година за първи път се събира жури, за да оцени най-добрите проекти за момента. През 90-те години изпълнителният директор на Red Dot, професор Питър Зек разработва името и марката на наградата. Оттогава силно желаната награда Red Dot се превръща в уважаван международен печат за изключително качество на дизайна. Победителите в наградите са представени в годишници, музеи и онлайн. Повече информация е достъпна на www.red-dot.de

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.