Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Септември 17, 2021
ASBIS България разширява своeто портфолио с продуктите на Vertiv, ...
Септември 15, 2021
Tony KW-31 – оригиналният детски телефон във формата на часовник и Sandy KW-34 ...
Септември 13, 2021
Осигурете си място на годишната среща на BlackBerry
Септември 13, 2021
GIGABYTE Technology (TWSE: 2376), лидер в индустрията в областта на ...
Септември 08, 2021
ASBISc Enterprises Plc, водещ дистрибутор, разработчик и доставчик на IT, IoT ...
Август 27, 2021
Тази категория се дава на най-добрите ИТ доставчици и инициативни проекти на ...
Август 23, 2021
С над 30 годишен опит в сферата на киберсигурността, екип от професионалисти и ...
Август 12, 2021
Вземете повече точки с промоцията от INTEL! В добавка към стандартните, можете ...
ASBIS СЕ ВКЛЮЧВА В БОРБАТА С КОРОНАВИРУСИ, АНОНСИРАЙКИ ИНОВАТИВНО УСТРОЙСТВО НА ПАЗАРИТЕ В ЕВРОПА -  PERENIO IONIC SHIELD™

Юни 10, 2021

ASBIS, Perenio

ASBIS СЕ ВКЛЮЧВА В БОРБАТА С КОРОНАВИРУСИ, АНОНСИРАЙКИ ИНОВАТИВНО УСТРОЙСТВО НА ПАЗАРИТЕ В ЕВРОПА - PERENIO IONIC SHIELD™

ASBISc Enterprises Plc, водещ Value-Added Дистрибутор, разработчик и доставчик на IT и IoT продукти, решения и услуги за развиващите се пазари в Европа, Близкия Изток и Африка, разработва, проектира и произвежда иновативния PERENIO IONIC SHIELD ™ йонен дифузер.

Това е компактно преносимо устройство, което излъчва специфичен състав на йонния комплекс, предпазвайки хората от известни коронавируси, включително SARS-CoV-2. Благодарение на това иновативно решение ние получаваме защита срещу коронавируси у дома, офиса, в таксито или дори на обществени места. 

Perenio Ionic Shield не е просто поредния йонизатор. Уникалната технология, съпътстваща иновацията, създава стабилно йонно вещество, което генерира достатъчно енергия за емитиране на комплексни йонни групи във въздуха около нас. Гореспоменатият йонен разтвор се състои от соли на магнезий, калий, цинк, платина и злато. Активната част на устройството са сменяемите капсули, които могат да се използват редовно до 12 месеца. Срокът на годност на неизползваната капсула е седем години от датата на производство.

Perenio Ionic Shield е предназначен за предотвратяване на инфекциозни заболявания, причинени от известни коронавируси, включително Sars-CoV-2, и техните щамове. Излъчените йонни комплекси имат достатъчно кинетична енергия, за да разрушат положително заредената външна мембрана на коронавирусите и тяхната отрицателно заредена РНК. 

Serhei Kostevitch, CEO и Председател на Борда на Директорите на ASBISc Enterprises Plc, коментира:Отне ни 15 месеца да проектираме, разработим, тестваме, сертифицираме и подготвим Perenio Ionic Shield за производство. Този иновативен продукт е разработен от международен екип от учени с дългогодишен опит в изучаването на въздействието на йони върху човешкото тяло, бактерии и вируси, изиграли ключова роля в този процес. Експерти по теоретична физика, химия, биомедицина и инженери от много страни работиха рамо до рамо, за да създадат продукт, който може да окаже огромно положително въздействие в защитата на нашето здраве и нашите близки.”

Perenio препоръчва устройството да се използва в затворени помещения - у дома, в офиса и дори в кола или такси. Комбинацията от няколко устройства  Perenio Ionic Shield, разположени на интервал от 3 метра, също може да защити хората на обществени места: търговски центрове, летища, гари, фитнес зали, кафенета, ресторанти, салони за красота и в таксита или градския транспорт. 

PerenioPerenio Ionic Shield е компактно устройство и може да се побере в раница, чанта или куфар. Преносимо е, което значително разширява обхвата на защитата, дори и по време на пътуване. 

Най-ефективната концентрация на йони е в диапазон от два метра в диаметър. Препоръчителното минимално разстояние между устройството на Perenio и човешкото тяло трябва да бъде най-малко 25 cm. Благодарение на ниското ниво на емисии на озон, устройството е безопасно за денонощна употреба. 

Serhei Kostevitch добавя: “Започнахме работата си, фокусирайки се върху най-важния патоген в момента, т.е. коронавируса, в това число и Sars-CoV-2. Самата технология, обаче, ни позволява да я адаптираме, за да защитим здравето си и от други патогени. Планираме да разработим защита срещу грип, астма и различни видове алергени. Това означава, че закупувайки едно устройство сега, в бъдеще можем да получим допълнителна защита, сменяйки само капсулата. Със сигурност ще работим по този проект.” 

Благодарение на вградената вътрешна батерия, Perenio Ionic Shield може да работи до 6 часа без връзка с електрозахранването. Устройството може да се зарежда чрез захранващия конектор Type-C или може да работи, докато е все още свързано към захранването. Не изисква допълнителна конфигурация или инсталиране на приложение. 

Perenio е първото устройство, проектирано на база технологията. В бъдеще ASBIS планира да разшири гамата устройства за защита от различни болести. Perenio Ionic Shield PEWOW01 премина редица диагностични изпитания и клинични оценки. Регистриран е като активно неинвазивно медицинско изделие от клас I за употреба в ЕС и Великобритания.

Продажбите на устройството ще стартират в Европейския съюз през юни 2021 

За Perenio

Perenio е иновативна технологична компания, специализираща в областта наIoT, интелигентни решения за дома/офиса и здравето. Повече от 40 членове на инженерния екип (включително индустриални дизайнери, инженери на хардуер, фърмуер, приложения и програмисти на сървърен софтуер) разработваткомплексни решения и уникални, изцяло нови продукти. IoT платформи, IoT рутери, интелигентни сензори, активни интелигентни устройства и сега PERENIO IONIC SHIELD ™ са продуктите, с които се гордеем. Perenio e неразделна част от групата на ASBIS, което позволява да разшири сферата на маркетинг за решенията си.

Повече за Perenio вижте тук: perenio.com

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.