Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
GIGABYTE разширява производството на сървърите за процесор Ampere® Altra® Max

Ноември 22, 2021

GIGABYTE

GIGABYTE разширява производството на сървърите за процесор Ampere® Altra® Max

Запознайте се с новия сървър с висока плътност на GIGABYTE H262-P60, базиран на процесора Ampere® Altra® Max за HPC и HCI.

GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376), лидер в индустрията във високопроизводителни сървъри и работни станции, обяви на OCP Summit поддръжка за процесора Ampere® Altra® Max и представи новия сървър с висока плътност на GIGABYTE, H262-P60, който въплъщава производителност и мащабируемост за HPC клъстери и HCI. Процесорът Ampere® Altra® също показа голяма енергийна ефективност в облачни и периферни приложения, като същевременно набира скорост, тъй като използва архитектурата на Arm.

Процесор Ampere® Altra® Max

Конкурентоспособността на процесорите Ampere Altra и 64-битовата архитектура ARMv8 стана още по-очевидна, тъй като процесорът Ampere Altra Max поддържа същия 250W TDP като Ampere Altra и е съвместим pin-to-pin, но въпреки това е в състояние да добави 60% повече ядра за до 128 ядра. За работа в мрежа, съхранение или ускорители единичният сокет поддържа 128 PCIe ленти, докато конфигурацията с двоен сокет за Altra Max ще поддържа 192 PCIe ленти. H262-P60 ще се доставя с актуализирана поддръжка за Altra Max.

H262-P60: Arm Server с висока плътност

GIGABYTE поддържа и разработва сървъри за процесори Ampere Altra, започвайки с първата вълна сървъри, пуснати по-рано тази година в Computex. И тази втора вълна от сървъри ще предложи повече опции за двойни сокета и това започва с H262-P60, който има четири възела и поддържа общо 8 процесора в 2U шаси. Новият сървър от H-серия също има 8 DIMM модула на гнездо за 8-канален режим на памет и поддържа най-новия DDR4-3200. За всеки възел има 6 x SATA устройства, 1 x M.2 слот, 2 x половин дължина на половин височина слотове, 1 x OCP 3.0 слот, двойни 1GbE LAN портове и специален порт за управление. Има CMC модул за агрегиране на информацията от всеки BMC на всеки от възлите за управление на ниво шаси и наблюдение на множество възли. Тъй като всеки възел има BMC, ASPEED AST2600, това позволява дистанционно управление и контрол за сървър или клъстер от сървъри.

Отдалечено управление на множество сървъри

Като част от стойностното предложение на GIGABYTE, GIGABYTE предоставя GIGABYTE Management Console (GMC) за управление на BMC сървъра чрез базирана на уеб браузър платформа. Освен това софтуерът GIGABYTE Server Management (GSM) е достъпен за изтегляне от страниците на продуктите. Този софтуер може да наблюдава и управлява множество сървъри, без да изисква допълнителна лицензна такса. GMC и GSM предлагат голяма стойност, като същевременно намаляват TCO и разходите за поддръжка на клиентите.

Възможността за наблюдение и отчет се извършва на всеки възел, тъй като бордовият BMC, ASPEED AST2600, може дистанционно да актуализира фърмуера и да регистрира събития, като същевременно обработва управлението за потребителски акаунт и сигурност. CMC прави управлението още една стъпка напред и има достъп до всеки BMC, за да образува единна унифицирана конзола за управление, която рисува пълна картина на здравето и състоянието на сървъра.

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.