Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
Intel и Google Cloud обявиха стратегическо партньорство за акселерация на хибридните облачни решения

Април 12, 2019

Intel, Google

Intel и Google Cloud обявиха стратегическо партньорство за акселерация на хибридните облачни решения

Intel и Google Cloud ще разработват Anthos референтен дизайн, който да улесни внедряването в центровете за данни и облака

Navin Shenoy, изпълнителен вицепрезидент и мениджър на Data Center Group в Intel, показва силиконова пластина с Intel Xeon процесори по време на обръщението си във вторник, 2-ри април 2019. На 2-ри април в Сан Франциско компанията Intel представи портфолио фокусирани към данните продукти, които ще помогнат на потребителите да извлекат максимума от своите данни. 

SAN FRANCISCO – GOOGLE CLOUD NEXT – April 9, 2019 — Intel и Google Cloud анонсираха днес стратегическо партньорство, което цели да подпомогне корпоративните потребители в безпроблемното внедряване на приложения в центрове за данни и в облака. Двете компании ще си сътрудничат за Anthos, нов референтен дизайн, базиран на 2-ро поколение Intel® Xeon® Scalable процесори и оптимизиран Kubernetes софтуер, който ще осигури преносимост на увеличеното работно натоварване за потребители, желаещи да се възползват от предимствата на хибридните облачни решения. Intel ще публикува дизайна като Intel Select Solution, както и като платформа за разработчици.

Докато организациите възприемат multi-cloud решения, за да ускорят своя бизнес, много компании изпитват затруднения да намерят правилното хибридно решение, което да им осигури безпроблемна миграция към облака. Новият Anthos референтен дизайн ще адресира тези предизвикателства, осигурявайки оптимизирано решение за мигриране на работните процеси, давайки възможност за внедряване на приложения в локалните центрове за данни и в облака.

"Google и Intel се радват на дългогодишно партньорство, фокусирано върху предоставянето на инфраструктурни иновации на клиентите," каза Urs Hölzle, старши вицепрезидент на отдел Technical Infrastructure в Google Cloud. "Центровете за данни днес са сложни структури, а хардуерът и софтуерът  не са от типа "един размер за всички". Възможността за сътрудничество с Intel и използване на технологиите и иновационните им продукти за Anthos ще помогне на потребителите да работят с приложенията по най-добрия за тях начин."

"Сътрудничеството ни с Google за оптимизиране на инфраструктурата и софтуера изискваше да се подобрят хибридните облачни решения, което хармонира с визията на Intel за изчисления, фокусирани върху данните," каза Navin Shenoy, изпълнителен вицепрезидент и мениджър на Data Center Group в Intel Corporation. "Ние предоставяме технологична база за потребителите, които ще се възползват максимално от своите данни, и които се нуждаят от архитектури, подходящи за различни работни среди. Това сътрудничество ще предостави на клиентите избор от оптимизирани решения, които да бъдат използвани както локално, така и в облачните среди."

Сътрудничеството е продължение на технологичното партньорство между двете компании, което обхваща инфраструктурни оптимизации, сътрудничество в условия на растящи работни натоварвания, например в областта на изкуствения интелект, и интегриране на нови технологии в платформата Google Cloud, като 2-ро поколение Intel Xeon Scalable процесори и Intel® Optane™ DC Persistent памет.

Новият референтен дизайн ще бъде наличен в средата на 2019-та година.

За Google Cloud

Google Cloud (NASDAQ: GOOG, GOOGL) е глобален лидер в предоставянето на сигурна, отворена и интелигентна корпоративна облачна платформа. Нашата технология е изградена на основата на собствената мрежа на Google и е продукт на близо 20 години иновации в областта на сигурността, мрежовите архитектури, изкуствения интелект и софтуера с отворен код. Предлагаме уникални технологии и средства за работа с платформата Google Cloud и G Suite, които обединяват хора, идеи и познания. Клиенти от повече от 150 страни се доверяват на Google Cloud за модернизация на изчислителните среди в съвременния цифров свят.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.