Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Май 20, 2020
Набор от персонализирани опции за управление на киберсигурността и крайните ...
Май 11, 2020
Нов бранд в портфолиото на АСБИС България: Умни кухненски уреди от REDMOND
Май 05, 2020
Intel анонсира процесори за настолни компютри от 10то поколение Intel® Core™ ...
Април 30, 2020
AMD разширява портфолиото от настолни процесори AMD Ryzen™ от 3-то поколение с ...
Април 21, 2020
Office 365 става Microsoft 365 на 21 април. Ново име, повече ползи, същата ...
Април 21, 2020
Новата мишка за геймъри Logitech G102 LIGHTSYNC обещава отлично представяне на ...
Април 10, 2020
Новият компактен 2U Ultra сървър, оптимизиран за Edge микро дейта центрове, ...
Intel и Google Cloud обявиха стратегическо партньорство за акселерация на хибридните облачни решения

Април 12, 2019

Intel, Google

Intel и Google Cloud обявиха стратегическо партньорство за акселерация на хибридните облачни решения

Intel и Google Cloud ще разработват Anthos референтен дизайн, който да улесни внедряването в центровете за данни и облака

Navin Shenoy, изпълнителен вицепрезидент и мениджър на Data Center Group в Intel, показва силиконова пластина с Intel Xeon процесори по време на обръщението си във вторник, 2-ри април 2019. На 2-ри април в Сан Франциско компанията Intel представи портфолио фокусирани към данните продукти, които ще помогнат на потребителите да извлекат максимума от своите данни. 

SAN FRANCISCO – GOOGLE CLOUD NEXT – April 9, 2019 — Intel и Google Cloud анонсираха днес стратегическо партньорство, което цели да подпомогне корпоративните потребители в безпроблемното внедряване на приложения в центрове за данни и в облака. Двете компании ще си сътрудничат за Anthos, нов референтен дизайн, базиран на 2-ро поколение Intel® Xeon® Scalable процесори и оптимизиран Kubernetes софтуер, който ще осигури преносимост на увеличеното работно натоварване за потребители, желаещи да се възползват от предимствата на хибридните облачни решения. Intel ще публикува дизайна като Intel Select Solution, както и като платформа за разработчици.

Докато организациите възприемат multi-cloud решения, за да ускорят своя бизнес, много компании изпитват затруднения да намерят правилното хибридно решение, което да им осигури безпроблемна миграция към облака. Новият Anthos референтен дизайн ще адресира тези предизвикателства, осигурявайки оптимизирано решение за мигриране на работните процеси, давайки възможност за внедряване на приложения в локалните центрове за данни и в облака.

"Google и Intel се радват на дългогодишно партньорство, фокусирано върху предоставянето на инфраструктурни иновации на клиентите," каза Urs Hölzle, старши вицепрезидент на отдел Technical Infrastructure в Google Cloud. "Центровете за данни днес са сложни структури, а хардуерът и софтуерът  не са от типа "един размер за всички". Възможността за сътрудничество с Intel и използване на технологиите и иновационните им продукти за Anthos ще помогне на потребителите да работят с приложенията по най-добрия за тях начин."

"Сътрудничеството ни с Google за оптимизиране на инфраструктурата и софтуера изискваше да се подобрят хибридните облачни решения, което хармонира с визията на Intel за изчисления, фокусирани върху данните," каза Navin Shenoy, изпълнителен вицепрезидент и мениджър на Data Center Group в Intel Corporation. "Ние предоставяме технологична база за потребителите, които ще се възползват максимално от своите данни, и които се нуждаят от архитектури, подходящи за различни работни среди. Това сътрудничество ще предостави на клиентите избор от оптимизирани решения, които да бъдат използвани както локално, така и в облачните среди."

Сътрудничеството е продължение на технологичното партньорство между двете компании, което обхваща инфраструктурни оптимизации, сътрудничество в условия на растящи работни натоварвания, например в областта на изкуствения интелект, и интегриране на нови технологии в платформата Google Cloud, като 2-ро поколение Intel Xeon Scalable процесори и Intel® Optane™ DC Persistent памет.

Новият референтен дизайн ще бъде наличен в средата на 2019-та година.

За Google Cloud

Google Cloud (NASDAQ: GOOG, GOOGL) е глобален лидер в предоставянето на сигурна, отворена и интелигентна корпоративна облачна платформа. Нашата технология е изградена на основата на собствената мрежа на Google и е продукт на близо 20 години иновации в областта на сигурността, мрежовите архитектури, изкуствения интелект и софтуера с отворен код. Предлагаме уникални технологии и средства за работа с платформата Google Cloud и G Suite, които обединяват хора, идеи и познания. Клиенти от повече от 150 страни се доверяват на Google Cloud за модернизация на изчислителните среди в съвременния цифров свят.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.