Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
Intel анонсира новото поколение памети и сториджи

Декември 24, 2020

Intel, SSD, CPU, OPTANE

Intel анонсира новото поколение памети и сториджи

Intel обяви шест нови продукта за памет и съхранение, за да помогне на клиентите да се справят с предизвикателствата на дигиталната трансформация. Ключ към напредъка на иновациите в паметта и съхранението, Intel обяви две нови допълнения към своята серия Intel® Optane ™ SSD (SSD): Intel® Optane ™ SSD P5800X, най-бързият SSD център за данни в света и Intel® Optane ™ памет H20 за клиент, който се отличава с голяма производителност за игри и създаване на съдържание.

На събитието на Intel Memory and Storage 2020 компанията подчерта шест нови продукта за памет и съхранение, за да помогне на клиентите да се справят с предизвикателствата на дигиталната трансформация. Ключ към напредъка на иновациите в паметта и съхранението, Intel обяви две нови допълнения към своята серия Intel® Optane ™ SSD (SSD): Intel® Optane ™ SSD P5800X, най-бързият SSD център за данни в света и Intel® Optane ™ памет H20 за клиент, който се отличава с голяма производителност за игри и създаване на съдържание. Optane помага да се отговори на нуждите на съвременните изчисления, като доближава паметта до процесора. Компанията разкри също така намерението си да достави своето 3-то поколение Intel® Optane ™ постоянна памет (с кодово име „Crow Pass“) за клиенти в облак и за корпоративни клиенти.

Intel също така обяви три нови NAND SSD с 144-слойна клетъчна памет: Intel SSD 670p, следващото поколение на компанията с четириядрено клетъчно ниво (QLC) от следващо поколение (QLC) 3D NAND SSD за масови изчисления; Intel SSD D7-P5510, първият в света 144-слой NAND дизайн с три нива на клетка с 144 нива; и Intel SSD D5-P5316, SSD с по-голяма плътност и по-голяма издръжливост, изграден около първия 144-слой QLC NAND в индустрията.

Защо е важна технологията Intel Optane

С днешния технологичен анонс за Intel Optane, Intel подчртава създаването на ново ниво за памет и съхранение на центъра за данни, което съчетава атрибутите както на DRAM, така и на NAND. Intel Optane SSD дисковете облекчават пречките при доставката на данни и ускоряват приложенията с бързо кеширане и бързо съхранение, за да увеличат мащаба на сървър и да намалят транзакционните разходи за чувствителни към латентност натоварвания.

Intel Optane е визията на Intel за решение за памет и съхранение, която предлага постоянство, капацитет, достъпност, ниска латентност и подобна на паметта скорост. С постоянната памет на Intel Optane, Intel реорганизира йерархията на паметта и съхранението, позволявайки й да се използва като отделен капацитет и ниво на производителност за памет и съхранение. С този подход е възможно да се създаде двустепенна архитектура памет, където DRAM е ниво на производителност, а постоянната памет е ниво на капацитет. В случай на съхранение, постоянната памет Optane се използва като ниво на производителност към нивото на капацитет NAND.

Intel Optane е прикрепена към процесора чрез шината с двойна скорост на предаване на данни, което позволява директен достъп за зареждане и съхранение при скорости на DRAM; нелетлив, той съчетава най-добрите елементи на паметта и съхранението.

Intel допълнително ще укрепи и разшири своето уникално портфолио от памет и съхранение със своето 3-то поколение постоянна памет Intel Optane, с кодово име „Crow Pass“ и с бъдещите процесори Intel® Xeon® Scalable (с кодово име „Sapphire Rapids“).

Обявените три нови NAND SSD диска представляват нови етапи за установяване на TLC и QLC като основна технология за устройства с голям капацитет. Intel® 3D NAND SSD 670p е следващото поколение 3D NAND SSD от 144-слойно ниво с четири нива (QLC) за масови изчисления. Intel SSD D7-P5510 е първият в света 144-слой TLC NAND дизайн в света, а Intel SSD D5-P5316 е изграден около първия в индустрията 144-слой QLC NAND. Intel разработва тези технологии през последното десетилетие.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.