Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
Intel показа първия в индустрията оптичен етернет суич в комбинация с фотонно устройство

Март 20, 2020

Intel, Networking

Intel показа първия в индустрията оптичен етернет суич в комбинация с фотонно устройство

Intel Corporation анонсира през март 2020 успешното интегриране на своето 1.6 Tbps силиконово фотонно устройство с 12.8 Tbps програмируем етернет суич. Този нов суич е оптимизиран за хиперскалируеми центрове за данни и представя в най-добра светлина комбинацията на технологията с изграждащите блокове на Intel и новата Barefoot Дивизия на компанията

Intel Corporation анонсира през март 2020 успешното интегриране на своето 1.6 Tbps силиконово фотонно устройство с 12.8 Tbps програмируем етернет суич. Този нов суич е оптимизиран за хиперскалируеми центрове за данни и представя в най-добра светлина комбинацията на технологията с изграждащите блокове на Intel и новата Barefoot Дивизия на компанията

“Демонстрацията на това решение е първата стъпка към оптичния I/O със силиконова фотоника. Споделяме увереността на индустрията, че такава комбинация предлага доста предимства от гледна точка на мощност и плътност при суичове с 25 Tbps и повече, и е необходима и полезна технология за увеличаване мащаба на честотния обхват в бъдещите мрежи. Времето, в което се случва тази демонстрация, показва готовността на технологията да отговори на изискванията на клиентите.”
Hong Hou, корпоративен вицепрезидент и генерален мениджър на дивизията Silicon Photonics Products в Intel.

Комбинираният суич е оптимизиран за хиперскалируеми центрове за данни, в които нуждите от ценово достъпни взаимовръзки и широка честотна лента са неограничени. В момента Intel демонстрира тази технология на своите клиенти.

Суичовете в сегашните центрове за данни са базирани на оптика, инсталирана в предния панел на суича, електрически свързана към SerDes портовете му. С нарастване на нуждите в центровете за данни от по-широка честотна лента, свързването по електрически път на SerDes към оптиката ще е по-сложно и ще изисква повече мощност. При суичовете с комбинирана оптика, оптичният порт се намира в близост до суича в един и същ корпус, като по този начин се редуцира мощността и се запазва възможността за увеличаване на честотната лента. 

Демонстрацията показва най-доброто от технологията за програмируеми етернет суичове на Barefoot Networks и силиконовата фотонна технология на Intel. В тази демонстрация интегрираният суич използва Р4 програмируем Barefoot Tofino 2 суич ASIC в един общ корпус с 1.6 Tbps силиконови фотонни устройства от Silicon Photonics Product дивизията на Intel.  

Още за Етернет суича на Barefoot Networks 

Barefoot Tofino 2 е P4-програмируем етернет суич с пропускателна способност до 12.8 Tbps, базиран на Protocol Independent Switch Architecture (PISA). PISA е програмирана, използвайки език с отворен код Р4 за програмиране на заявките за данни. С този софтуер, възможността за предаване на данни на суичовете Tofino може да бъде софтуерно адаптирана към новите нужди в мрежата или към новите протоколи, поддържани от P4. Производителността и възможностите за програмиране на Tofino 2 са проектирани да посрещнат нуждите на хиперскалируемите центрове за данни и мрежите на доставчиците на облачни и други услуги.

При комбинираната в един корпус оптика, суичовете Barefoot Tofino 2 се предлагат в корпус с многослойно изпълнение, което улеснява съвместната опаковка и ъпгрейда на SerDes с цел по-ниска консумация на енергия или по-висока пропусквателна способност.

“Чиповете в един суич се увеличават, за да отговорят на нуждите от неограничена честотна лента в обслужващите облака съвременни центрове за данни, при което необходимостта от ценово ефективни и спестяващи мощност взаимовръзки е критична,” заяви Ed Doe, Вицепрезидент и Генерален мениджър в дивизията Barefoot. “Проектирахме серията суичове Tofino 2, използвайки най-новата многослойна технология, която дава възможност за гъвкав интерфейс и улеснява интеграцията и създаването на скалируемо, комбинирано в един пакат решение, което ще окаже позитивно влияние върху бъдещето на архитектурата и инфраструктурата на центровете за данни.”

Още за силиконовото фотонно устройство

Платформата се характеризира с 1.6 Tbps фотонни устройства, реализирани като 4 порта 400GBase-DR4 интерфейси, проектирани и произведени в силиконовата фотонна платформа на Intel. Устройствата са модулни масиви от трансивъри, изградени на база на интегрирани силиконови фотонни чипове с вградени в тях лазери и високоскоростни модулатори и детектори, представляващи еволюцията на силиконовата фотонна платформа, от която са произведени и доставени над 3 милиона броя 100G трансивъри и захранва 200G и 400G модули, увеличавайки драстично обема за тази година. Подчертавайки модуларността и гъвкавостта на съвместно пакетираната суич платформа, разработена от Intel, интегрираният пакет се характеризира с комбинация от оптични и медни портове, поддържащи чекмеджета в предния панел за оптични модули или медни кабели.

Кои са Barefoot Networks 

Intel придоби Barefoot Networks през 2019, за да ускори производството и доставката на своята етернет-базирана оптика. Barefoot Networks е от новите лидери в областта на етернет суичовете и софтуера за работа в центровете за данни, специализиращ в програмирането и гъвкавостта, необходими за посрещане на нуждите от производителност и скалируемост в облака. Barefoot дава възможности на създателите на мрежи и техните инфраструктурни партньори да проектират, оптимизират и иновират, за да отговорят на специфичните нужди на клиентите и да им гарантират конкурентноспособност. Суичовете, в комбинация с програмния език P4, са базата на екосистема за компилатори, инструменти и Р4 програми, които правят Р4 достъпен за всички.

Свържете се с ASBIS във вашата страна, за да получите повече информация за мрежовите продукти, предлагани от компанията.

>>Source

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.