Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
Intel обяви фамилията процесори Intel Core от 13-то поколение заедно с новото решение Intel Unison

Октомври 01, 2022

INTEL, Core

Intel обяви фамилията процесори Intel Core от 13-то поколение заедно с новото решение Intel Unison

Десктоп процесорите Intel Core от 13-то поколение осигуряват най-доброто игрово изживяване в света и несравними възможности за овърклок!

Intel разкри фамилията процесори Intel® Core™ от 13-то поколение, водена от Intel® Core™ i9-13900K – най-бързият настолен процесор в света1. Новото семейство Intel Core от 13-то поколение включва шест нови отключени настолни процесора с до 24 ядра и 32 нишки и супербързи тактови скорости до 5,8 GHz за най-доброто изживяване при игри, стрийминг и запис2

Предшествано от пускането на процесорите Intel Core “K”, семейството настолни компютри Intel Core от 13-то поколение ще включва 22 процесора и повече от 125 дизайна на партньорски системи – осигурявайки безкомпромисно изживяване както в производителността на приложенията, така и в съвместимостта на платформата. Ентусиастите могат да се възползват от подобренията в производителността на процесорите Intel Core от 13-то поколение със съществуващи дънни платки от серия чипсети Intel® 600 или нови Intel® 700. В комбинация както с най-новата поддръжка на DDR5 памет, така и с продължаваща поддръжка на DDR4 памет, потребителите могат да се насладят на предимствата на Intel Core от 13-то поколение, като същевременно персонализират настройките си въз основа на собствените си характеристики и бюджетни предпочитания.

"Ние отново повишаваме стандартите за производителност на компютрите с нашата най-нова фамилия водещи процесори Intel Core от 13-то поколение,” каза Мишел Джонстън Холтхаус, изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър на Client Computing Group в Intel. „Фамилията Intel Core от 13-то поколение е най-новият пример за това как Intel позволява невероятни изживявания да се случват с помощта на компютъра – мащабирано и във всички продуктови сегменти на персоналните компютри. Комбинирайте това с водеща в индустрията партньорска екосистема и нови решения като Intel Unison и заедно ще покажем на света какво е наистина възможно в бъдещето."

Пълна и цялостна платформа за игри и създаване на Съдържание 

Базирани на процеса Intel 7 и хибридната архитектура за производителност x86, настолните процесори Intel Core от 13-то поколение позволяват по-добра производителност на системата – дори при най-взискателните многозадачни натоварвания. Това включва до 15% по-добра еднонишкова производителност и до 41% по-добра многонишкова производителност3.

С това поколение хибридната архитектура за производителност на Intel обединява най-бързите ядра за производителност (P-ядро), създавани някога, заедно с до два пъти повече от броя на ефективни ядра (E-ядро) – осигурявайки подобрена еднонишкова и многонишкова производителност, която позволява:

  • Най-доброто гейминг изживяване в света: Предлагащ се с до 24 ядра (8 P-ядра, 16 E-ядра) и 32 нишки, новият Core i9-13900K осигурява най-доброто изживяване за игри, стрийминг и запис. С до 5,8 GHz и 15% по-добра еднонишкова производителност, той може да увеличи честотата на кадрите и да позволи безпрецедентни игрови изживявания в топ заглавия4   
  • Неспиращо подобряване в производителността при създаване на съдържание: Серията настолни процесори Intel Core от 13-то поколение добавя повече E-ядра и до 41% по-добра многонишкова производителност, за да се справят с множество интензивни изчислителни натоварвания, с които работят създателите на съдържание.
  • Несравнимо овърклокинг изживяване5: Процесорът Intel Core от 13-то поколение предлага несравнимо изживяване при овърклок за всеки – от експерти до начинаещи. Потребителите на процесор Intel Core от 13-то поколение могат да видят по-високи средни скорости на овърклок в P-ядра, E-ядра и DDR5 памет. Intel също актуализира своята лесна функция за овърклок с едно кликване, Intel® Speed Optimizer, за да поддържа процесори от 13-то поколение, така че потребителите да могат да овърклокват с минимални усилия. А успешната екосистема Intel® Extreme Memory Profile (XMP) 3.0 предоставя богат избор от модули за овърклок. Когато е съчетана с Intel® Dynamic Memory Boost, тази функция осигурява безпроблемно преживяване при овърклок на паметта както с DDR4, така и с DDR5.

Rob Bartholomew, главен Продуктов Директор в Creative Assembly, сподели,  “Работим с Intel повече от десетилетие, за да предоставим невероятно изживяване на Total War с процесори на Intel. Оптимизирахме Total War: WARHAMMER III за хибридната архитектура от 12-то поколение и сме развълнувани да продължим работата с новите процесори Intel Core от 13-то поколение.”

Водещи в индустрията функции за настолни платформи

Процесорите за настолен компютър Intel Core от 13-то поколение дават нови възможности на потребителите със своята водеща производителност и изживявания при игри, създаване на съдържание и работа, с няколко нови и подобрени функции, включително :

  • Intel® Adaptive Boost Technology и Thermal Velocity Boost повишават тактовите честоти на процесора въз основа на мощността и топлинния запас по време на дадено работно натоварване. Предлагат се в отключени SKU на Intel Core i9..
  • Повече E-ядра в Intel Core i5, i7, i9 осигуряват огромен скок в многонишковата производителност и по-добро изживяване за потребителите в многозадачен режим.
  • PCIe Gen 5.0 поддръжка, с цели 16 ленти извън процесора.
  • Подобрена поддръжка на паметта до DDR5-5600 и DDR5-5200, като същевременно се поддържа и DDR4 памет.
  • До 2x L2 кеш и увеличен обем на L3 кеш.

Представяме Ви чипсета от серията Intel 700 с обратна съвместимост

Наред с процесорите за настолни компютри Intel Core от 13-то поколение, Intel пуска новия чипсет Intel 700 Series с разширени функции за повишена надеждност и производителност. Осем допълнителни PCIe Gen 4.0 ленти, комбинирани с PCIe Gen 3.0, осигуряват общо 28 ленти извън чипсета, увеличените USB 3.2 Gen 2x2 (20Gbps) портове осигуряват подобрена скорост на USB свързване, а DMI Gen 4.0 увеличава пропускателната способност от чипсет към процесор за бърз достъп до периферни устройства и мрежи. Освен това Intel предлага съвместимост напред и назад във времето. Възползвайте се от подобренията в производителността на процесора Intel Core от 13-то поколение със съществуващите дънни платки, базирани на чипсет Intel 600.

Intel Unison: Безпроблемно изживяване с множество устройства, позволяващо отворена екосистема

След придобиването на Screenovate, представено на CES 2022, Intel представя Intel® Unison™ - софтуерно решение, което безпроблемно свързва вашия компютър и различни устройства за лесно използване в различни операционни системи. Първоначалната версия на Intel Unison ще осигури непрекъснато и безпроблемно изживяване при свързване между компютъра и телефона, като се започне с iOS и Android. Следвайки прост процес на сдвояване, потребителите ще могат да правят:

  • Трансфер на файлове: Потребителите спестяват време, когато прехвърлят файлове и снимки между компютър и устройство с Android или iOS, както и разширяват мощността на компютъра и се наслаждават на непрекъснатостта на процеса по заснемане на фотоси или видео на телефона и безпроблемното редактиране на компютъра
  • Текстови съобщения: Потребителите изпращат и получават текстови съобщения от компютри, за да избегнат превключването на устройства и да се насладят на комфорта и лекотата на пълната клавиатура и монитора
  • Телефонни обаждания: С достъп до пълния списък с контакти на телефона потребителите могат да правят и получават гласови повиквания директно от своите компютри
  • Нотификации на телефона: Потребителите могат да получават и управляват телефонни известия от компютър, за да останат свързани и да поддържат контрол.

Intel Unison ще стартира на избрани лаптопи Intel® Evo™, базирани на процесори Intel Core от 12-то поколение от Acer, HP и Lenovo тази година, и ще се мащабира до дизайни, базирани на Intel Core от 13-то поколение в началото на 2023 г. Intel Unison ще продължи да се развива с допълнителни форм фактори, функционалност и операционни системи в бъдеще6.

1 Базирано на Intel Core i9-13900K, най-бързия декстоп процесор в света при 5.8 GHz. От 7 септември, 2022.

2 Най-доброто игрово изживяване в света, базирано на производителността и уникалните характеристики на процесорите Intel Core от 13-то поколение, включително и в сравнение с 12th Gen Intel Core i9-12900K, AMD Ryzen 9 5950X, и AMD Ryzen 7 5800X3D, считано от 7 септември, 2022.   Вижте www.intel.com/PerformanceIndex за подробности. 

3 Производителността варира в зависимост от употребата, конфигурацията и други фактори. Научете повече на www.Intel.com/PerformanceIndex. Резултатите за производителността са базирани на тестове от датите, показани в конфигурациите и може да не отразяват всички публично известни актуализации. Вижте подробности за конфигурациите за допълнителна информация.

Производителната хибридна архитектура комбинира две микроархитектури, Рerformance-cores (P-cores) и Efficient-cores (E-cores), в един единствен процесор и се появи за пръв път при 12th Gen Intel Core процесорите. Избрани 13th Gen Intel Core процесори  разполагат само с P-cores, и имат същия обем кеш както предното поколение; вижте ark.intel.com за повече информация.

5 Овърклокингът може да обезсили гаранцията или да увреди системата. Вижте www.intel.com/overclocking за повече информация. 

6 Intel® Unison™ е налично само на избрани Intel® Evo™ дизайни на Windows-базирани PC и се сдвоява с Android- или iOS-базирани телефони; всички устройства трябва да са с поддържана версия на OS. Вижте intel.com/performance-evo за повече информация, в това число изисквания при настройки.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.