Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
Intel обяви официално своята най-модерна високопроизводителна платформа, предназначена за дейта центрове

Април 07, 2021

INTEL, XEON

Intel обяви официално своята най-модерна високопроизводителна платформа, предназначена за дейта центрове

Intel представя новото 3-то поколение Intel Xeon Scalable - единствените процесори за дейта центрове с вграден AI; Гарантират средно 46% повишена производителност

BUY ONLINE

Check availability with your country manager

Третото поколение процесори Intel Xeon Scalable (с кодово име „Ice Lake“) са в основата на най-модерната и най-ефективна платформа за центрове за данни на Intel, оптимизирана за обслужване на широк спектър от натоварвания. Intel представи новите процесори и платформата, за която са предназначени, на 6 април 2021 г.

  • Новото трето поколение процесори Intel® Xeon® Scalable — в комбинация с портфолиото на Intel® Optane™ постоянна памет и сторидж, Ethernet адаптери, FPGA и оптимизирани софтуерни решения — осигуряват производителност и оптимизиране на натоварванията в хибридния облак, високопроизводителните изчисления (HPC), мрежови и интелигентни edge приложения.
  • Новото трето поколение процесори Intel Xeon Scalable се характеризират с гъвкава архитектура с интегриран изкуствен интелект(AI) с помощта на технологията Intel® DL Boost, плюс подобрени възможности за сигурност с цел защита на данните и приложенията с Intel® Software Guard Extension (Intel® SGX) и Intel® Crypto Acceleration.
  • Доставките на процесорите от трето поколение Intel Xeon Scalable бързо нарастват, с повече от 200,000 броя за първото тримесечие на 2021. Потребителите са от различни сфери на индустрията, сред които най-големите в света доставчици на облачни услуги, повече от 15 големи ОЕМ производители на телеком оборудване и доставчици на комуникационни услуги, и над 20 HPC лаборатории и HPC-as-a-service среди, разчитащи на най-новите Xeon Scalable процесори.

Intel обяви официално своята най-модерна платформа с висока производителност, предназначена за дейта центрове и оптимизирана да се справи с различен тип натоварвания - от облака, през мрежите до крайното устройство с вграден интелект. Новите процесори от трето поколение Intel Xeon Scalable (с кодово наименование “Ice Lake”) са база за платформите в дейта центъра, позволявайки на клиентите да се възползват от най-значимите бизнес възможности днес благодарение на мощта на AI.

Новите процесори от трето поколение Intel Xeon Scalable осигуряват значително увеличение на производителността в сравнение с предишната генерация, в рамките на 46% подобрение при нормалните за един дейта център натоварвания. 1 Процесорите добавят нови възможности към платформата, в това число Intel SGX за вградена сигурност, Intel Crypto Acceleration и Intel DL Boost за AI ускорение. Тези нови възможности, в комбинация с огромното портфолио на Intel® Select Solutions и Intel® Market Ready Solutions, дават възможност на потребителите да ускорят процесите на внедряване в облака, AI, на ниво корпорации, HPC, мрежи, сигурност и приложения за крайните устройства.

“Нашата Intel Xeon Scalable платформа от трето поколение е най-гъвкавото и производително решение в класа си за цялата ни история. Проектирана е да се справя с разнообразни натоварвания - от облака, през мрежите, до крайното устройство,” заяви Navin Shenoy, изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър на Data Platforms Group в Intel. “Intel е позиционирана уникално със своята архитектура, дизайн и производство, осигурявайки решения спрямо нуждите на своите клиенти.”

Трето поколение Intel Xeon Scalable процесори

Базирани на 10-нанометровата технология на Intel, най-новите Intel Xeon Scalable процесори от трето поколение разполагат с до 40 ядра на процесор и до 2.65 пъти по-добра производителност в сравнение със ситемите от преди 5 години.2 Платформата поддържа до 6 терабайта системна памет на сокет, до 8 канала DDR4-3200 памет на сокет и до 64 ленти PCIe Gen4 на сокет.

Новите Intel Xeon Scalable процесори са оптимизирани за съвременните натоварвания, характерни както за  локални, така и за разпределени мултиклауд среди. Процесорите осигуряват гъвкава архитектура, в това число вградено ускорение и подобрена сигурност, базирани на десетки години иновации.

  • Вградено AI ускорение: Най-новите Intel Xeon Scalable процесори от трето поколение осигуряват AI производителност, ефективност и простота, които дават възможност на клиентите да извлекат още повече ценна информация от своите данни. Като единствен по рода си процесор за дейта център с вградено AI ускорение, значителни софтуерни оптимизации и решения "до ключ", новите процесори правят възможно добавянето на AI към всяко приложение от крайното устройство до облака. Последните хардуерни и софтуерни оптимизации осигуряват 74% по-добро AI представяне в сравнение с предишното поколение и гарантират до 1.5 пъти по-голяма производителност при около 20 от най-популярните AI натоварвания в сравнение с AMD EPYC 7763 и до 1.3 пъти по-добра производителност при около 20 от най-често срещаните работни AI натоварвания  в сравнение с Nvidia A100 GPU.3
  • Bградена сигурност: Със стотици проучвания и внедрявания на продукти, плюс възможността за постоянно усъвършенстване с времето, Intel SGX защитава чувствителните данни и програмен код. Към момента се предлага с двусокетните Xeon Scalable процесори с анклави, които могат да изолират и обработят до 1 терабайт код и данни, за да отговорят на нуждите на основните работни натоварвания. В комбинация с новите характеристики, в това число Intel® Total Memory Encryption и Intel® Platform Firmware Resilience, най-новите Xeon Scalable процесори адресират съвременните належащи нужди от защита на данните.
  • Bградено крипто ускорение: Intel Crypto Acceleration осигурява отлична производителност в множество важни криптографски алгоритми. Компаниите, за които са характерни натоварвания с интензивно криптиране, например онлайн магазините, обработващи милиони транзакции на ден, могат да се възползват от тази възможност за защита на клиентските данни, без това да окаже влияние върху времето за реакция на потребителите или върху цялостната производителност на системата.

В допълнение, за ускоряване натоварванията на платформата Intel Xeon Scalable, софтуерните разработчици могат да оптимизират приложенията си посредством oneAPI отворено, междуархитектурно кодиране, което осигурява техническа и икономическа независимост от патентовани модели. Инструментите Intel® oneAPI помагат за разкриване потенциала на процесорите, AI и възможностите за криптиране при подобрените компилатори, библиотеkи и инструменти за анализ и отстраняване на грешки.

Процесорите Intel Xeon Scalable се поддържат от повече от 500 готови за внедряване Intel® IoT Market Ready Solutions и Intel Select Solutions, които подпомагат ускоряването на имплементацията - с до 80% от нашите Intel Select Solutions, които ще се обновят до края на годината.

Водеща в индустрията платформа за дейта центрове

Платформите на Intel за дейта центрове са най-разпространени на пазара, с несравними възможности за прехвърляне, съхранение и обработване на данните. Най-новата Intel Xeon Scalable платформа включва Intel Optane постоянна памет от серията 200, Intel Optane Solid State Drive (SSD) P5800X и Intel® SSD D5-P5316 NAND SSD, както и Intel Ethernet 800 мрежови адаптери и най-новите Intel® Agilex FPGA. Допълнителна информация е налична в 3rd Gen Intel Xeon Scalable platform product fact sheet.

Отлична производителност в облака, мрежите и интелигентните устройства

Най-новата платформа от трето поколение Xeon Scalable е оптимизирана за различни пазарни сегменти - от облака, през мрежите, до интелигентните устройства.

  • За облака: Процесорите Intel Xeon Scalable са проектирани и оптимизирани за нарастващите нужди на натоварванията в облака и поддържат различни среди. Повече от 800 световни доставчици на облачни услуги разчитат на Intel Xeon Scalable процесори и планират да предлагат облачни услуги и през 2021, базирайки се отново на третото поколение Intel Xeon Scalable процесори.
  • За мрежите: Мрежово-оптимизираните “N-SKUs” на Intel са проектирани да поддържат разнообразни мрежови среди с многобройни натоварвания и нива на производителност. Най-новите Intel Xeon Scalable процесори от трето поколение осигуряват средно 62% по-висока производителност на редица широко разгърнати мрежи и 5G натоварвания спрямо предишното поколение.4 Работейки с широка екосистема от повече от 400 Intel® Network Builders участници, Intel предлага решения, базирани на Intel Xeon Scalable процесори “N SKUs,” в резултат на което са налице ускорена квалификация и намалено време за внедряване на vRAN, NFVI, виртуална CDN и др.
  • За интелигентните устройства: Процесорите Intel Xeon Scalable от трето поколение гарантират контрол върху производителността, сигурността и работата, необходими за мощен AI, сложен анализ на изображения и видео, и консолидирани работни натоварвания при крайното интелигентно устройство. Платформата осигурява до 1.56 пъти повече производителност на AI за класификация на изображения в сравнение с предишната генерация.5

За повече подробности вижте  3rd Gen Intel Xeon Scalable SKU table
1 [125]  www.intel.com/3gen-xeon-config.
2 [25] at www.intel.com/3gen-xeon-config
3 [123, 43, 44] at www.intel.com/3gen-xeon-config
4 [91] at www.intel.com/3gen-xeon-config
5 [121] at www.intel.com/3gen-xeon-config

Производителността е различна при различни конфигурации, задачи и др. Вижте повече на www.Intel.com/PerformanceIndex​.
Резултатите са базирани на тестове в показаните дати и може да не отразяват всички публично налични актуализации. Вижте актуализации при конфигурациите. Нито един продукт или компонент не може да е абсолютно сигурен.
Intel допринася за развитието на процесите за тестове, участвайки, спонсорирайки и/или с техническа подкрепа за различни групи за тестове, в това число BenchmarkXPRT Development Community, администрирана от Principled Technologies.
Вашите разходи и резултати могат да се различават.
Технологиите на Intel могат да изискват специален хардуер, софтуер и активация на услуги.
Някои резултати могат да са симулирани или изчислени.
Intel не отговаря за данни от трети страни. Консултирайте се с други източници, за да прецените коректността им.
Всички продуктови планове подлежат на промени без преварително оповестяване.
Изявленията в този документ относно бъдещи планове или очаквания, са изявления за бъдещето. Те се основават на текущите очаквания и включват доста рискове и неясноти, които могат да променят значително действителните резултати. За повече информация относно факторите, водещи до различни действителни резултати, вижте последните документи и SEC информация на www.intc.com. 

 

За Intel
Intel (Nasdaq: INTC) е лидер в индустрията, създаващ технологии, променящи света и влияещи върху глобалния напредък. Вдъхновени от закона на Мур, ние постоянно работим за подобряване на дизайна и производството на полупроводници, за да отговорим на нуждите на нашите клиенти. С добавяне на изкуствен интелект към облака, мрежите и крайните устройства, ние отключваме потенциала на данните, за да преобразим бизнеса и обществото към по-добро. За да научите повече за иновациите в Intel, посетете newsroom.intel.com и intel.com.

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.