Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
Intel пуска процесор Xeon D, създаден за мрежови и периферни системи

Март 04, 2022

Intel, XEON

Intel пуска процесор Xeon D, създаден за мрежови и периферни системи

Най-новият Intel SoC, създаден за софтуерно дефинирани мрежи и периферия

Преди MWC Barcelona 2022, Intel пусна новите процесори Intel® Xeon® D: D-2700 и D-1700. Те са най-новата "система на чип" (SoC) на Intel, създадена за софтуерно дефинирани мрежи и периферия, с интегрирано AI и крипто ускорение, вграден Ethernet, поддръжка за Intel® Time Coordinated Computing (Intel® TCC) и "чувствителна към времето" мрежа (TSN) и надеждност от индустриален клас. Новите процесори Intel Xeon D ускоряват изчисленията, осигурявайки по-добро цялостно представяне за ключови мрежови и периферни приложения и работни натоварвания.

“As Индустрията навлиза в свят, в който всичко е софтуерно дефинирано, а Intel предоставя програмируеми платформи за работа в мрежа и в периферията, даващи възможност за една от най-значимите трансформации, които индустрията някога е виждала. Новият процесор Intel Xeon D е създаден точно за това. Базиран на доказаната във времето надеждна архитектура на Intel, този процесор е проектиран за различни случаи на употреба, за да разгърне иновациите в областта на мрежите и периферията.” - Dan Rodriguez, Корпоративен Вицепрезидент в Intel, Network & Edge Group, Генерален Мениджър на Network Platforms Group

Защо това е от значение

Нарастващата възможност за мрежова и периферна инфраструктура ще достигне 77 милиарда долара до 2026 г.¹, а повече от 50% от данните се очаква да бъдат създадени и обработвани извън традиционните центрове за данни до 2025 г.². Предвиждайки тези тенденции, новият процесор Intel Xeon D включва специфични възможности, за да отговори на уникалните изисквания за работно натоварване на софтуерно дефинираната мрежа и периферия.

Какви възможности дава новия Intel Xeon D на клиентите

Създадени да се справят с най-взискателните случаи на употреба, като устройства за сигурност, корпоративни рутери и комутатори, облачно съхранение, безжични мрежи, използване на изкуствен интелект и периферни сървъри – те осигуряват изключителна производителност, подпомагана от Intel® Integrated Ethernet, Intel® QuickAssist Technology, Intel® Software Guard Extensions и AI ускорение с Intel® AVX-512.

Rakuten Mobile внедри първата в света отворена, напълно виртуализирана облачна инфраструктура в Япония, за да предостави надеждна, гъвкава, мащабируема, сигурна и устойчива мобилна мрежа за своите партньори и крайни клиенти.​ Тя включва новия процесор Intel Xeon D за оптимална производителност и същевременно с това използва неговите спецификации за проектиране на Symware, компактно, леко, самоохлаждащо се и устойчиво на атмосферни влияния, контейнерно RAN решение, работещо в сътрудничество с Intel и Juniper. Решението е подходящо за най-населените градски среди в света - в този случай Токио - и демонстрира силата на vRAN, изграден по технологията на Intel.

За новите Intel Xeon D процесори

Две нови попълнения към семейството процесори на Intel, Intel® Xeon® D-2700 и Intel® Xeon® D-1700, се ползват от клиенти там, където имат най-голяма нужда от изчисления: в индустриална среда с ограничено пространство и мощност. Те се отличават с надеждност от индустриален клас, множество хардуерни възможности за сигурност и до 56 високоскоростни PCIe ленти за поддръжка на мрежи с висока честотна лента с до 100Gb Ethernet. Intel® Xeon® D-1700 може да се мащабира от 4 до 10 ядра, а Intel Xeon D-2700 може да се мащабира от 4 до 20 ядра, предоставяйки разнообразие от платформи за клиентите, за да персонализират решения за изчисленията и производителността, от които се нуждаят.

Характеристики на новите Intel Xeon D процесори:

  • До 4CH DDR4 с 3200 MT/s.
  • До 100 GbE във възможностите за пропускателна способност на Ethernet.
  • До 32/64 4.0 PCIe ленти.

Изградени на база Sunny Cove Core архитектура, новите Intel® Xeon® D процесори предлагат:

  • Подобрен front end, с по-висок капацитет и подобрен branch predictor.
  • По-големи структури и ресурси за изпълнение
  • Подобрения в transition line buffers (TLBs), еднонишково изпълнение и предварително извличане.
  • С нови възможности, оптимизирани за центъра за данни, включително по-голям кеш на средно ниво (l2) и по-висок Вектор навсякъде.

Новите процесори осигуряват по-добро представяне спрямо предишното поколение3:

  • До 2.4 пъти по-бърза обработка на видео
  • До 1.7 пъти по-добра работа при комплексни мрежови натоварвания като 5G UPF в периферията на мрежата.
  • До 1.5 подобрение за SD-WAN, SASE и работа с пеиферията с IPSec. 
  • До 1.8 пъти подобрение в контролера за приложения и системи за сигурност с TLS.
  • До 1.56 подобрение в комуникационните устройства.

За сътрудничеството в екосистемата

Технологията на Intel за мрежи и периферия поддържа множество случаи на използване в индустрията, включително във фабрики, интелигентни градове, болници и други, тъй като обработва изчисленията по-близо до мястото, където се генерират данните. Повече от 70 водещи технологични компании работят с Intel по проекти, които използват най-новите процесори Intel Xeon D, включително Cisco, Juniper Networks и Rakuten Symphony.

1 Източник: Прогнозата Silicon TAM е комбинация от анализаторските дании и анализите на Inte, базирани на текущите очаквания и наличната информация, и подлежат на промени без предварително уведомление.

2 Gartner, Predicts 2022: The Distributed Enterprise Drives Computing to the Edge, Thomas Bittman, Bob Gill, Tim Zimmerman, Ted Friedman, Neil MacDonald, Karen Brown, 20 October 2021.

3За повече информация, вижте [1,2,3,6,9] at www.intel.com/processorclaims - Intel® Xeon® D. Резултатите могат да се различават. 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.