Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Октомври 19, 2021
Infinidat, водещ доставчик на решения за съхранение от корпоративен клас, ...
Октомври 19, 2021
Една от най-чаканите конференции за разработчици на изкуствен интелект, ...
Октомври 15, 2021
Network Performance Monitoring анализ на наличните решения на пазара
Октомври 14, 2021
CRUCIAL празнува 25 години на иновации, технологии и милиони доволни ...
Октомври 07, 2021
На 28 септември Pure Storage бе домакин на Pure // Launch - еднодневно ...
Октомври 07, 2021
Празнуваме! Gartner постави Pure Storage на лидерска позиция в магическия ...
Октомври 05, 2021
Join CEO Pat Gelsinger and other Intel leaders virtually to learn more about ...
Септември 27, 2021
Salt SW-78 е за всички, които обичат да слушат музика и аудиокниги.
Септември 20, 2021
Logitech G435 е модел за новото поколение геймъри – ултра лек, в живи цветове, ...
Септември 17, 2021
Сървъри базирани на новото поколение процесори Intel Xeon E-2300, за да осигури ...
Intel Neural Compute Stick 2

Ноември 16, 2018

INTEL, Compute stick

Intel Neural Compute Stick 2

Intel представи Intel Neural Compute Stick 2

Какво ново: Intel организира първата си конференция за разработчици на изкуствен интелект (AI) в Пекин на 14 и 15 ноември. Компанията стартира със създаването на Intel® Neural Compute Stick 2 (Intel NCS 2) AI алгоритми за прототипи на компютърно виждане в мрежата. Въз основа на процесора за обработка на визията Intel® Movidius ™ Myriad ™ X (VPU) и поддържан от инструмента за разпространение на OpenVINO ™ на Intel®, Intel NCS 2 осигурява бързи темпове за разработка на приложения за внедряване на невронни мрежи, генериране на невронни изчислителни стикове. Intel NCS 2 позволява тестване на невронни мрежи, настройка и създаване на прототипи, така че разработчиците могат да преминат от прототипи в производство като използват редица фактори на визуалния ускорител в реални приложения.

"Първото поколение Intel Neural Compute Stick създаде общност от разработчици на AI в комбинация с форм-фактор и цена, която не съществуваше досега. Ние сме развълнувани да видим какво създава бъдещата общност с голямото подобрение за изчислителната мощност, на новия Intel Neural Compute Stick 2. "- каза Naveen Rao, корпоративен вицепрезидент на Intel и генерален мениджър на AI Products Group

Какво прави: Засилването на компютърните визии и AI на прототипите на нещата (IoT) и на крайните устройства е лесно с подобрените възможности на Intel NCS 2. За разработчиците, работещи с камера, дрон, за промишлена робота има интелигентно домашно устройство, Intel NCS 2, което предлага всичко необходимо по-бързо и по-интелигентно.

Intel NCS 2 се захранва от най-новото поколение Intel VPU - Intel Movidius Myriad X VPU. Това е първото, което включва невронни компютри - специален ускорител на хардуерните невронни мрежи, който осигурява допълнителна производителност. В комбинация с Intel Distribution на OpenVINO инструменти, поддържащ повече мрежи, Intel NCS 2 предлага на разработчиците по-голяма гъвкавост на прототипи. Освен това, благодарение на Intel® AI: In Production екосистемата, разработчиците вече могат да прехвърлят своите прототипи на Intel NCS 2 към други фърмоерни фактори и да произвеждат своите проекти.

Как работи: С лаптоп и Intel NCS 2, разработчиците могат да направят своите приложения за компютърно видеонаблюдение и компютърна визия за минута. Intel NCS 2 работи на стандартен USB 3.0 порт и не изисква допълнителен хардуер, позволяващ на потребителите безпроблемно да конвертират и след това да внедряват компютърно обучени модели на широк набор от устройства на родна основа и без интернет или облачно свързване.

Първото поколение Intel NCS, стартирано през юли 2017 г., и е използвано от хиляди разработчици, присъствало в повече от 700 видеозаписи за разработчици и е използвано в десетки научни разработки. Сега с по-голяма производителност NCS 2, Intel дава възможност на общността на AI да създава още по-амбициозни приложения.

Какво се случва в Intel AI DevCon Пекин: Повече от 1000 разработчици на AI, изследователи и клиенти на Intel и поддръжници се събират в Intel® AI DevCon Пекин, за да си сътрудничат за напредъка на AI и да чуят най-новите актуализации на портфолиото от технологии на Intel:

Cascade Lake, бъдещ процесор Intel® Xeon® Scalable, който ще въведе постоянната памет на Intel® Optane ™ DC и набор от нови AI функции, наречени Intel DL Boost. Този вграден ускорител на AI се очаква да ускори натоварването при внедряване на обучение, като подобри разпознаването на изображението в сравнение с настоящите Intel Xeon Scalable процесори.

  • Дизайнът на Vision Accelerator на Intel Продуктите е насочени към производителността на AI и анализите на крайните устройства, се предлагат в две форми: една, която включва масив от Intel Movidius VPU и един от високопроизводителните Intel® Arria® 10 FPGA. Решенията за ускорителя се основават на OpenVINO инструментариума, който осигурява на разработчиците подобрена производителност на невронни мрежи за различни продукти на Intel и им помага да разкрият в реално време икономически ефективен анализ на изображенията и разузнавателна информация в реално време в своите устройства за интернет.
  • Spring Crest е Intel Nervana ™ процесорът за невронни мрежи (NNP), който ще бъде достъпен на пазара през 2019 г. Семейството Intel Nervana NNP използва изчислителни техники, специфични за AI, като плътни матрични множители.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.