Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
Очакванията на Intel за Edge Computing през 2021

Декември 28, 2020

Intel

Очакванията на Intel за Edge Computing през 2021

Intel трансформира изчислителните технологии от години, предоставяйки стойност за клиентите в редица индустрии - от здравеопазването и хуманитарните науки до промишлеността, търговията на дребно, телекомуникациите и други

Изкуственият интелект става все по-широко разпространен и мрежите се трансформират, за да доставят 5G, ето защо лидерите на Intel очакват Edge Computing да донесе огромна бизнес стойност, като същевременно подобрява ежедневието

Ето техните прогнози

Christine Boles

Vice President, Internet of Things Group, and General Manager, Industrial Solutions Division, Intel

Ускоряване на индустриалната трансформация: „Пандемията значително ускори необходимостта компаниите да завършат своите трансформации с решения, които им позволяват да имат по-голяма гъвкавост, видимост и ефективност в своята дейност. Ще видим по-бързо вземане на решения, които помагат да се отговори на нуждите, вариращи от ИИ, включително машинно обучение, машинна визия и усъвършенстван анализ. Докато икономиката се забавя, ще продължим да наблюдаваме инвестиции в основната OT инфраструктура с повече ИТ възможности, които да позволят на широката екосистема от играчи да внедрят тези решения и ще видим, че внедряването на Индустрия 4.0 ще се увеличи значително през 2021"

 

Rick Echevarria

Vice President, Sales, Marketing, and Communications Group, and General Manager, Olympic Program, Intel

Трансформиране на спорта: „През 2021 г. AI, 5G и компютърните изчисления ще помогнат на спортистите да подобрят своите спортни постижения, като същевременно трансформират начина, по който феновете спортуват любимите си спортове по безопасен и интерактивен начин, независимо дали виртуално, чрез излъчване или със сигурно завръщане към себе си. "

 

Joe Jensen

Vice President, Internet of Things Group, and General Manager, Retail, Banking, Hospitality & Education, Intel

Преосмисляне на образованието: „През 2021 г. преминаването към„ Образование като услуга “ще се превърне в приоритет и очаквам напредък в образователната политика и инвестиции да задвижат тази концепция. Ще бъде от решаващо значение да се предвидят средства и бюджети за училищата, за да се подобри този модел на услуга, за да се гарантира, че достъпното и висококачествено образование е възможно за всички ученици. В дългосрочен план образованието като услуга ще се превърне в стандарт за образование по целия свят. "

  „В дългосрочен план търговците ще продължат да използват безпроблемни и удобни решения, за да обслужват ефективно клиентите. За да бъдат „победител“ в променящите се условия за работа, търговците на дребно трябва да трансформират производствените методи по креативни начини, за да отговорят на очакванията на клиентите. “

 

Alex Quach

Vice President and General Manager, Wireline and Core Network, Intel

Виртуализиране на мрежата: „Виртуализацията в основната мрежа ще достигне повратна точка, нарастваща от 50%, до над 80% от натоварванията на основната мрежа, които ще бъдат виртуализирани през 2024 г., а също така очакваме по-голямата част от водещите 5G оператори да стартират 5G самостоятелни внедрявания през 2021 г. "

 

Cristina Rodriguez

Vice President and General Manager, Wireless Access Network Division, Intel

Трансформиране на мрежата: „С трансформирането на мрежата при високи скорости, 2021 г. ще види масово внедряване на MIMO на архитектура vRAN в мащаб (т.е. след пробната фаза, на хиляди сайтове).“


Sameer Sharma

General Manager, Smart Cities and Intelligent Transportation, Intel

Интелигентни градове: „2021 г. ще бъде пробивна година за интелигентни и устойчиви градове, инфраструктура и транспорт. В краткосрочен план ще видим рязко увеличаване на средните по мащаб градове, възприемащи технологията за интелигентни градове, което ще доведе до демократизация на технологиите извън обичайните технологични центрове. По-дългосрочната инфраструктура за интелигентни градове ще бъде възприета в повече селски райони, тъй като потребителите започват да виждат ползите за качеството на живот."

 

Stacey Shulman

Vice President, Internet of Things Group, and General Manager, Health, Life Sciences and Emerging Technologies, Intel

Подобряване на здравните резултати: „Едно от нещата, които понастоящем затрудняват здравната индустрия, е стандартизирането на медицинските досиета и обмена на данни между организациите. Сътрудничеството в медицинската индустрия с цел решаване на болестни и здравни проблеми може да бъде от решаващо значение, особено когато става въпрос за кризи в общественото здраве и проследяване на здравето на населението, както видяхме с пандемията тази година.

„През 2021 г. ще видим подобрение в моделите за предоставяне на информация, тъй като нововъзникващите технологии като AI и федералното обучение стават все по-повсеместни в здравеопазването. В допълнение към иновации като телездравеопазването, тези технологии ще ускорят и оптимизират процеса на сътрудничество, улеснявайки здравните специалисти да предоставят качествени грижи на своите пациенти, както и да бъдат в крак с новите възможности за лечение."

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.