Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Май 07, 2024
Първото от няколкото празнични събития отбелязва цяло десетилетие иновации и ...
Април 29, 2024
Intel потвърди своето продуктово портфолио с изкуствен интелект за първите ...
Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Новите сървъри на Dell осигуряват по-голяма производителността на AI

Юни 22, 2023

DELL

Новите сървъри на Dell осигуряват по-голяма производителността на AI

PowerEdge са сървъри, които могат лесно да бъдат инсталирани във или извън центъра за данни. Също така включват набор от GPU-оптимизирани модели, които могат да поддържат различни случаи на използване на AI.

Избрани модели предлагат и допълнителни опции за охлаждане, специално проектирани за оперативна ефективност и производителност. Сървърите на Dell предоставят на клиентите различни възможности, от охлаждане до планиране и разрастването на инфраструктура за поддръжка на АI приложения.

Производителността на новите платформи е впечатляваща. R760xa с Nvidia H100 и XR5610 с Nvidia L4 показаха изключителни резултати за центрове за данни и с висока производителност и edge приложения.

Inferencing Everywhere

Мащабируемите процесори Xeon от 4-то поколение на Intel предлагат значителни подобрения за натоварвания на AI. R760 с мащабируеми процесори Intel Xeon от 4-то поколение използва технологията AMX, за да осигури до 8 пъти подобрение за производителността. С технологията Intel AMX разработчиците могат да използват AMX, за да повишат производителността на натоварванията с AI, като същевременно продължават да използват набора инструкции ISA за натоварвания, които не са свързани с AI. Това предимство се разпростира върху цялото портфолио на PowerEdge, създавайки значително повишаване на производителността за натоварвания на AI.

Тези технологични постижения в оптимизираните за GPU сървъри и процесорите Xeon на Intel създават основата за създаване на нов софтуер за обучение и извеждане на AI, генеративни AI модели, AI DevOps инструменти и AI приложения. Най-новата версия на AI- и ML-активирани платформи на Dell Technologies предоставя гъвкавостта, от която крайните потребители се нуждаят, за да създават AI приложения.

Създавайки AI бъдеще

Dell Technologies постави значителен фокус върху архитектурата и дизайна на тези платформи, за да поддържа както настоящи, така и бъдещи AI приложения. Тези подобрения в инфраструктурата са необходими, за да бъдат в крак с нарастващото търсене на AI и повишената сложност на разработваните модели и натоварвания. Със своите най-нови сървъри PowerEdge Dell Technologies проправя пътя за по-ефективно AI бъдеще както вътре, така и извън центъра за данни.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.