Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Юни 05, 2023
Създавайте. Визуализирайте. Вдъхновявайте. Следващото поколение професионална ...
Май 31, 2023
На конференцията на Microsoft Build 2023 Intel и Microsoft визуализират АI ...
Май 31, 2023
Cooling, собственик на SPC Gear и SilentiumPC, наскоро представи своята нова ...
Май 25, 2023
Следващото поколение PRO Gaming Headset използва революционна технология с ...
Май 25, 2023
Наслади се на безпрецедентна производителност, визуализация и ефективност за ...
Май 18, 2023
Като част от това партньорство ASBIS пусна на пазара новия модел на Midea - ...
Май 18, 2023
С до 480 ядра, 32TB памет и 12 GPU, тези системи могат да захранват Generative ...
Май 17, 2023
LORGAR CUP е най-новият международен турнир по Counter-Strike: Global ...
Май 17, 2023
Четвърта година, в която Infinidat е признат за избор на клиентите на Gartner ...
Май 15, 2023
Pure Storage подпомага модернизацията на правителствената инфраструктура и ...
PRESTIGIO и CLEVETURA финализират работата си по първия в света лаптоп с тъчпад на клавиатурата

Юни 01, 2021

Prestigio, Clevetura

PRESTIGIO и CLEVETURA финализират работата си по първия в света лаптоп с тъчпад на клавиатурата

Prestigio, собственост на ASBISc Enterprises Plc, водещ дистрибутор на IT и CE продукти на развиващите се пазари в Европа, Близкия изток и Африка, заедно с Clevetura финализира работата по първия лаптоп в света с вграден сензорен панел по TouchOnKeys ™ технология. Това е първият лаптоп в света с огромен тъчпад, вграден точно в клавишите.

Почти година се работи по създаването на лаптопа с тъчпад на клавиатурата. Специално за този модел, Clevetura разработи уникален клавиатурен модул TouchOnKeys™ от второ поколение с подобрена тъч функция. Ще бъдат заявени повече от 10 патента за защита на технологията. Продуктът ще бъде наличен за продажба през септември 2021.

Новият мощен 14-инчов лаптоп с процесор Intel е премиум устройство за всички, които следят трендовете и най-новите технологии. Можете да го използвате за работа, обучение или забавление. Но най-важното е изцяло новото изживяване, което имате. В сърцето на лаптопа се крие технологията TouchOnKeys™, която допълва с тъчпад функционалността на клавиатурата. По този начин тъчпадът вече не заема отделно място, тъй като е разположен почти по цялата повърхност на клавиатурата.

Ivan Malmyha, Директор в Prestigio Consumer, коментира: ” Този проект е продължение на по-ранното ни сътрудничество с Clevetura. Предишните продукти, базирани на технологията TouchOnKeys ™, като мултимедийните клавиатури Click & Touch и Click & Touch 2, спечелиха наградите Red Dot за най-добър дизайн през 2020 и 2021 г. Тези продукти вече се продават успешно в Европа и Япония. Доволни сме от нашето интензивно сътрудничество и с нетърпение очакваме да продължим и в бъдеще".

Работата с новия лаптоп става по-удобна - благодарение на технологията за интелигентно разпознаване на жестове, вграденият тъчпад на клавиатурата автоматично превключва между режимите за въвеждане на текст и режим тъчпад. В същото време клавишите имат ножичен механизъм с удобен ход 1,2 мм, т.е.натискането е като на обикновена клавиатура.

С помощта на тъчпада на клавиатурата можете да премествате курсора и обектите на екрана, да превъртате страници, да ги преоразмерявате и да контролирате силата на звука и яркостта на екрана. Регулируемата подсветка на клавишите помага да се адаптира към всякакви условия на осветление.

Mike Krupenkov, CEO на Clevetura, коментира:“Използването на лаптоп TouchOnKeys ™ е по-ефективно от използването на традиционен лаптоп, защото не е нужно постоянно да премествате ръцете си към тъчпада. По-малко разсейващи манипулации означава по-голяма ефективност. Няма нужда да се адаптирате и да променяте навиците си - жестовете в TouchOnKeys ™ са същите като на тъчпада. Сигурен съм, че потребителят ще оцени подобаващо първия лаптоп в света без отделен тъчпад, който вече не е необходим".

За Prestigio
Prestigio е международен бранд за потребителска електроника за дома, образованието и бизнеса. Компанията продава своите продукти в повече от 30 страни по света и до момента са продадени повече от 25 милиона устройства в 20-годишната й история. 

Портфолиото включва смарт устройства и аксесоари, иновативни решения за бизнеса и образованието. Prestigio обяви първата в света интерактивна клавиатура с тъчпад на клавишите, както и смарт говорители, преносими акустични системи, безжични зарядни устройства, графенови външни батерии, и това е само началото. Мотото на компанията при пускане на нови продукти на пазара, е ‘The art of hi-tech’, и специално внимание се обръща на иновациите, висококачествените материали и съвременните технологии. 

Брандът Prestigio е собственост на ASBISc Enterprises Plc., един от водещите IT дистрибутори за региона на EMEA. Разполага с производствени, проектантски и технически съоръжения в Европа, Китай и Беларус. Prestigio е с офиси в 15 страни в различни региони, в това число CIS, Украйна, Европа, Средния Изток и Африка.

За Clevetura
Clevetura LLC е проектантска къща с централен офис в Минск, Беларус, и офис в Шенжен, Китай. Clevetura е основана през 2017 година. Компанията разработва технологията TouchOnKeys™.

TouchOnKeys™ представлява сензорен слой, добавен към традиционната клавиатура. Дава възможност на потребителите да управляват курсора, кликването, да правят жестове  директно върху клавиатурата, както при традиционния тъчпад. Клавишите се натискат нормално блаодарение на ножичния механизъм. Не е необходимо натискането на специални клавиши, за да се премине от един режим в друг - всичко се случва автоматично и плавно. Така TouchOnKeys™ превръща клавиатурата в устройство от типа Всичко-в-едно. TouchOnKeys™ е перфектното решение за лаптопи или настолни компютри, таблети, Mac, iPad, smart TV. TouchOnKeys™ елиминира необходимостта от традиционния тъчпад.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.