Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
Демонстрирайте идеите си ясно и ефективно с новата първокласна 4K уеб камера
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
Prestigio анонсира първата в света интуитивна Click&Touch клавиатура

Юни 14, 2019

Prestigio, Clevetura

Prestigio анонсира първата в света интуитивна Click&Touch клавиатура

Minsk, Belarus. 13-ти юни, 2019 Prestigio и Clevetura представиха първата в света интуитивна Click&Touch клавиатура. Click&Touch устройството с марка Prestigio ще бъде налично на пазара в края на август. Плановете са за производство на около 100,000 устройства до края на годината.

Clevetura LLC, стартъп в Беларус, завърши разработката на интиуитивна система, комбинираща традиционната клавиатура, мишка и тъчпад. WС вградени в бутоните сензори, тя осигурява безпроблемен преход между режими на писане и работа с курсор. Първата в света интуитивна Click&Touch клавиатура ще се появи на пазара този август с марката Prestigio.

Технологията Clevetura използва сензори, които са вградени в бутоните. Това е нещо уникално в сравнение с устройства като лаптопи или клавиатури, които използват външен тъч панел. Бутоните реагират на жестове, както тъчпадите или мишките, а потребителите могат да пишат, скролват или придвижват курсора без промяна в положението на китката.

Превключването между режимите е автоматично, като вграденият микроконтролер незабавно разпознава и обработва всяко докосване или натискане. Потребителят не се интересува от това какъв режим използва, тъй като системата разпознава отлично това, което той прави в момента. Интуитивното взаимодействие с устройството и новото потребителско изживяване правят системата абсолютно уникална.

Технологията позволява на потребителя да обработва множество едновременни кликвания, докосвания и други движения. Това означава, че могат да бъдат използвани всички обичайни форми на взаимодействие, включително увеличаване, плъзгане при преход между виртуални декстопи и скролване с два пръста.

Стартъпът Clevetura, притежаващ правата върху технологията, от няколко години работи в белоруския Хай-Тек Парк. Сергей Костевич, основател на групата от компании АСБИС, както и на марката Prestigio, e инвеститор в проекта. Близо три години са били необходими, за да се превърне идеята в търговски прототип. В момента се очаква и патент за технологията.

От самото начало ние вярваме в потенциала на този стартъп и проекта за интуитивната клавиатурна система. За нас е важно да запознаем потребителите с технологията и да демонстрираме функционалността й. Работим тясно с белоруския стартъп. Не става въпрос само за инвестиции – ние промотираме новата технология на глобалния пазар. Устройството и технологията имат огромен потенциал,” заявиASBIS Group CEO и инвеститор в проекта Serhei Kostevitch.

Първоначално устройството ще се продава в бившите съветски републики: Беларус, Русия, Литва, Латвия, Украйна, Казахстан и Естония. На по-късен етап продажби ще стартират и в други страни.

Потенциални клиенти ще бъдат технологично напредналите потребители и притежателите на смарт телевизори. В2В индустрията също е възможен клиент за устройството, например за управление на съдържанието на голям екран по време на презентации и събития в сферата на образованието.

--- 

About Prestigio

Prestigio е OEM (Original Equipment Manufacturer), основана в Сеул през 2001 г., като централата е преместена в Кипър през 2003. Портфолиото съдържа продукти за дома, за автомобилите, за образованието и бизнеса. Смартфони, клетъчни телефони, Android и Windows базирани таблети, ноутбуци, видеорегистратори, GPS навигатори, както и интерактивни дъски и бизнес решения се доставят успешно в над 30 страни по света.

Производствените и дизайнерски центрове се намират в Китай и Беларус. Представителни офиси на Prestigio има в 15 страни, включително бившите съветски републики, Европа, Средния Изток и Африка. 

About Clevetura

Clevetura LLC разработва иновативни технологии за входни устройства. Компанията разработи технологията Clevetura и успешно я внедри в производството. Централният офис е в Минск, Беларус. Разполага и с офис в Шенжен, Китай. Clevetura LLC се намира в Беларуския Хай-Тек Парк.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.