Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Септември 11, 2023
На тазгодишното събитие Hot Chips, Intel предостави първия задълбочен поглед ...
Септември 07, 2023
ASBIS разшири продуктовата линия на Ubiquiti, като добави Ubiquiti Cloud Key ...
Септември 05, 2023
Геймърската клавиатура Logitech G PRO X TKL LIGHTSPEED и геймърската мишка ...
Август 30, 2023
Dell Technologies дръпна завесите на най-новия си гейминг монитор Alienware ...
Август 04, 2023
Intel добавя два нови графични процесора Intel Arc Pro - Intel® Arc™ Pro A60 и ...
Юли 25, 2023
ASBIS постигна най-високо ниво на партньорство и получи Elite статус от ...
Юли 24, 2023
Технологичните гиганти OSNexus и Seagate работиха заедно, за да създадат ...
Юли 19, 2023
Prestigio Solutions, собствената марка на ASBISС Enterprises Plc., празнува ...
Юли 05, 2023
Български отбори на финала на Lorgar Cup
Юли 05, 2023
Тези нови модели предлагат до 40% по-висока производителност, 30% повече ...
Мащабирането на AI започва с Intel

Май 31, 2023

INTEL

Мащабирането на AI започва с Intel

На конференцията на Microsoft Build 2023 Intel и Microsoft визуализират АI възможностите на очакваните клиентски компютърни процесори на Intel Meteor Lake.

Използвайки уникалната дезагрегирана архитектура на процесорите Meteor Lake, Intel и Microsoft въвеждат нови функции, задвижвани от AI, за потребителите на персонални компютри – включително нови мултимедийни функции като автоматично преформатиране и откриване на редактиране на сцени в Adobe Premiere Pro и по-ефективно машинно обучение.

Meteor Lake: Добавяне на енергийна ефективност и AI към компютъра

Meteor Lake бележи важен крайъгълен камък в еволюцията не само на персоналните компютри, но и на начина, по който взаимодействаме с технологиите. Започва с дизайна на система върху чип (SoC) „chiplet“, който позволява на Intel да доставя усъвършенствани интелектуални характеристики (IP) и водещи процеси за оптимизиране на производителността, свързана със сегмента, както и по-ниска мощност. Това позволи на Meteor Lake да бъде първата компютърна платформа от Intel, включваща вграден невронен VPU, специален AI двигател, интегриран директно в SoC за осигуряване на ефективно управление на AI модели. С новия невронен VPU, комбиниран с мощни AI ускорители на CPU и GPU, които Intel поддържа от няколко поколения, Meteor Lake ще играе решаваща роля в оформянето на бъдещето на иновациите и компютърните изживявания за потребителите и бизнеса в различни индустрии.

Заедно Meteor Lake и Windows 11 ще присъстват в екосистемата с OEM и ISV партньорите на Intel и Microsoft. Това е сътрудничество, от което и двата отбора са невероятно развълнувани. А за общността на разработчиците, която е толкова важна за реализирането на това, Windows представлява идеалното място за стартиране на AI модели, за да достигне до огромна потребителска база.

Компютърната индустрия достигна значителна точка на поврат. Intel и Microsoft работят в тясно сътрудничество, за да осигурят нови функции с активиран изкуствен интелект в компютърното изживяване – поддържайки по-широката партньорска екосистема на компютърната индустрия, за да предоставят тези нови изживявания в ръцете на милиони потребители.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.