Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Май 20, 2024
Бърз и надежден, с капацитет за съхранение до 15,36 TB
Май 07, 2024
Първото от няколкото празнични събития отбелязва цяло десетилетие иновации и ...
Април 29, 2024
Intel потвърди своето продуктово портфолио с изкуствен интелект за първите ...
Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Мащабирането на AI започва с Intel

Май 31, 2023

INTEL

Мащабирането на AI започва с Intel

На конференцията на Microsoft Build 2023 Intel и Microsoft визуализират АI възможностите на очакваните клиентски компютърни процесори на Intel Meteor Lake.

Използвайки уникалната дезагрегирана архитектура на процесорите Meteor Lake, Intel и Microsoft въвеждат нови функции, задвижвани от AI, за потребителите на персонални компютри – включително нови мултимедийни функции като автоматично преформатиране и откриване на редактиране на сцени в Adobe Premiere Pro и по-ефективно машинно обучение.

Meteor Lake: Добавяне на енергийна ефективност и AI към компютъра

Meteor Lake бележи важен крайъгълен камък в еволюцията не само на персоналните компютри, но и на начина, по който взаимодействаме с технологиите. Започва с дизайна на система върху чип (SoC) „chiplet“, който позволява на Intel да доставя усъвършенствани интелектуални характеристики (IP) и водещи процеси за оптимизиране на производителността, свързана със сегмента, както и по-ниска мощност. Това позволи на Meteor Lake да бъде първата компютърна платформа от Intel, включваща вграден невронен VPU, специален AI двигател, интегриран директно в SoC за осигуряване на ефективно управление на AI модели. С новия невронен VPU, комбиниран с мощни AI ускорители на CPU и GPU, които Intel поддържа от няколко поколения, Meteor Lake ще играе решаваща роля в оформянето на бъдещето на иновациите и компютърните изживявания за потребителите и бизнеса в различни индустрии.

Заедно Meteor Lake и Windows 11 ще присъстват в екосистемата с OEM и ISV партньорите на Intel и Microsoft. Това е сътрудничество, от което и двата отбора са невероятно развълнувани. А за общността на разработчиците, която е толкова важна за реализирането на това, Windows представлява идеалното място за стартиране на AI модели, за да достигне до огромна потребителска база.

Компютърната индустрия достигна значителна точка на поврат. Intel и Microsoft работят в тясно сътрудничество, за да осигурят нови функции с активиран изкуствен интелект в компютърното изживяване – поддържайки по-широката партньорска екосистема на компютърната индустрия, за да предоставят тези нови изживявания в ръцете на милиони потребители.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.