Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
Supermicro подготвя Data Centers & the Environment репорт

Декември 12, 2019

Supermicro

Supermicro подготвя Data Centers & the Environment репорт

Базиран на отговорите от 5000+ IT специалисти, изследва усилията на лидерите към "зелени" инициативи

Data Centers the Environment

Според данните от проучването, операторите в дейта центрове правят важни стъпки в посока на т. нар. зелени инициативи. Все още са налице пропуснати възможности - отговорилите на проучването са заявили, че те пренареждат съществуващото оборудване, както и използват удължени цикли на обновяване. За съжаление, по-старото оборудване е по-малко ефективно поради присъщата технология на дизайна на по-новото. В резултат на това предприятията, възприемащи нови технологии, ще бъдат по-конкурентни и потенциално по-екологични.

В проучването на лидерите е зададен стратегически въпрос за това как те измерват успеха на своите центрове за данни.
Голям процент от анкетираните съобщават, че цялостната ефективност на центровете за данни, Общите разходи за придобиване (TCO)
и възвръщаемостта на инвестициите са техните основни критерии за успех.

По-специално, тези области не се фокусират върху намаляване на използването на енергия и намаляване на въздействието върху околната среда. Коефициентите за успех, по-тясно свързани с екологичните центрове за данни, като Ефективност, Ефективност на използване на енергия (PUE), Жизнените цикли на активите на информационните технологии (ИТ) и Корпоративната социална отговорност (КСО) / Общите разходи за околната среда (TCE), се споменават като стратегически фактори за успех много по-рядко.

Ефективен начин за повишаване на температурите в центъра за данни е използването на сървъри, които поддържат охлаждане без въздух. Резултатите от проучването Supermicro показват, че много центрове за данни използват този начин.

Температурата на входа на сървъра за центрове за данни се изследва в това проучване като мярка за екологично охлаждане на центъра за данни и средство за намаляване на PUE и повишаване на ефективността на "зелената" енергия. Днес средната температура в центъра за данни е между 23 ° C и 24 ° C в зависимост от съоръжението. Съгласно тази констатация, повече от половината от анкетираните (51%) отчитат температури в центъра за данни между 21 ° C и 24 ° C. Въпреки това, почти една трета от анкетираните (32%) отчитат входящи температури в центъра за данни над 25 ° C, като някои (10%) варират над 29 ° C. Тенденцията с температурата на центъра за данни е ясна - тя се увеличава и ще става само по-висока. Supermicro вярва, че тенденцията към по-високи температури на зеления център за данни вероятно ще продължи.

Плътността и мощността на раковете в центровете за данни се изследват в това проучване като мярка за "зелена" консолидация на сървъри за центрове за данни и енергийна ефективност, с по-висока плътност на раковете, представляваща по-високи нива на консолидация на сървъра. Днес средната консумация на енергия при раковете в центъра за данни е приблизително 7kW.2 По-голямата част от анкетираните (57%) отчитат мощност в центъра за данни <10kW на рак. Отделно, 17% от анкетираните отчитат мощност > 30kW на рак, което е било извън полезрението на голяма част от дейта центтровете до скоро.

Като решение се препоръчва да се използват мулти-възлови сървъри за увеличаване на плътността на сървърите в центъра за данни.

Основни заключения:

  1. През 2019 партньорствата със сертифицирани компании за рециклиране на електронни отпадъци е намаляло с 40%.
  2. Електронните отпадъци представляват само 2% of U.S. твърди отпадъци, и са доста голям процент от опасните (70%). От тях, обаче, само 20% се рециклират.
  3. Една от всеки 10 компани все още изхвърля отпадъците си без да ги рециклира.
  4. Част от отговорилите споменават, че обновяват своето оборудване на всеки 4 години или повече, и техният брой е нараснал с 18% спрямо 2019.

>>Изтеглете доклада 

За повече информация пишете на vad@asbis.com

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.