Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Март 24, 2023
Два месеца след като Intel пусна 4-то поколение процесори Intel Xeon Scalable, ...
Март 06, 2023
С предимствата на флаш паметта и подобрената ефективност в сравнение с твърдите ...
Март 02, 2023
Представяне на нови модели с AMD 3D V-Cache™ технология за най-добра ...
Март 01, 2023
Удвоете производителността на дисковете за приложения с интензивно използване ...
Февруари 08, 2023
Когато за вас един лаптоп трябва да е преди всичко преносим, непременно трябва ...
Февруари 07, 2023
С честота от 6.0 GHz, i9-13900KS е важно събитие за компютърната индустрия
Февруари 02, 2023
ASBISC Enterprises PLC, водещ дистрибутор с добавена стойност, разработчик и ...
Supermicro подготвя Data Centers & the Environment репорт

Декември 12, 2019

Supermicro

Supermicro подготвя Data Centers & the Environment репорт

Базиран на отговорите от 5000+ IT специалисти, изследва усилията на лидерите към "зелени" инициативи

Data Centers the Environment

Според данните от проучването, операторите в дейта центрове правят важни стъпки в посока на т. нар. зелени инициативи. Все още са налице пропуснати възможности - отговорилите на проучването са заявили, че те пренареждат съществуващото оборудване, както и използват удължени цикли на обновяване. За съжаление, по-старото оборудване е по-малко ефективно поради присъщата технология на дизайна на по-новото. В резултат на това предприятията, възприемащи нови технологии, ще бъдат по-конкурентни и потенциално по-екологични.

В проучването на лидерите е зададен стратегически въпрос за това как те измерват успеха на своите центрове за данни.
Голям процент от анкетираните съобщават, че цялостната ефективност на центровете за данни, Общите разходи за придобиване (TCO)
и възвръщаемостта на инвестициите са техните основни критерии за успех.

По-специално, тези области не се фокусират върху намаляване на използването на енергия и намаляване на въздействието върху околната среда. Коефициентите за успех, по-тясно свързани с екологичните центрове за данни, като Ефективност, Ефективност на използване на енергия (PUE), Жизнените цикли на активите на информационните технологии (ИТ) и Корпоративната социална отговорност (КСО) / Общите разходи за околната среда (TCE), се споменават като стратегически фактори за успех много по-рядко.

Ефективен начин за повишаване на температурите в центъра за данни е използването на сървъри, които поддържат охлаждане без въздух. Резултатите от проучването Supermicro показват, че много центрове за данни използват този начин.

Температурата на входа на сървъра за центрове за данни се изследва в това проучване като мярка за екологично охлаждане на центъра за данни и средство за намаляване на PUE и повишаване на ефективността на "зелената" енергия. Днес средната температура в центъра за данни е между 23 ° C и 24 ° C в зависимост от съоръжението. Съгласно тази констатация, повече от половината от анкетираните (51%) отчитат температури в центъра за данни между 21 ° C и 24 ° C. Въпреки това, почти една трета от анкетираните (32%) отчитат входящи температури в центъра за данни над 25 ° C, като някои (10%) варират над 29 ° C. Тенденцията с температурата на центъра за данни е ясна - тя се увеличава и ще става само по-висока. Supermicro вярва, че тенденцията към по-високи температури на зеления център за данни вероятно ще продължи.

Плътността и мощността на раковете в центровете за данни се изследват в това проучване като мярка за "зелена" консолидация на сървъри за центрове за данни и енергийна ефективност, с по-висока плътност на раковете, представляваща по-високи нива на консолидация на сървъра. Днес средната консумация на енергия при раковете в центъра за данни е приблизително 7kW.2 По-голямата част от анкетираните (57%) отчитат мощност в центъра за данни <10kW на рак. Отделно, 17% от анкетираните отчитат мощност > 30kW на рак, което е било извън полезрението на голяма част от дейта центтровете до скоро.

Като решение се препоръчва да се използват мулти-възлови сървъри за увеличаване на плътността на сървърите в центъра за данни.

Основни заключения:

  1. През 2019 партньорствата със сертифицирани компании за рециклиране на електронни отпадъци е намаляло с 40%.
  2. Електронните отпадъци представляват само 2% of U.S. твърди отпадъци, и са доста голям процент от опасните (70%). От тях, обаче, само 20% се рециклират.
  3. Една от всеки 10 компани все още изхвърля отпадъците си без да ги рециклира.
  4. Част от отговорилите споменават, че обновяват своето оборудване на всеки 4 години или повече, и техният брой е нараснал с 18% спрямо 2019.

>>Изтеглете доклада 

За повече информация пишете на vad@asbis.com

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.